Miért lehet szükség párásítóra?


Nos, erre az egyszerű a válasz: azért, mert száraz a levegő, s a levegő nedvességtartalmát pótolni kell.Azért, mert a száraz levegő már kellemetlen tüneteket okoz, mint pl. hajnali ébredés, mert száraz, kaparó a torok, köhögési inger merül fel, gyerkőcöknél, felnőtteknél visszatérő légúti megbetegedések, bőrbetegségek, szemszárazság, stb alakulnak ki.


Ha már ilyen nyűgök, humán egészségügyi panaszok merülnek fel, akkor egy része már fájdalmasabb érzet, s megnövekszik a tettvágy a megoldására.


Aztán lehet kevésbé egészségügyi kihatása is a száraz levegőnek:


pl. kiszáradnak a fa bútorok, fa padló, rések jelennek meg a drága parketta elemeknél, recseg, ropog,


a fa hangszerek elhangolódnak, kis kedvenc állatunk is páradúsabb levegőt kíván, stb.


Úgyhogy elég tág a mozgástér arra, hogy a felmerülő panaszokat a levegő nedvességtartalmához kössük, s elháríthatjuk őket, ha hatékony párásítással javítunk a levegő páratartalmán.


parketta.jpg
papagaj.jpg


Mikor van leginkább szükség párásításra?


Együgyűnek és triviálisnak tűnik a válasz: ha száraz a levegő.Na ja, de az mikor is van? Ha a levegő relativ nedvességtartalma tartósan 40% alatt van.


Jellemzően a téli időszakban, amikor fűtünk. A fűtéssel – a hőmérséklet növelésével – csökken a levegő nedvességtartalma. Minél inkább fel kell melegíteni a levegőt, annál inkább csökkenhet a páratartalom. Ahol tartósan 20-30% körüli a páratartalom, ott a levegő nedvességtartamának a pótlására van szükség, s ezt párásítással lehet megoldani.


Szellőztető rendszereknél szintén szükség lehet még a páratartalom növelésére, mivel a légcserével, hőszivattyús fűtéssel is kiszárítjuk a levegőt.


kutyus.jpg

Párásítással növeljük a levegő nedvességtartalmát


A helyiség adottságaihoz megfelelően kiválasztott elektromos párásító készülékek hatékony megoldást képesek nyújtani a páratartalom növelésére.


Mikor megfelelően kiválasztott a párásító készülék?
  • ha nem csak a színét, icike-picike méretét, cuki formáját részesíti előnyben a választásnál

  • előtérbe helyezi azt, hogy mekkora légtérben – nyitott vagy zárt ajtónál használná-e a párásító készüléket – s a légtérfogat (alapterület szorozva magasság) alapján, a párásító ventilátor fokozatainak, saját zajtűrésének figyelembe vételével keres alkalmas párásítót

  • figyelembe veszi, hogy legalább 3 dl/óra párakibocsátási teljesítménye legyen a párásítónak, s ahhoz mekkora méretű tartály társul, milyen gyakran szükséges/tudja kényelmesen vízzel utántölteni

  • páratartalom szabályzással rendelkező párásítót válasszon

  • figyelembe veszi, hogy mennyire kemény a víz, rendelkezésére áll-e már szűrt, lágy víz, amivel a párásítót használná

  • ezt is, illetve karbantartási kényelmét is figyelembe véve a különféle párásítási technológiákat megismeri, s eldönti – akár szakértő tanácsadó bevonásával-, hogy milyen párásítási technológia lenne az ideális ( pl. ide tartozik az is, hogy ragaszkodik-e ahhoz, hogy látványos legyen a pára fújás )

  • ha már a párásító, van-e szükség más funkciókra is? pl. aroma terápia, kúraszerű Salvus gyógyklíma kialakítása, levegő szűrő is legyen benne- légtisztítóval kombinált párásító legyen-e?
Hogyan igazodjon el a népszerű ultrahangos párásítók tengernyi választéka között?

Az utóbbi évtizedekben a legelterjedtebbek az ultrahangos párásítók. Ám némelyik szinte hatástalan. Van, amelyik inkább több kárt okoz, mint hasznot, mert tócsa lesz körülötte, aztán meg a víz bele algásodik, nem higiénikus párásító.


/Ez utóbbi téma 2021-ben a Fogyasztóvédelem kiemelt ellenőrzési körében is megjelent, s a vizsgált illóolajos párologtatók mindegyike elbukott, s az ultrahangos párásítók fogyasztóvédelmi vizsgálatánál csak a BONECO U250 kapott zöld jelzést, maradt forgalmazható. – 2021.október 8-án publikált listájuk/Mi a különbség az ultrahangos párásítók között, miért lehet a legjobb választás a BONECO?
Az évtizedek során mi is forgalmaztunk már több márkát, ám a hosszú élettartam,ügyfél igényekhez alkalmazkodó termékfejlesztést csak a svájci BONECO gyár választékánál találtuk meg.
A BONECO nem egy konyhai, háztartási készülék gyártó/kereskedő márka, akinek a választékába bekerültek a párásító készülékek is!
A BONECO nem egy konyhai, háztartási készülék gyártó/kereskedő márka, akinek a választékába bekerültek a párásító készülékek is!Megismerheti videónkból az ultrahangos párásítók általános főbb jellemzőit, a „tömegtermékeket” és a BONECO ultrahangosok főbb előnyeit.


(megjegyzés: Videónk 2020. évben készült, s a jótállási feltételek 2021-ben megváltoztak, a kormány által szabályozott rendszerhez igazodóan)


A svájci BONECO gyár már fél évszázada fejleszt és gyárt párásító és légtisztító készülékeket.


Cégünk -a Bonair BG Kft- 1996. óta a magyarországi hivatalos forgalmazója a BONECO márkának. Nem csak az innovatív BONECO készülékeket ismertük meg a negyed század alatt, hanem a magyar háztartások igényeit és adottságait is, s párásító vagy légtisztító készülék választáshoz több ezren kérték /fogadták már meg tanácsunkat.


Nagy esély van rá, hogy az Ön igényeire is találunk párásító készüléket, megoldást a párásítási gondjára.
Mikor és miért lehet szükségem párásítóra, melyiket válasszam?

Nos, mi -mint BONAIR, a 25 éves párásítási tapasztalatunkkal -segítünk kicsit felpörgetni az eseményeket, gyorsabban átlátni, hogy vajon szüksége van-e párásítóra vagy sem, illetve a párásító készülékek széles repertoárja nálunk miért márka specifikusabb, s ügyfél igényekre szabott.


Felmerült már a gondolat, hogy talán hasznát vehetné a család egy párásítónak, ám a téma még nem fáj annyira, hogy behatóbban foglalkozzon vele?Nedvesítőbetétes párásítók és a légmosók

A svájci BONECO gyár a nedvesítő betétes párásítók és légmosók újabb és újabb generációit fejleszti a korábbi tapasztalatok és a megnövekedett felhasználói igények alapján.


Légtisztítással kombinált párásító ebből a körből kerül ki, s jelenleg az okos párásító (telefon appról vezérelhető párásító)is a légmosók, hibridek választékában találhatók meg


Ismerje meg alaposabban a légmosó és hibrid párásító választékot!


Illetve nézze meg a légmosókat bemutató videónkat!
A levegőtisztítás, levegőfertőtlenítés is érdekli?

A légmosó párásítókat a BONECO Clean&Protect folyadékkal használva levegőfertőtlenítésbe is bevonhatja. Ha nem csak a párásítani szeretné a levegőt, hanem megtisztítaná bizonyos szennyeződésektől, akkor a hibrid modelleket, azaz a légtisztítóval kombinált légmosókat is ismerje meg.


Ha nem állt még össze a pontos igény, nem kéri a konkrétabb javaslatunkat, akkor tájékozódjon tovább itt a Bonair párásító választékából!