LEVEGŐ KEZELÉS BLOG

Allergia
gyerekszobába
Klíma
Légtisztítás
Légúti problémák
páramentesítés
párásító
salvus
Ventilátor
Szűrés törlése

Légtisztító berendezés vásárlásakor nagyon jellemző, – s általánosságban érthető is – hogy a gyári maximális szobaméretre rápillantanak, s ha méretben, árban is tetszetős, akkor egész gyors beszerzési döntést hoz a kedves felhasználó. Később jöhet a feketeleves, amikor nem elég hatékony a légtisztító.

A légtisztító hatékonysága több tényezőtől függ

Több tényező is befolyásolja a légtisztító hatékonyságát.
Először is a levegőszűrő fajtája, szűrési tartománya, aztán a levegőszűrő mérete, illetve a légtisztító berendezés légszállítása. Ezek a készülék oldaláról a főbb sajátosságok, melyek befolyásolják, hogy valóban hatékony légtisztító kerül-e kiválasztásra.
Aztán van még egy felhasználói oldalról is nagyon fontos elem, amiket figyelembe kell venni.

Az otthoni komfort számos tényezőtől függ, és az egyik alapvető elem a megfelelő páratartalom fenntartása. Száraz levegő elkerülésére, a páratartalom javítására ajánlott hatékony párásító készülék használata.

Párásító készülék a száraz levegő leküzdésére

A párásító készülék kulcsszerepet játszik a megfelelő páratartalom kialakításában száraz levegő esetén. Illetve több szempontból is nélkülözhetetlenek lehetnek a megfelelő környezet megteremtésében. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért lehet szükségünk párásító készülékre, kinek ajánlott, és milyen jótékony hatásai lehetnek.

Légtisztító készülék már rengeteg féle van, azonban a hatásfokuk sokszor megkérdőjeleződik. A Bonair légtisztító választékában talál olyan készülékeket, melyek megmutatják a gazdájának, hogy éppen milyen a levegő minősége.

Levegő tisztítás szkeptikussága

Vajon milyen mértékig tisztítja meg a levegőt a légtisztító? 

A racionális ember leginkább a szemének hisz, ezért is rendelkezik sok légtisztító berendezés látványos kijelzővel. A Bonair légtisztító választékában is talál olyan készülékeket, melyek HEPA szűrő által hatékonyan tisztítják a levegőt. Ráadásul még láttatják is, hogy éppen milyen a levegő minősége. Egy kicsit körbejárjuk most, hogy mit is láttatnak ezek a kijelzők.

Több mint 25 éves párásító forgalmazási tapasztalataink alapján még mindig az ultrahangos párásítóké a főszerep, ők a legnépszerűbbek a párásítási igénynél, párásító készülék választásánál.

Az ultrahangos párásítók népszerűségét mi okozhatja?

Még az évezred forduló előtt a nedvesítő betétes párásítókból értékesítettünk többet, aztán az ultrahangos párásító készülékek megjelenésével, több ismert márka piacra lépésével megkezdődött a térhódítás a párásító készülék fronton.

Salvus és a Bonair együttműködés keretében, a BONECO ultrahangos párásító készülékek különleges ultrahang membránjának köszönhetően kezdődött az ezredforduló tájékán a Salvus inhalálás népszerűsítése, a Salvus gyógyklíma előállítása BONECO ultrahangos párásítóval.

Salvus víz szétporlasztása, levegőbe kifújása

A bükkszéki gyógyhatású Salvus víz levegőbe porlasztásának, Salvus inhalálásnak jótékony hatásáról orvosi tanulmányok készültek. A vizet ásványi anyagaival együtt kell kiporlasztani a levegőbe, s belélegezni.  A gyógyhatás elérése érdekében kritikus, hogy mekkora szemcseméretre kerül szétporlasztásra a víz. Az inhalátorok biztonságot nyújtanak e tekintetben.

Az őszi és téli hónapok beköszöntével egyre inkább behúzódunk a lakásba, a hűvös időjárás elől bezárkózunk a meleg és kényelmes otthonunkba.

Azonban ez a bezárkózás gyakran magával hozza a páratartalom megemelkedésének problémáját. A magas páratartalom számos kellemetlenséget okozhat, például penészképződést és rossz levegőminőséget.

A tavasz és nyár beköszöntével egyre többen szenvednek por-és pollenallergiától. A különféle növények zöldbe borulása csodás természeti látvány, azonban egyes fajok kifejezetten sok bosszúságot okoznak. A parlagfű már hatósági előírás szerint is irtandó, s még így is sok ezren szenvednek a parlagfű allergiától a nyár végén, ősz kezdetén.

Légúti allergia, parlagfű allergia tünetei

Az allergiás tünetek, mint az orrdugulás, könnyezés, viszkető szemek és tüsszögés a légúti allergia tünetei. Ezek nemcsak kellemetlenek, de az életminőséget is ronthatják. Szerencsére azonban létezik e kellemetlenségek mérséklésére hatékony megoldás, amely segíthet enyhíteni ezeket a tüneteket.

Vihar után beázik a lakás, a garázs, s gond a magas páratartalom. A padlózat, falak átnedvesedése hosszabb ideig magas páratartalmat, s abból adódóan penészesedést okoz. Ennek elkerülésére használjon kompresszoros párátlanító készüléket!

Eső után magas a páratartalom a lakásban is

Ahogy beköszönt a nyár, a meleg és párás időjárás számos kellemes pillanatot kínál, azonban a gyakori esőzések és viharok után sajnos gyakran találkozhatunk olyan problémával, mint a beázás. Ennek lesz aztán a következménye a magas páratartalom a lakásban vagy kapcsolódó helyiségekben.

Én magam a Salvus inhalálás híve vagyok! Ezt javaslom száraz köhögés, nátha esetén. 

A nyári hőség mérséklésére egy szobai ventilátor nagy segítség lehet. Ám egy AIR SHOWER, csendes ventilátor az igényesebb ügyfelek életterében új dimenziót nyit meg a légállapot/ hőérzet javításban.

A téli időszakban felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt gyakoriak a légúti megbetegedések. Ezek gyógyítása a gyógyszeres kezelés mellett -olykor gyógyszerek mellőzése nélkül is Salvus inhaláló kúra alkalmazásával is hatékony lehet.

A Salvus gyógyklima I.

A téli időszakban felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt gyakoriak a légúti megbetegedések. Ezek gyógyítása a gyógyszeres kezelés mellett (olykor gyógyszerek mellőzése nélkül is) inhaláló kúrával is hatékony lehet.

A gyermekek kisebb átmérőjű légutaiban a gyulladás, irritáció hatására létrejövő szűkület jelentősebb, mint a későbbi életkorokban. A légúti fertőzések ritkán lokalizálódnak a légzőrendszer egyetlen részére.

A krupp a kisgyerekek betegsége

Az acut subglotticus laryngitis (pseudocroup) leginkább az 1-5 éves korú gyermekek betegsége, de előfordulhat korábbi és későbbi életkorokban is. Oka leggyakrabban vírus vagy baktériumfertőzés, és megfigyelhető, hogy a betegség gyakori ismétlődésekor a háttérben sokszor gennyes arcüreggyulladás és/vagy az orrmandula chronicus gyulladása szerepelhet.

A tüneteket bizonyos esetekben allergiás és psyches tényezők is előidézhetik. Néhány napig tartó enyhe nátha, esetleg rekedtség után éjszaka, hirtelen jelentkező fémes-érces, ugató jellegű száraz köhögés, belégzési nehezítettség és kifejezett nyugtalanság, szorongás jellemző a betegségre.

Cikkünk első részéből már megismerhette, hogy a légúti megbetegedések, gyulladások enyhítésére természetes gyógymódot jelenthet a SALVUS víz köddé porlasztása. A Salvus inhalálás eszköze lehet az orvosi inhalátor vagy egy kiváló BONECO ultrahangos párásító.

SALVUS inhalálás BONECO párásítóval

A SALVUS inhaláláshoz használhatja a svájci BONECO ultrahangos párásítóját, mivel az 1 mikron közeli szemcseméretre porlasztja szét a vizet, akár az orvosi inhalátorok. Így a BONECO ultrahangos párásító több funkcióra is képes, a szoba párásítása mellett hasznosíthatja Salvus víz inhalálásra is. A fejlett ultrahang membrán a Salvus víz ásványi anyagait kiporlasztja a levegőbe, s annak belélegzése jótékony hatással lehet a légutakra.

Pormentes lakás- hiú ábránd

A legtisztább lakás sem pormentes! Ne higgyük azonban, hogy az allergiás tünetek megjelenése egyenes arányban áll a lakásban található por mennyiségével!

Egy allergia lehet szezonális, vagy egész évben tartó. Az időszakos allergiákról az mondható el, hogy a tünetek az év bizonyos időszakai alatt erősödnek fel.

A légúti allergiák kiváltója jellemzően fű, fa, virág, ezek pollenjei, amik a levegőben szállnak. Belélegzésük okoz irritációt, immun reakciót a szervezetünkben. Az allergiás tünetek, panaszok mérsékelhetők a levegő megszűrésével.

Száraz levegő esetén az optimális páratartalom eléréséhez víz párologtatása, párásítás szükséges.

Testünk hőegyensúlya a lakásban akkor a legkedvezőbb, ha a helyiség levegőjének hőmérséklete, mozgási sebessége, a határoló falak hőmérséklete és a páratartalom optimális.

Míg az első három feltételt lakásunk hőszigetelése, fűtőkészülékeink biztosítják, a megfelelő páratartalomról mindig külön kell gondoskodnunk. Az ideális páratartalom 40-60% közötti relatív páratartalom érték.

Télen, 10C alatti hőmérsékletnél állandóan párahiányos levegő alakul ki a fűtött helyiségekben ami már egészségkárosító hatású. Ma már szerencsére sokat tudó, megbízható párásító készülékekből választhatunk a levegő nedvességtartalmának növelésére, azaz a párásításra.

A párásító berendezések fajtái

Az elektromos párásítókat két kategóriába sorolhatjuk:

Melegpárásító

Hidegpárásító

Még a fűtési szezon előtt ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a párásító, netán ne akkor kelljen a szervizbe rohanni amikor már vadul köhög a gyereke.

Próbálja ki, takarítsa ki, ha szükséges, és cserélje ki a cserélendő szűrőket, párásító tartozékokat!

Gondoljon már ősszel a párásító használat közeli szükségességére, várja felkészülten, jól működő párásító készülékkel a fűtési szezont!

Arról a tényről hallottunk, hogy az allergiás megbetegedések legnagyobb hányada 3-5 éves korig, ill. fiatal felnőtt korban alakul ki.

Gyermekeknél egyértelműen az öröklött hajlam lehet a légúti allergia hátterében. S az allergiás emberek száma egyre inkább növekszik, nagyon sokan szenvednek az allergiától.

A légúti allergia a gyerekeknél és fiatal felnőttkorban kezdődik

Az allergiás megbetegedések legnagyobb hányada 3-5 éves korig, ill. fiatal felnőtt korban alakul ki. Gyermekeknél egyértelműen az öröklött hajlam hibáztatható, huszonéves korban azonban a tömeges megbetegedések annak tulajdoníthatók, hogy ekkorra alakulnak ki a szervezetben a légszennyezettség okozta allergiás reakciók.

A folyamatos és megfelelő karbantartás nagyon fontos a párásító használat folyamán. Amennyiben csak a fűtési időszakban használja párásítóját a tavasz beköszöntével igen fontos, hogy megfelelően tárolja a készülékét.

A csodás pitypangra is zord tekintettel néz?

Azért mert viszket, könnyezik a szeme sok zöld növénytől? Gyakran kell az orrát fújnia? Ha az ilyen tünetek már igazoltan légúti allergia jelei Önnél, akkor panaszai mérséklésére a beszívott levegő tisztítását javasoljuk.

Küldje szabadságra immunrendszerét!

Itt a nyári szabadságolások ideje, de immunrendszerünk egész évben szolgál minket. Vegye le a terhet immunrendszeréről az allergia szezonban! Szeretné megelőzni az allergiát? Vagy már szenvedő alanya a betegségnek?

Télen a fűtött helyiségekben a levegő páratartalma drasztikusan csökken akár 20-30% alá is. Az ennyire páramentes levegő: köhögést, fáradtságot, fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalan alvást okozhat.

Előfordulhat olyan ház, ahol egyszerre van jelen a különböző helyiségekben a száraz és a nedves levegő. Egyik sem ideális.

Igen gyakori oka a száraz köhögésnek a fűtés beindulása, amikor a száraz levegő miatt a nyálkahártya kiszárad. Kellemetlen, mert megzavarja az éjszakai pihenést, s a jó közérzetünket.

azt tapasztalta, hogy 40% alatti a páratartalom? Jó lenne tenni valamit a növelése érdekében? Tehet egy vízzel teli edényt a fűtőtestre, vagy teregessen vizes ruhát a szobában - régen ezt tanácsolták...

Manapság már jóval hatékonyabb párásítási megoldásokat ismerünk. Pláne itt a Bonairnél!

A poratkák a lakásban mindenütt megtalálhatóak, matracokban, párnákban, kárpitokban, plüssállatokban tanyáznak. Egy új matracban négy hónapon belül megtelepednek. Az állat 20-26 Celsius fokon, párás levegőben, 60-80 százalékos páratartalomban szaporodik a leginkább.

Háztartásunk aprónépei a poratkák

A mikroszkopikus méretű ízelt lábú házipor-atka emberi és állati hámmal táplálkozik. A házipor-atka ürüléke egy erősen irritáló fehérjét tartalmaz.

A házipor grammja 10-20000 atkát tartalmaz.

Egy párásító kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni. Az első, hogy milyen problémára keresünk megoldást: krupp, gyakori felső légúti hurut, reggeli száraz köhögés, fa bútorok kiszáradása... Aztán van még néhány szempont. Párásító választás a Bonair segítségével…

Párásító választás előtt

Egy párásító kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni. Az első, hogy milyen problémára keresünk megoldást (pl. krupp, gyakori felsőlégúti hurut, reggeli száraz köhögés, fa bútorok kiszáradása, allergia, stb). Aztán még van néhány más szempont is. Lássuk csak!

Sokan csak időszakos párásító használók. Ez jogos is, mivel a levegő szárazsága határozza meg, hogy van-e szükség párásításra.

Jellemzően két párásítási főidény van: amikor beköszöntenek a mínuszok, kint hideg van és a lakást intenzíven fűtjük, azzal szárítjuk ki a levegőt, illetve nyári nagy melegben a klímaberendezés használatával vagy önmagában a kánikulás időszakban.

Amikor nincs szükség a párásításra, akkor a párásító valahol pihenhet.

Ha a kisgyerek éjszaka száraz, kínzó köhögésre riad fel és fullad, valószínűleg kruppos rohama van.

A tünetek nem csak ijesztőek, különösen a legkisebbeknél veszélyesek is.

A krupp kialakulás kellő alapossággal javában megelőzhető.

Nagy segítségre vannak ebben a hidegpárásító készülékek.

Vigye a tengerpartot saját otthonába! Teremtsen maga körül sós SALVUS gyógyklímát a BONECO ultrahangos párásító készülék segítségével az egyedülálló összetételű bükkszéki természetes SALVUS gyógyvízből!

SALVUS INHALÁLÓ SÓKAMRA alakítható ki otthonában!

SALVUS inhalálás akár mint egy intenzív ködös sóbarlang

A SALVUS sókamrában a SALVUS gyógyvízből ultrahangos párásító készülékkel ködöt állítunk elő. A képződő ködcseppek a SALVUS gyógyvízben oldott anyagokat tartalmazzák, néhány mikrométer átmérőjűek, így elérik a mély légutakat is.

A belélegzett SALVUSŸ köd segíti a légutak megtisztulását, így ajánlott az egyébként egészséges dohányosoknak, városlakóknak, poros környezetben dolgozóknak.

Akár minden negyedik, ötödik honfitársunk szenvedhet a fák, virágok pollenjeitől. Kora tavasztól őszig hullámzó időközönként a gyönyörű zöld növényzet csak látványban szemet gyönyörködtető, mert többeknél már inkább könnyfakasztó.

Duzzadt szemek, heteken át folyó orr, könnyező szem, tüsszögés és sok más kellemetlen tünettel reagálhat szervezete a növények pollenjeire.

Bőrön keresztüli allergia vizsgálat kimutathatja, hogy mely növényekre, s pontosan mire allergiás. Van, amikor az allergia teszt nem is jelzi, de az immunrendszere visssza-visszatérően reagál a természetben egyes növényfajoknál vagy bizonyos időszakokban, s légúti betegséghez hasonló tüneteket produkál.

Tudja, hogy mennyi az optimális páratartalom? Tudja, hogy mennyi fűtési költséget takaríthat meg az optimális páratartalom biztosításával? Tudja, hogy teremthet egészségesebb légkört otthonában?

Jaj, ez a sok kérdés! Még ha tudja is a válaszokat a kérdésekre, akkor sem biztos, hogy összeáll a kép Önben, hogy a páratartalom és hőmérséklet milyen összefüggésben van a hőérzettel. Aztán ennek kihatása van az Ön rezsiköltségére, a fűtési költségeire is.

A fűtési szezon Magyarországon az év felét is meghaladja, ennek költség terheitől szenvedünk oly sokan. Azonban sokkal kevesebben figyelnek arra, hogy a fűtött lakóhelyiség páratartalma mekkora.

A téli időszakban, amikor a külső hőmérséklet tartósan 10°C alá süllyed, akkor a fűtött helyiségekben számos olyan tényező, gond jelentkezhet, amire fontos odafigyelni.

Bizonyára szokta Ön figyelni a szobák hőmérsékletét, hány fok van. Akár a külső hőmérsékletet is. Vajon arra is figyelmet fordít-e, hogy aktuálisan mekkora a páratartalom a szobában? Mennyire optimális a páratartalom?

A téli időszakban a fűtés által könnyen lecsökken a levegő nedvességtartalma, sok lakásban száraz a levegő. Odafigyel-e Ön arra, hogy száraz levegő esetén párásítás szükséges? Hogyan oldja meg?

Cikkünkben a téli időszak páratartalmával kapcsolatos információkat osztjuk meg Önnel.

Felmerül az igény a párásításra? Növelni kellene a páratartalmat lakásában?
Mielőtt megvásárolnánk az első utunkba kerülő párásítót, tisztázzunk magunkban néhány szempontot.

Olykor nem csak magunkban, hanem a Bonair tanácsadójával is tisztázhatja, mi is az igénye, mekkora szobába jó a párásító. Milyen fajta párásító felel meg egyáltalán?

Annyi kérdés merül fel a párásító választás kapcsán! Azt szeretnénk, hogy jelen írásunk alapján alapján könnyebben és okosabban választhasson az egyre bővülő párásító kínálatból.

A SALVUS gyógyvíz 1951 óta hivatalosan elismert természetes gyógyvíz. A SALVUS víz a Föld 91 természetes elemének több mint felét tartalmazza. A makroelemek mellett a 11 féle ásványi vitamin is megtalálható benne. Gyógyhatása ivókúraként is elismert.

Számos beszámolót is olvashattunk már arról, hogy gyomorbántalmakra, refluxra, emésztőszervi gyulladásnál gyulladáscsökkentő hatással bír. Egyre elterjedtebb az alkalmazásra a hangszálak, légutak gyulladása esetén is.

A légutak megtisztítása, a gyulladáscsökkentés akkor eredményes, ha a Salvus vizet köddé porlasztjuk és inhaláljuk. Azaz Salvus gyógyklímát alakítunk ki. Az orvosi inhalátorokon kívül a speciális ultrahang membránnal rendelkező BONECO ultrahangos párásítókkal is van erre lehetőség.

A téli hónapokban jellemzőek a légúti megbetegedések. Sajnos ez velünk is évről évre gyakran előfordul. Kisgyerekes családnál, fáradt szervezetnél a gyengélkedések télen eléggé megszokottak.

Hát mi nem szeretnénk ezt megszokni, ezért jelen cikkben azt vizsgáljuk meg, mesélem el, hogy vajon hogy tudjuk elkerülni a téli nyavalyákat, mérsékelni a légúti betegségek mennyiségét és tünetét, erősíteni immunrendszerünket.

Most megosztom Önnel, hogy mi milyen természetes módon enyhítünk meghűléses, köhögéses nyavalyáinkon.

Egyrészt a táplálkozás is sokat tud segíteni, a pihenés, immunrendszer erősítése, másrészt a levegő minőség javítása.

Ez utóbbi a Bonair szakterülete, fontos megemlítenünk a megfelelő páratartalom szerepét a jó közérzet megtartásában.

A PÁRÁSÍTÓ készülék üzemeltetése folyamán fontos a folyamatos és megfelelő karbantartás.
A párásító berendezés használata jellemzően időszakos.

Főként a téli időszakban fűtés mellett jelent gondot a száraz levegő, ekkor van leginkább csak szükség párás levegőre, a párásító használatára. Így sok háztartásban a párásító tavaszi pihenésre vonul, megvárja, amíg újra zavaró lesz, hogy száraz a levegő. Így nem csak a lakásunkra fér rá egy tavaszi nagytakarítás, hanem a BONECO párásítóra is.

Mielőtt amellett dönt, hogy a párásító leállítása hosszabb időre esedékes, úgy gondoskodjon az alapos karbantartásáról, vízkőmentesítéséről, kiszárításáról.

Amennyiben csak a fűtési időszakban használja a párásítót, a tavasz beköszöntével igen fontos, hogy megfelelően tegye el a készülékét.

Ezt mutatjuk most be, hogy milyen teendők vannak a párásító hosszabb időre eltevése előtt.

A nyári hónapok, zöldben dúskáló természet élvezetét elronthatja a városban, vidéken egyaránt fellelhető parlagfű, mely sokaknak okoz kellemetlen panaszokat. Sokszor hosszú ideig nem is derül ki, hogy a szemviszketés vagy a hetekig tartó orrfújás oka a parlagfű allergia.

A parlagfű virágzás augusztusi, szeptemberben okoz irritációt a parlagfű allergiásoknál.

Zárt térben mérsékelheti a parlagfű okozta panaszokat a szoba levegő megszűrésével.

Használ Ön légtisztító készüléket lakásában vagy irodájában?

A levegő tisztításával kivédheti az egyes allergének kellemetlen tüneteinek megjelenését. A HEPA szűrő és a légmosó a légtisztítás területén hatásos.

A párásító folyamatos és megfelelő karbantartása nagyon fontos a használat folyamán. A légmosó hosszú élettartamra tervezték, ezt Ön úgy érheti el, hogy a légmosó karbantartása a használati utasításban leírtak szerint megtörténik rendszeresen.

Európai kiállítások helyszínei, időpontjai megváltoztak. A németországi Ambiente kiállítás közönsége, kiállítói terén is változás történt. Sok európai gyártó inkább már a berlini IFA kiállításra tér át a jövőben, noha az a német főváros háztartások számára szervezett kiállítása, vására.

Mivel nemzetközi európai kiállításokon a külföldi partner cégeink jelenleg nem vesznek részt, így idén Amerikába mentem utánuk. Kíváncsi voltam, hogy jelenik meg az AIR-O-SWISS márka az USA-ban.
A svájci Plaston /Boneco, Air-o-Swiss márkák gyártója/ gyár nagyon sok figyelmet fordított az elmúlt években az amerikai piacra lépésre, az Air-O-Swiss márka bevezetésére, sikerre vitelére. Nekünk a két márka képviselete olykor inkább nehézséget okoz, mert Európában, s nálunk a BONECO az őshonos párásító.

Penészgomba spórák szinte mindenhol vannak a levegőben. De csak ott szaporodnak, ahol kedvezőek a feltételek, párás a környezet. Olyan feltételeket kell biztosítani, ami nem kedvez a gombák szaporodásának.

Az őszi bezárkózáskor a tökéletesen záródó nyílászárókkal sok házban a páraszint emelkedik, mert nem szellőztetnek.

A tartósan 60% feletti páratartalom a környezetünknek lehet káros, majd az visszahat az emberi szervezetünkre.

Ugyanis a magas páratartalomnál a gombaspórák láthatatlanul elszaporodnak a falakban. Amikor már penész formájában láthatóvá válnak, akkor már szinte késő, mert a penészt belélegezzük, ami a tüdőre ártalmas.

Ön nyugodtan tud élni olyan körülmények között, ahol undorító fekete penészes a fal, dohos a levegő, s tudja, hogy ezek a saját illetve családja egészsége számára is káros hatással vannak?

talajvíz felszívódik a házba, vizesedik a pince, a ház fala. Beázás után is gyakori, hogy nedves a fal, vizesedik. Egyrészt látványként is bosszantó, másrészt ha tudatosul bennünk, hogy a vizes falak következménye egészségügyi probléma is lehet, akkor még inkább zavaró a nedves fal látványa.

A fal kiszárítása ilyenkor egy komoly feladat. Nem lehetetlen küldés! Kompresszoros páramentesítő nagy segítséget jelent és gyorsítja a falszáradást.

A nedves, beázott lakásokban tenyésznek az allergének, és egy kutatási beszámoló szerint az ilyen környezetben élő gyerekeknél gyakrabban lép fel légúti allergia. A páramentesítő berendezés felgyorsítja a falszáradási folyamatot, szabályozza a páratartalmat.

A Bonair termékválasztéka az optimális páratartalom kialakításához biztosít berendezéseket, így kompresszoros páramentesítő készülék repertoárunkból is választhat.

Működésünk folyamán több ezer magyar család otthonában nyújtanak nagy segítséget az általunk forgalmazott BONECO párásító készülékek. Egyes szülőknek egy párásító hiánya sok átvirrasztott és aggodalmas éjszakát jelentett.

Rengeteg kisgyerekes család keresett már meg minket azt követően, amikor a kicsinyük légúti fertőződéssel, gyulladással küszködött, kruppos roham miatt kórházba került.

Az orvosi javaslat és gyógyír vége számtalan esetben az, hogy legyen otthon egy jó hidegpárásító.

Itt kapcsolódik be a Bonair, mint hatékony hidegpárásító forgalmazó. A svájci BONECO párásító készülékek már sok helyen bizonyítottak.

Mi is szeretnénk a gondoskodásunkat megmutatni, s párásítóval közvetlenül a kisgyerekek ellátásán szeretnénk javítani. Így most idén a beteges időszak előtt a Bethesda Kórházat ajándékoztuk meg párásítóval.

Jelentem, megjelentünk a 2010.november 12 és 14. között a Budapest Arénában megrendezett Gyerekvilág és Baba-mama Expo kiállításon. A kiállítási standokon szülők és kisgyerekek nézelődtek, játszottak.

A Bonair standján is lehetett kicsit játszani, de annál inkább párásítókat nézni, kiválasztani, illetve az impozáns sóbarlangunkat kipróbálni. Ugyanis egy zuhanyfülke volt az álcázott Salvus inhalálókamra.

Salvus víz köddé porlasztása történt, aki akart beülhetett és megismerhette a Salvus inhalálás jótékony hatását.

Megtudhatták a látogatók, hogy milyen egyszerű az otthoni Salvus sókamra kialakítás, ezért állítottuk fel az inhaláló fülkét. Illetve fő attrakcióként a svájci helyek előtt a BONECO széles párásító és légtisztító választékát.

Nagyon gyakori, hogy van párásító, párologtató a családban, csak nem használják.
„Óh, tényleg, vettünk pár éve egy párásítót, de eltettük.”

„Amikor a gyerek kruppos volt, akkor vettünk egy BONECO párásítót. Jobban lett és azóta nem kapcsoltuk be.”
„Amikor óvodások voltak a gyerekek, akkor kellett a párásítás. Még megvan a párásító, talán valahol a padláson.”

A párásító tulajdonosok többsége a készülékét főként a téli hideg hónapokban, a fűtési szezonban használja. Ugyanis a levegő páratartalma alacsony lehet, ha fűtünk, csökkentjük azzal a levegő nedvességtartalmát.

Amikor kint 0 °C alá süllyed a hőmérséklet, akkor van szükség intenzív fűtésre, s ekkor könnyen kiszárad a levegő.

Hasonló fordul elő forró nyári időszakban, amikor kánikulában a klímaberendezés használata miatt csökken a pártartalom. Ha tartósan 40% körül vagy a felett van a páratartalom a szobában, akkor nincs szükség párásításra.

Így, ha korábban kellett párásítani, akkor időszakosan a párásító eltehető. Tavaszi, nyári pihenőre vonulhat a párologtató szerkezet. Ám a párásító pihentetése előtt van néhány teendő.

A tavaszi napsütés gyorsan előcsalogatta a rügyeket, leveleket, s nagyon gyorsan virágba borultak a fák, bokrok. Zöldek az utcák, a rétek, a kertekben burjánzik az összes növényzet, persze a gazok is a csodás pázsit és hasznon növények között.

A bokrok virágba borultak, a fák belombosodtak, virágoznak. Sőt, már a gyümölcsfák pirosló termései is kacsintgatnak ránk itt-ott.

Csodaszép nézni, s még sok helyen kellemes illattal is jár e felemelő, feltöltődést hozó látvány.
Vannak, akiknél a bámulatba ejtő természet negatív érzéseket is kivált.

Vajon miért? Mert az ő szervezetük küzd a levegőben szálló virágpor szemcsékkel, ugyanis légúti allergiások.

A tiszta levegő számukra nem feltétlenül kint a szabadban van, hanem otthon, légtisztító használata mellett.

Budapest belterületén hatalmas parlagfűmezőket találhat a kíváncsi szemlélődő. A meteorológiai előrejelzések szerint felmelegedés jön, így augusztus elején megkezdődik az idei parlagfűszezon.

Bár az allergia népbetegséggé nőtte ki magát, aminek egészségügyi költsége milliárdokra rúg, még mindig nem történt semmiféle komolyabb állami beavatkozás. Bár elvileg büntetik a parlagfüvet le nem kaszáló ingatlantulajdonosokat, ennek alig van eredménye.

A lakosság 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember kifejezetten a parlagfűre. A miniszter miniszteri biztos kinevezését ígérte.

A parlagfű allergiások ettől még azért szenvednek. Hacsak nem menekülnek el parlagfű mentes hely reményében vagy zárkóznak be a szobába légtisztító készülék használatával.

Kaszálja, irtja a parlagfüvet vagy inkább tisztítja a levegőt? Mi az ön számára a hatásosabb?

A házipor minden lakásban jelen van. Van, akit kevésbé, van, akiket jobban zavar. Együtt élünk a porral, a levegő szennyezettséggel. Kevesen figyelnek arra, hogy milyen koncentrációban van jelen a por a levegőben.

A nagyon-nagyon finom por intenzív jelenléte a levegőben a szmog. Hála a mérőműszereknek, s azoknak, akik figyelnek rá, csökkenthető a szmog, Illetve védekezhetünk a szmog ellen.

A szálló por magas koncentrációja miatt sok városban szmogriadót rendeltek el, ahol nincs is szmogriadó, ott is sokhelyütt az egészségügyi határérték feletti értéket mértek. ,

Csökkenteni kell a szálló finom por mértékét, az egyértelmű. Otthon levegőtisztással. Ezen felül még mit tehet?

Tudjon meg többet, hogyan lehetséges a finom por csökkentése a lakásban, az Ön környezetében!

Bár mi emberek, nem örülünk a borongós időnek, hosszú távon mégis kifizetődő, hiszen növényeinknek csak a javára válhat! A mezőgazdaságban kincs az eső, a termények, gabona számára nélkülözhetetlen. Igaz a mondás, hogy a májusi eső aranyat ér.

A sok eső azonban nem csak a gazdálkodókat érinti, van olykor árnyoldala is. Egyrészt a hirtelen lezúdult sok csapadék akár pince beázást, falnedvesedést is okozhat. Jártunk már mi is úgy, hogy özönvíz jelleggel áradt le a víz a garázsba, mert az utcai csatorna nem tudta elvezetni.

Így sajnos sok aranyba kerül az aranyat érő eső, mert az elázott lakás, pince a falakon kívül az ingóságainkat is károsíthatja. Ráadásul ha hosszabb ideig magas a páratartalom, akkor még halmozódik a gond.

Ismerjük a mondást, hogy „ csalánba nem üt a ménkü” – ám a páramentesítő forgalmazó cég egyik raktárhelyiségébe és az üzlethelyiségébe befolyt a víz, már nem is egyszer.

Így történt a július 29-i nagy vihar után is, amikor ömlött a víz az üzletünkbe, garázsunkba. Sajnos az utcai csatorna nem tudta elnyelni a hirtelen lezúdult sok csapadékot, így az arra folyt, amerre tudott, lejtés volt. Az utca felszínétől alacsonyabban fekvő helyiségeinkbe zúdult be a sáros, koszos víz.

Egy beázott pince szárítása párátlanító berendezés által történhet csak meg hatékonyan a befolyt víz elvezetése után. A kompresszoros páramentesítő által van esély néhány nap alatt a tökéletes száradásra, a páratartalom csökkentésére.

A nyári napsütés élvezetébe nem csak a borús felhőtakaró és a hirtelen jött viharok rondítanak bele, hanem a sokak szervezetét megviselő hőség és a levegőben szálló allergének.

Ez utóbbiak körébe tartozik az egyre inkább elterjedt parlagfű, mely rengeteg honfitársunk immunrendszerét megzavarja. A parlagfű virágzás kapcsán a levegő belélegzésével légúti allergiás reakciók lépnek fel, melyek akár egy-két hónapig is megviselik az allergiások szervezetét, s megkeserítik a hétköznapjaikat.

Augusztusban és szeptemberben minden ötödik ember aggódva kíséri figyelemmel a napi pollenjelentést. Örömtáncot járnak néhányan, ha esős időszak van, alacsony a levegő pollen tartalma és orrdugulás, szemviszketés nélkül végre valahára nyugodt napot, éjszakát tudhatnak maguk mögött. Ha nincs esős időszak, akkor is mérsékelhető a pollen allergia kapcsán szervezetünk túlzott reakciója.

Cégünk, a Bonair BG Kft 1996. évi megalakulása óta a svájci BONECO párásító és légtisztító berendezések hivatalos magyarországi forgalmazója. Ahogy a technika fejlődik a párásító választék szélesedik, változik. Ezekkel összhangban a márka-és termékismertető weboldal is megújulásra szorul.

Az elmúlt hónapokban sokat fáradoztunk azon, hogy a svájci BONECO gyár szellemiségéhez igazodóan bemutathassuk a magyar Boneco weboldalon is Önöknek a termékeket.

A BONECO márkaimázs, az európai gyártású párásító és légtisztító berendezések egyre bővülő kínálatát tekintheti meg mostantól a megújult boneco.hu weboldalunkon.

Mivel magyarországi forgalmazóként üzemeltetjük ezt a márkaoldalt, így a boneco-hungary.hu domain is hozzánk tartozik, a két oldalt összekötöttük.

Cégünk a BONAIR működteti mindkettőt.

Szmog van az országban, helyenként veszélyes mértékben. Sokan nem is tudnak mit kezdeni egy ilyen hírrel. Pláne a vidéken élők, akik azt gondolják, hogy ők aztán abszolút nem érintettek az ilyen témában.

Pedig igencsak érdekes megnézni a szmog térképet, híradásokat, hogy Magyarország mely részein magas a szálló por koncentrációja. Elsőként sosem Budapest jeleskedik, hanem jellemzően Észak-Magyarország. A csodálatos Északi-Középhegység hegyvidéki levegője érintett a szmog kapcsán.

A hírek szerint most a napokban már néhány helyen a szálló por koncentrációja elérte a veszélyes szintet.

Mit tehet, hogy védekezhet ha Önnél is szmogriadó van?

Hogyan óvhatja, gyermekei szerettei egészségét?

Szmogos a levegő- elhangzik ez az állítás. Ám mi van igazából a szmogos levegő hátterében?

A levegőben lebegő részecskék nagy mennyisége nagyon finom por. Légköbméterenként mérik a levegő szálló por koncentrációját, s ennek köszönhetően tájékozódhatunk már arról, hogy milyen a levegő minősége, fenyeget-e minket szmog veszély.

Mivel tüdőnk a légző szervünk, így a túl sok por, levegőszennyezettség őt viseli meg, s általa a szervezetünket. Ha kicsit is megkímélné, szeretne kevesebb port belélegezni, akkor a levegőt meg kell szűrnie. Levegőtisztítás már könnyen lehetséges a háztartásokban, magyar otthonokban is.

Cégünk, a Bonair BG kft immáron több mint 15 éve légtisztító forgalmazó, a levegő minőség javítása a fő profilunk. Ehhez kínálunk honfitársainknak párásító és levegő tisztító berendezéseket.

Jobb levegő = jobb közérzet! Ennek megteremtésében segítünk.

Ilyenkor tavasszal, amikor a természet rohamosan ébred, minden fa virágba borult már, gyakori, hogy az embereknél a tüsszögés, náthást tünetek, azaz allergiás panaszok lépnek fel.

A virágpor, pollenek gyakori kiváltói az allergiának.

A légúti allergia főbb allergénjei a por és a pollenek. Különféle módon reagálunk a megjelenésükre, sokaknál nem okoz panaszt, de egyre többen és többen allergiások, szenvednek a légúti allergének megjelenésétől.

A légúti allergéneket a bőrünkön, hajunkon is hazavisszük, s belélegezzük őket. Szervezetünket irritálják, allergiás reakciókat váltanak ki, úgy mint a gyakori tüsszögés, váladékozó orr, orrfolyás, valamint jellemző allergiás tünet még a szemviszketés.

Még itt a nyárutó, alig hihető, hogy az ősz közeledik. A tél meg még pláne nagyon távolinak tűnő.

Ezért amikor nátha, orrfolyás jelentkezik kérdésessé válik, hogy megfázás, vírus fertőzés vagy légúti allergia áll-e a háttérben.

Ha szemviszketéssel, máskor is jellemző allergiás tünetekkel társul, akkor szinte biztos lehet abban, hogy a levegőben allergének vannak, amik a szervezetét irritálják, s ez a válaszreakció az immunrendszere részéről.

Volt már hasonló tünet parlagfű időszakban? Járt parlagfű közelében?

Zárt térben, ahol tisztított levegő van, ugyanúgy folyik a szeme, orra? Légtisztítás mellett is megmaradnak a kellemetlen érzetek?

Gondolkodjon el kicsit, hogy a nátha okozója parlagfű lehet-e!?

A visszaszámlálás megkezdődött, elkészülni, vigyázz, rajtol a fűtésszezon! Ráadásul a fűtésnek köszönhető száraz levegő nem jár egyedül, támad a megfázás, nátha és mindenféle felsőlégúti megbetegedés is.

Vedd fel a harcot és légy ellenálló...ez esetben egy párásítóval!

Elő a meglévő párásítót, nézd át, s állítsd harcra kész állapotba! Ehhez a párásító átnézése, üzemkész állapotának ellenőrzése és a párásító tartozékok cseréje szükséges.

A téli párásítási igény az egyre erősödő fűtéssel érkezik meg, ugyanis ilyenkor a szobában könnyen lesz száraz a levegő. A levegő nedvességtartalmát pótolni szükséges, hogy ezen enyhítsen.

A párásításhoz párologtató vagy hatékonyabb elektromos párásító berendezést használjon.

Az utóbbiak jellemzően tartozék igényesek, melyek cseréje minden új fűtési szezonnál esedékes.

Lakása, amiben száraz a levegő több szobából áll? A párásító is több helyiséget kell, hogy párásítson?

A Bonair mint párásító forgalmazó cég különböző szobaméretre és ügyfél igényekhez igazodó párásító berendezéseket kínál. Egyik szobából a másikba is át lehet vinni egy készüléket, azonban a hatékony párásítás úgy alakul ki, ha minden szobába, zárt légtérbe elhelyez egy-egy párásító berendezést. Ez néhány családnak erős anyagi terhet jelent. Szeretnénk elősegíteni, hogy optimális páratartalom legyen minden olyan helyiségben, ahol sok időt töltenek.

Gyerekszoba párásító, hálószobai vagy nappali párásítás, különböző berendezésekkel történjen meg.

No, meg persze mindegyik BONECO párásító legyen.

Ehhez alakítottunk ki egy vonzó ajánlatot.

Egyes BONECO párásítókból párásító csomag ajánlat, szuper kedvezmények a bonairshop-ban!

1996. május 24-én alakult meg cégünk, a Bonair BG kft. Akkor, az ügyvéd előtt a társasági szerződés aláírásakor csak vágyak, remények, tervek voltak. Ilyen hosszú távú elképzelések, hogy ha felnőtt korba lép a Bonair, mi lesz, még át sem futottak az agyamon.

Fiatalon céget alapítani számomra olyan volt, mint az első gyerek. Nagyon sok odafigyelést és törődést, gondoskodást igényelt.

S ez így van a mai napig is, hiába lenne jó kicsit elengedni, még ebben a tinikorban nagyon oda kell rá figyelni.

Bő két hét múlva 18 éves a Bonair. Köszönet mindazoknak, akik a Bonairt, a Bonair termékeit választották, s ezáltal a Bonair BG Kft életben maradását segítik.

Szeptember elején a berlini IFA kiállításon, beszállító partnereink standjain megismerkedhettünk az új termékekkel. Több STEBA és BONECO újdonsággal bővül már idén a Bonair választéka is. Innováció a Bonair-nél is várható a külföldi partnereink által.

Új légmosó és légtisztító várható a zászlóshajó BONECO termékpalettájába. Ráadásul nem is egy párásító készülék újdonság debütált, hanem 3! S ha a mennyiség nem lenne elég, akkor a milyenség is rádob egy lapáttal, ugyanis a párásító és légtisztító kombinációja mostantól hibrid nevet visel a korábbi kombi készülék helyett, s az ifjú BONECO hibridek külön-külön párásítás és légtisztítás együttesére is képesek.

Beszámolunk még a STEBA és a Cloer konyhai készülékekről, újdonságairól is, mit láttunk a berlini IFA kiállításon most szeptember elején.

Már csak pár napot kell várni a HIBRIDRE. A BONECO új párásító-légtisztító kombójára, a várva várt csodára.

Az új technológiájú és formatervezésű BONECO légmosó család születik, mely nagy levegőszűrővel is rendelkezik. Így a párásítás mellett intenzívebb légtisztítás kap szerepet. Akár külön is lehet választani a funkciókat, nem úgy mint a légmosó esetében, hogy csak párásítás közben tisztítja némiképp a levegőt.

Az egy készülékkel biztosított optimális páratartalom és tisztított levegő nyugodt alvást hozhat el sokaknak. S egyre közelebb van már, napokon belül elérhető a magyar ügyfeleink számára is.

Ahogy ígértük, mi, Bonair a BONECO magyarországi hivatalos forgalmazója már láthattuk, tesztkészüléket üzemeltethettünk. Mégis izgatottan várjuk, hogy Önnek is megmutathassuk, átadhassuk a csodát, a csúcsteljesítményű hibridet.

Már csak pár napot kell várni a HIBRIDRE, a héten megérkezik. Örömteli a bejelentésünk, miszerint novemberben közepén megérkezik az első BONECO hibrid párásító légtisztító.

A légúti megbetegedések kivédésében fontos szerepet játszik az optimális páratartalom. Párásítóval kellően párás a szoba levegője, nem száradnak ki a nyálkahártyák, ezáltal csökken a megbetegedés esélye.

Ugyanis a baktériumok, vírusok könnyebben megtelepednek a száraz nyálkahártyán, így száraz levegő esetén megnövekszik az emberek légúti fertőződési esélye.

Az optimális páratartalom mind a környezetünknek, mind pedig a szervezetünknek, egészségünknek kedvez. Milyen páratartalom az optimális? Amikor a relatív páratartalom érték 40-60% között van, akkor mondhatjuk azt, hogy kedvező a levegő nedvességtartalma, komfortos a környezetünk, elősegíti a jó közérzetet.

Ha száraz a levegő, akkor párásítás szükséges. Cégünk, a Bonair immáron közel két évtizede forgalmazza a svájci BONECO párásító készülékeket. Ezáltal párásítás szakértelmet sikerült már szereznünk, úgy gondoljuk, hogy kellő tapasztalattal rendelkezünk.

Cégünk, a Bonair BG Kft 2005. ősztől forgalmazza a németországi STEBA háztartási készülékeket.

A német grillsütők már rengeteg magyar otthonában bizonyították, hogy praktikus konyhai eszközök, az elektromos grillen egyszerű és könnyű a grillezés.

A grillsütők tárháza fergeteges, kontakt grillekből is többféle, raclette-ből szinte már megszámlálhatatlan féle-fajta van a STEBA kínálatában. Az asztali grillek és BBQ álló grillek is nagy kedvenceink, fantasztikus grill élményekkel gazdagodhattunk általuk.

A STEBA a grillsütők mellé felsorakoztatta az ételkészítéshez szükséges más praktikus készülékeket, s kiegészítette egy komplett háztartási készülék választékká.

A német STEBA gyári árai nyár elején a gyártói költségek, valamint a nemzetközi árfolyamváltozások miatt megemelkedtek, így ezzel nekünk, a magyar forgalmazónak is foglalkoznunk kell.

Az októberi, novemberi napok már hiába napsütésesek, egyre kevesebbet szellőztetünk. A zárt ablakok. szellőztetés hiánya hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakás túl párás.

A magas páratartalom által alakulnak ki penészes falak a szobában, pincében.

60% feletti páratartalomnál a falakban megindul a gombaspórák szaporodása, melyek egy idő után a falakon láthatóan is megjelennek. Amikor penészes a fal, akkor már a gombaspórák roppantmód elszaporodtak. A penész eltüntetése és az penészesedés okának megszüntetése egyaránt teendőt jelent.

Penész jelent meg már Önnél is? Ismeri a penészes falak undorító, ijesztő látványát?

Csúnya látvány a penész, ám ha jól belegondol, akkor az esztétikai élménynél az egészségkárosító hatás sokkal kiábrándítóbb.

Párásító szezonnak a fűtési időszakot nevezzük. A túlszigetelt házak, nyílászáró cserés panel lakások levegője már nem feltétlenül szárad ki a fűtési időszakban, néhol inkább a magas páratartalom okoz teendőt.

A páratartalmat mindenképpen ajánlott mérni, figyelni. A jó közérzethez -emberek, növények, kisállatok számára -jellemzően 50% körüli páratartalom szükséges hazánkban.

Amikor a páratartalom érték 30% körül vagy az alatt van, akkor száraz a levegő, nedvességtartalma pótlásra szorul. Vízzel kínáljuk, csak nem pohárban töltünk, loccsantunk a levegőbe, hanem…

Hatékony párásítás megoldására elektromos párásító készülék használatát javasoljuk.

Cégünk, a BONAIR két évtizede foglalkozik párásító forgalmazással, a svájci BONECO párásító gyár hivatalos magyarországi forgalmazói vagyunk. Tudjuk, hogy mit ajánlunk, s azt is, hogy Önnél hogy lesz komfortos, megfelelően párás a szoba.

Minden évben, az asztmával kapcsolatos tudatosság, és a kezelés fontosságára való figyelmeztetés jegyében kerül megrendezésre a GINA (Global Initiative for Asthma) kezdeményezésében az asztma világnap.

A levegő tudatos kezelésével a korlátok nélküli életért -ez cél, s a levegőtisztítás erősen kötődik ahhoz, hogy jobb legyen a közérzetünk.

A könnyedebb légzés elérésének érdekében mi is sokat tehetünk, tudatos életmódváltással, és a levegő minőségére való figyelmességgel, a minket körülvevő levegő kezelésével.

Az asztma kezelése kapcsán fő célunk a tünetek enyhítése, vagy teljes megszüntetése kell legyen!

Légtisztító használata, párásítás alkalmazása befolyásolhatja az asztmás beteg életminőségét.

Mivel cégünk, a Bonair légtisztító kereskedő, forgalmazó két évtizede, így van már némi rálátásunk a légtisztítás előnyeire. Az asztma világnapja jó apropót teremt most, hogy a levegőtisztítás téma legyen.

1996.május 24-én történt meg a Bonair – teljes lánykori nevén Bonair BG kft- alapítása. Azaz mindjárt 20 éves a Bonair! Így nem csak az ember lánya korosodik, éli a felnőtt életét, hanem a cégünk is.

E jeles alkalomból, őrült akciókkal várunk minden kedves érdeklődőt, egykori és leendő vásárlónkat! Az immár 20 éve megalapított BonAir, születésnapja alkalmából némi meglepetéssel is készülünk.

Bonair akciós ajánlat a bűvös 20-as szám szellemében került kialakításra.

Nézzen körül alaposan a Bonair párásító, konyhai készülék kínálatában! Szemezgessen kedvére, hátha most e kivételes alkalom folytán soha nem látott kedvezményes áron juthat hozzá a kiszemelt Bonair készülékhez.



Az év vége és karácsony közeledtével sokan törik a fejüket, milyen ajándékot adjanak szeretteiknek. A legtöbben olyan értékes ajándékot választanak, aminek a megajándékozott biztosan örülni fog...

A számtalan unalmas nyakkendő, kardigán után már azért előfordulnak hasznosabb és érdekes karácsonyi ajándék lehetőségek is. Egészségmegőrző vagy wellness készülékek, netán pl vérnyomás mérő készülékek igazán hasznosak.

Mit szólna hozzá, ha a család közös karácsonyi ajándéka egy légtisztító lenne?

A hatékony légtisztító a karácsonyfa alatt is működhet már, de onnantól a pályafutása meredeken ívelhet felfelé, ahogy a család jó közérzete is a tisztított levegő belélegzése által.

Szobai vagy hálószobai légtisztító legyen? Hol használnák leginkább? Fürkéssze ki a családi igényeket!

Netán túl száraz a levegő, nem csak a levegőt tisztítani, hanem párásítani is kellene?

Nosza, a Bonair párásító készülékei is szívesen öltöznek piros masnis dobozba és a karácsonyfa alá.

Itt a nyár, a kánikula, s már igazán itt az ideje, hogy beszámoljunk arról, hogy a Bonair termékválasztéka milyen termékekkel bővült, minek van szezonja éppen. Cikkünkben a klíma, fagyi, aszaló a főszereplők.

No meg persze a nyár. A nyár számunkra az élvezetek időszaka. A napsütés, a meleg, a vízpart, a fagyi és a finom grill ételek- ezeket mi legalábbis mind élvezzük nézni, érezni, fogyasztani.

Nyári szezonális háztartási termék újdonságok a Bonair kínálatában.

A német grillsütő készülékek a nyári étkezés remek eszközei. Egy elektromos grillen gyorsan készülhet grill ételsor, de akár lassú sütést, BBQ sütést is választhat. Fenséges pulled porkot- azaz tépett malachúst tálalhat, megörvendeztetheti ínyenc barátait az egyre inkább népszerű hamburgerrel vagy pulled pork-kal. Desszertként egy házi készítésű fagyi és tölcsér zárja a sort, ezt ajánljuk Önnek. Ismerje meg a Bonair újdonságait, s csapjon le rájuk még a nyáron!

Ősszel a fűtési szezonnal beköszönt a párásító szezon is. Idén már szeptemberben el kellett indítani a fűtést a hideg miatt. Ezért aztán máris megszaporodtak cégünknél a BONECO párásító, illetve a párásító tartozékok iránt érdeklődők.

Párásító tartozék igény amikor a fűtés beindul, s kiszárad a levegő, velejárója a párásító készülék elindításának.

Mivel korán lehűlt az időjárás, sok lakásban, családi házban meg kellett kezdeni a fűtést, s a fűtéssel együtt a gondoskodó, egészségtudatos ügyfeleink a párásítójukat is elővették vagy pedig új párásító beszerzésébe kezdtek.

Megérkezett a Bonair-hez a BONECO új fejlesztésű légtisztítója, mely igazán nagy lakóterek vagy irodák levegőminőségének a javítását szolgálja. A BONECO P700 HEPA szűrős légtisztító akár 50-100m2 területen is alkalmas a tökéletes levegőminőség megteremtésére.

A megújuló felhasználói igényekre és az egyre nagyobb méretű nappali helyiségekre is gondoltak a svájci BONECO fejlesztő mérnökei, amikor a nagy teljesítményű BONECO P700 légtisztítót megalkották. Igény volt már a nagy lakóterek egy készülékkel megoldható légtisztítására.

Tologatható légtisztító, kerekeken gurítható levegőszűrő elég nagy ritkaság.

Most már ilyen is létezik, s nem másutt, hanem a BONECO levegő minőség javító készülék terméksorában, s a magyar Bonair kínálatában.

Most bemutatjuk Önnek, hogy mit tud ez a fantasztikus teljesítményű légtisztító.

Többször előfordul, hogy úgy találnak meg minket a kedves ügyfelek, leendő párásító tulajdonosok, hogy egészségügyi panaszukkal orvosnál jártak, s a kórházban, rendelőben BONECO párásítóval találkoztak.

Természetesen nagyon örülünk annak, ha a két évtizedes munkánknak olyan eredménye van, hogy az orvosok is megtapasztalják és elismerik a párásítás jótékony hatását, s a munkájuk során BONECO párásítót használnak, alkalmaznak.

A svájci BONECO párásító készülékek nem orvostechnikai, gyógyászati eszközök. Eddig még nem jártuk végig a bürokrácia rögös és nagyon drága útját az OGYEI minősítés, EMKI eljárás érdekében.

Így az egészségpénztárra elszámolható párásító körébe csak addig sorolhatók a párásítóink, amíg az egészségpénztár az OGYEI minősítési dokumentáció nélkül elfogadja.

Kijárta az iskolát, minden vizsgán bizonyított, de diplomája nincs- egyetemista diákhoz hasonlítható a mi BONECO párásító gyerekünk. Papírja nincs, de egészséges levegőt párásít.

Az adventi időszakban a sok lótás-futás mellett nagyon jó otthon megpihenni, ajándékokról gondoskodni, tea vagy forralt bor mellett az ünnepi menüsort tervezgetni, adventi gyertyát gyújtani vasárnaponként.

Fontos, hogy ez az adventi készülődést jó közérzetben tehesse meg.

A jó közérzet megteremtéséhez hozzátartozik az optimális páratartalmú, tiszta levegő is.

A 40-60% közötti páratartalmú lakásban a hőérzete is jobb tud lenni, illetve a megfelelő páratartalom és légtisztítóval megszűrt levegő segíthet távol tartani a légúti megbetegedéseket.

A Bonair párásító és légtisztító készülékei ebben segítik Önt. Mi még most pluszban néhány jótanáccsal látjuk el, hogy nyugodt, örömteli adventi időszakot élhessen át.

Tudta, hogy párásítással is védheti a tüdejét a vírusos megbetegedésektől? Sokszor a torokfájás, a köhögés, a légzési problémák és makacs vírusos megbetegedések hátterében lakásunk lecsökkent páratartalma áll.

Ezért a levegő nedvességtartalmára, az optimális páratartalomra fontos gondosan ügyelni, azt biztosítani. Kerülje el, hogy száraz levegő belélegzése miatt kiszáradjon a nyálkahártyája, könnyebben megtelepedjenek a vírusok és a baktériumok, betegségekre fogékonyabb legyen!

A párásítás egy egyszerű prevenció száraz levegő esetén.

Cégünk, a BONAIR a több mint két évtizedes működése alatt már kellő jártasságot szerzett a levegő minőség javítása terén. Ügyfeleink információit, tapasztalatait is hasznosítjuk, amikor Önnek

a levegő párásítása vagy levegőtisztítás vonatkozásában tanácsot adunk.

Ne terhelje tüdejét, hanem védje egészségét! Szerezzen be egy svájci BONECO légtisztítót, hogy többé ne kelljen a szennyezett utcai levegőhöz hasonló lakókörnyezetben élnie.

Nem csak az utcai levegő, városok levegője szennyezett, hanem a zöldövezeti levegő sem biztos, hogy egészséges. Sokak nem gondolnák, hogy vidéken, hegyvidéken is lehet magas a légszennyezettség.

A szmogtérképet, szmogriadós híreket érdemes megfigyelni, mert jellemzően hazánk Északi-középhegysége, illetve a Mecsek lankái a legérintettebbek a magas szálló por, egészségtelen levegőminőség vonatkozásában. Tehát nem csak Budapest és a nagyvárosok levegője káros az egészségre.

Kétségkívül, nagyvárosokban az autó gázok is szennyezik a levegőt, s a por is jellemzően jóval magasabb mértékű, mint a nyugodt, zöldövezeti tájakon, ahol csak a madár jár, autók alig.

A légtisztítás minden dohányos és környezete számára enyhülést hozhat. A cigarettafüst ugyanis számos egészségre káros anyagot tartalmaz. Többek között kátrány, nikotin, cián hidrogén és arzén is kimutatható...

Aki csak egy dohányos közelében él, annak is kijut e káros anyagokból, s a füstből. Hiába nem dohányzik, a füstös levegőt, annak az összes részecskéjével együtt belélegzi.

A szoba levegője tisztább lehet és a dohányszag mérsékelhető, ha egy hatékony légtisztító készüléket használ. A HEPA szűrő a levegőben lebegő részecskék kiszűrésére hivatott, míg a dohányszagot az aktív szénszűrő köti meg. Így légtisztító választás alkalmával a dohányfüst megszűrésére célszerű olyan levegőtisztító berendezést választani, mely többféle szűrőt tartalmaz.

A cigifüst zavaró? Az aktív szén segít a kellemetlen szag megkötésében! Az egészségét védené?

Akkor HEPA szűrős légtisztító készülék zümmögjön a szobájában, hagyja, hogy a levegőt megtisztítsa!

Azonos téli időszakban vagy akár egy épületen belül is egyszerre felmerülhet a párásítás és a páramentesítés igénye is. Azaz olykor vagy egyik épületszárnyban, szinten túl magas a páratartalom, máshol meg túl alacsony.

Furcsán hangzik, igaz?

Egyrészt a szervezetünk és növényeink is jelezhetnek, hogy túl száraz a levegő. A levegőszárazság elsődlegesen a nyálkahártya kiszáradásával, köhögési inger, orrvérzés által érzékelhető az emberek számára. A túl párás levegő esetén pedig már akkor van gond, amikor megjelenik a penész.

Nos, ezt ne várja meg, előzze meg a rendszeres páratartalom mérés által és annak alapján párásítási vagy párátlanítási intézkedésével.

Száraz a levegő és túl sok a por, szösz? 

Párásítás és légtisztítás is jól jönne a szobában?

Halott már a levegőmosó készülékekről? Angolul elterjedt fogalom az airwasher -ami nálunk magyarra fordítva: légmosó.

Új szokás: már nem csak a ruhákat mossuk, hanem a levegőt is. Ez nem úri hóbort. Ha száraz a levegő, akkor mossa ki a levegőt légmosóval!

Egyrészt az optimális páratartalmat tudja biztosítani, másrészt pedig a levegőben szálló portól, szöszöktől mentesül a légmosó használata által.

A légmosó párásítás közben gyengéden kimossa a levegő nagyobb szemcséjű szennyeződéseit.

Szennyezett a levegő? Mossa ki! Használjon BONECO légmosót, hogy otthona levegője tiszta és páradús legyen! Hogy működik a légmosó?

Egyszerűen: Beáramlik a koszos levegő és a páradús tiszta pedig kijön. Ismerje meg a légmosós párásítás elvet a továbbiakban.

Fiatal párok, szerelmesek együtt járnak. Műszaki berendezések miért is ne járhatnának együtt?

Oké, mókázunk, ha nem is kéz a kézben sétálgatás, de egy szobában mindkettőre lehet egyszerre szükség, így szoros együttműködés alakulhat ki kettejük között.

Azaz a forró nyári napokon a klíma használata mellett a száraz levegő nedvesítésére szükség van. A levegő páratartalmának növelése egy jó párásító által elérhető. Így a levegőt szárító klíma mellé egy folyamatosan dolgozó, hatékony párásító is szükséges lehet ahhoz, hogy a kellemesen hűvös szoba páratartalma is ideális legyen.

Használjak párásítót a klíma mellett?

Kíváncsi az érveinkre? Elmondjuk, hogy miért jár kéz a kézben a párásító és a klíma.

Ma már minden lakásban kellene légtisztító. De miért? A légszennyezés csak a szabadban jelent gondot, nem? Sajnos ez nem igaz. Otthonában és munkahelyén is folyamatosan ki van téve a légszennyezésnek.

Azt gondolják sokan, hogy vidéken egyértelműen jó és egészséges a levegő. A nagy dózisú virágpor, a poros levegő, s a szilárd anyagok tüzelése kapcsán keletkező korom, finom por azonban megterhelheti a légzőszervünket a vidéki levegő belélegzésekor is. A városi levegőről pedig már köztudott, hogy egészségre ártalmas.

Jellemzően kevesebb a virágpor a városban, viszont sok a por, baktérium, vírus és az autók által kibocsátott kipufogó gáz.

A nagyvárosok levegője sokszor már valóban egészségtelen. Hogyan is védheti tüdejét, szervezetét, hogy egészségesebb levegőt lélegezzen be? Erre adunk most javaslatot.

Az otthoni környezet, és életminőségünk javítása szempontjából a párásítás hasznosabb, mint gondolná. A párásítás ugyanis sokoldalú, praktikus megoldás, melyre nem csak a téli időszakban van szükség. Természetesen, ha Önnél a páratartalom megfelelő, akkor már nyert ügye van, s komfortos lehet az életkörülménye.

A jó közérzethez nélkülözhetetlen a jó levegőminőség.

Mely egyik alkotóeleme a páratartalom – mely együtt kell, hogy járjon kellemes hőmérséklettel és alaposan tiszta levegővel.

Ezek hármas ötvözete biztosítják az Ön számára az egészséges levegőminőséget, jó hőérzetet, elősegítik a jó közérzetét.

Nem hiába a cégünk, a Bonair szlogenje a Jó Közérzet Otthonában- mivel termékkörünk az otthoni jó közérzet, komfortos élet megteremtését szolgálja. A több évtizedes tapasztalatunk alapján a levegőminőség javítására is van már kellő rálátásunk.

A légtisztító használata ideális egész évben, bármilyen lakásban, irodában.

Aki azt hiszi, hogy vidéken lakik és ott jó a levegő, egyáltalán nincs szükség levegőtisztításra, annál is érdemes levegőszennyezettség mérést végezni, mert könnyen kiderülhet, hogy téved.

Bődületes áll-leesés, csodálkozás az eredménye a légszennyezettség mérésnek zöldövezeti lakóházas környezetben, főleg télen, a fűtési időszakban.

A pollenek is intenzívebben lebegnek, szállnak a levegőben tavasszal, nyáron, ám a téli időszakban azok a szomszédok szennyezik a levegőt brutálisan, akik mindenféle szilárd anyagot, hulladékot elégetnek. Illetve egyes üzemek, ipari létesítmények is erőteljesen hozzá tudnak járulni a levegőszennyezéshez. Kazincbarcika, Miskolc, Ózd környékén, s a Mecsek lábánál a leggyakoribb a szmog, amikor is a szálló por koncentráció magas mértékét mérik. Érdemes rá odafigyelni. Egészséges szervezetet is meg tudja viselni, az allergiásokét meg pláne.

Egyértelmű már, hogy száraz a levegő és párásításra van szüksége?

Hallott már az elektromos párásítók különböző technológiáiról, fajtáiról?

Felmerül a kérdés Önben, hogy a hidegpárásító vagy a melegpárásító előnyösebb-e ?

Amikor eldönti, hogy párásítót vesz, akkor rögtön szembesül korunk kérdésével: na jó, de melyik alaptípust válasszam?

Milyen párásítás az ideális? Higiénikus párásítás a melegpárásítóval, de kicsi szobában vajon jó-e vagy inkább legyen egy ultrahangos hidegpárásító?

Mik a főbb ismérvek? Mi szól a melegpárásító mellett? és ellene?

Többféle hidegpárásító is létezik. Ultrahangos párásító vagy légmosó legyen? Oh, micsoda dilemma!

Megértjük, hogy nyomasztó, hogy már ilyen fejlett a technológia, s különféle párásító fajták vannak, s nehezen igazodik el közöttük, melyik miért is lehet előnyös vagy hátrányos az Ön számára.

Segítünk a választásban!

Ha úgy érzi, hogy szomjas akkor iszik valamit. A környezetében élőket is meg szokta kérdezni, hogy szomjas-e, kér-e inni. Ugye?

Ha azt látja, hogy a virágai szomorúan lekókadnak, akkor megöntözi őket.

De mi van akkor, ha a levegő szomjas? Vajon észreveszi-e s ad-e neki inni?

A levegő is lehet szomjas, azaz a nedvességtartalma alacsony. Erre mondjuk azt, hogy száraz a levegő.

Amíg egy pohár víz segít az Ön szomjúságán vagy a virágáén, addig a levegőnek kitenni az asztalra egy pohár vizet vagy belelöttyenteni a levegőbe kevésbé találékony és célravezető megoldás.

Másfajta szomjoltás szükséges. No meg, egy pohárnál több víz. Olykor jóval több.

Az üzletek polcai roskadoznak a párásító készülékek kínálatától. A döntés nem egyszerű. Melyik legyen a befutó? Párásító pár ezer forintért? Az ajánlat csábító, igaz? De vajon hosszútávon megoldja problémáját?

Járjuk körbe ezt a témát… Párásító készülék iránti kereslet főként a téli, hideg időszakban emelkedik meg. Hogy miért? Mert a fűtési szezon beköszöntével a levegő relatív optimális páratartalma lecsökkenhet.

A levegő szárazzá válik, ami számos egészségügyi problémát okozhat. Köhögés, kiszáradt torok érzése, száraz bőr, elhúzódó felső légúti megbetegedések, orr és szemszárazság, felerősödő allergiás tünetek, rosszabb esetben kruppos rohamok.

A rossz levegő számos megbetegedés okozója, melyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. Az alapkészülékek listájára a mosógép, a hűtő, a sütő mellé besorakozhatna egy légtisztító-párásító készülék is. Mit gondol?

Szinte magától értetődő, ha egy új lakásba költözünk, beszerzünk egy-két készüléket. A lista legelején a hűtő, a mosógép, a sütő / mikrosütő áll.

Ezek az ún. alapkészülékek, melyek életünket könnyebbé és élhetőbbé teszik. A háztartási nagygépek.

Aztán következnek a kisgépek- főként a szórakoztató elektronika és a konyhai készülékek sorára terjed ki a figyelem. Azonban miért is gondolnak kevesen a légtisztító és párásító beszerzésére?

Ne feledkezzen meg erről sem! Hasznos darabjai a háztartásának és hosszú távon óvják a család egészségét.

Tudta, hogy egy ventilátor nem csak nyáron jó? Tudta, hogy növeli a klímaberendezés, légtisztító, párásító hatékonyságát? Sőt télen javítja a fűtés hatékonyságát is?

Bizony egy ventilátor sok mindenre, széles körű felhasználásra jó, s nem csak a nyári melegben lehet ventilátort használni.

A svájci BONECO gyár innovatív és csendes ventilátor családot fejlesztett ki, mely sokrétű felhasználást kínálhat.

A levegő életünk alapja, nélküle nem tudnánk létezni. Naponta átlagosan 20.000-szer veszünk levegőt, de sajnos többségében nem éppen "hegyi minőségű" levegőt.

Érdemes a beltéri levegő minőségére és páratartalmára odafigyelni télen is nyáron is. Az időjárás változásával az igények is változnak. Nyáron hűs, télen pedig melegebb levegőre vágyunk.

Sokfajta párásító kapható: hidegpárásító, melegpárásító, ultrahangos párásító, légmosó, hibrid… Higgye el, hogy nem az a legfontosabb, hogy egy párásító ködösít vagy sem.

A legfontosabb az, hogy a párásító megoldja a problémát, amire Ön megoldást keres.

Az alap kiindulópont: a levegő nedvességtartalmának a növelése, a párásítás.

A párásítás hatékonysága függ a párásító készülék párakibocsátó képességétől, szabályozhatóságától, elhelyezésétől, stb.

Különféle elektromos párásító technológiák vannak. A két alapvető: melegpárásító és hidegpárásító.

A hidegpárásítók hazánkban az elterjedtebbek.

Svájci párásító gyártó a BONECO. Immáron több mint 60 éve gyárt és fejleszt háztartási célra műanyag termékeket, párásító és légtisztító készülékeket.

Csoda számba megy, hogy a párásítás és légtisztítás igénye előfordul még Svájcban is, a hegyek, s az alpesi környezetben köztudottan tiszta levegő hazájában.

Európa vezető gyártója már több évtizede, s kiemelkedő a párásító termékválasztéka.

A felhasználói igényeket, európai lakás körülményeket és szokásokat figyelembe véve történik a párásító fejlesztés.

Hatékony hidegpárásító család volt közel 2 évtizeden át a tárcsás légmosó család. A BONECO fejlesztő team nemrég előrukkolt egy dizájnos új légmosó szériával, mely nedvesítő szűrő betét által párologtatja el a vizet.

A BONECO W200 légmosó volt az innovatív hidegpárásító család első fecskéje, tagja, melyet már a magyar közönség is megismerhetett. Most megérkezett az újabb nagyágyú: a BONECO W300 modell. Már vártuk!

Sokan nem tartják kellemesnek az ultrahangos párásítók által kifújt „hideg” párát. Úgy érzik, hogy lehűti a szoba levegőjét, nem érzik komfortosnak. Vajon tényleg így van?

Nos, a hőérzet és amit a hőmérő mutat, az eltérő lehet. A szoba hőmérséklete az, amit mérni tudunk. A hőérzetet nem. A hőmérséklet mellett levegő páratartalma jelentősen befolyásolja, hogy mennyire érezzük komfortosnak egy szoba levegőjét.

A párásítóhoz használt hideg víz még ha hideg csapvizet tölt is a párásítóba, akkor is elég rövid idő alatt szobahőmérsékletűvé válik. A jellemző szobahőmérséklet 20-25°C között van, így a párásítóban várakozó víz is ilyen hőmérsékletű. Hűteni minimálisan tudjuk vele a szobát, ám a fűtés hatásfokán és a hőérzetünkön tudunk javítani, ha korábban száraz volt a levegő.

A koronavírus járvány szokatlan helyzetet teremtett. A járvány visszaszorításához megfontolt gondolkodásra és megfelelő higiénés előírások maradéktalan betartására van szükség.

A most élő generációk számára is szokatlan ez a vírus helyzet, s a covid okozta tünetek, megbetegedések elég elrettentőek.

A kézmosást, mint vírus elleni védekezést már alaposan megismertük a médiából.

Oké, a bőrön akkor már kevésbé tud terjedni, megfertőzni minket.

Azonban mi a helyzet a levegővel? A vírusok jelentős része cseppfertőzés útján, láthatatlanul a levegőben terjednek.

Mivel létezésünkhöz a lélegzetvétel fontos, így légzés útján nagyon könnyen megfertőződhetünk.

Mi, mint Bonair- a levegő minőség javításának szakértői – ezért ajánljuk Önnek a maszk használatán és kézmosáson kívül – a közösségi helyiségek, iroda, szoba levegőjének megszűrését.

Beázott a pince? Beázott a garázs? Nedvesek a falak? Falszárítás, pinceszárítás esős időjárási körülmények között természetes módon. Hatékony nedvességelvonó, páramentesítő megoldás a kompresszoros párátlanító.

Az árvíz sok családi ház pincéjét, alsó szintjét vízzel áztatja.

A víz kiszivattyúzása után is nedvesek maradnak a falak, melyek természetes kiszárítása nehézkes és hosszadalmas.

A falszárítás hatékony módja a kompresszoros párátlanító készülék használata. A helyiség méretétől és a nedves falak felületétől függ, hogy egy vagy több páramentesítő készülék elhelyezése javasolt.

Az ultrahangos párásító gondoskodást, karbantartást igényel. Ha használják, akkor tisztítani, karbantartani szükséges kb heti rendszerességgel. Több szempontból is célszerű lágyított, szűrt vízzel használni: növeli a párásítás teljesítményét és a párásító élettartamát, s kevesebb karbantartást igényel.

Az ultrahang membrán érzékeny, az ásványi anyagok lerakódása akadályozza annak helyes működését, elvízkövesedése esetén nem működik a párásító.

Mivel a párásító tulajdonos feladata a karbantartás, a feladatának elmulasztása, az ő gondatlansága nem róható fel a készülék hibájának.

Sokat tehet azért Ön is, hogy a párásító hosszú évekig jól működjön, ezért végezze el a rendszeres karbantartását. Segítünk ebben útmutatásainkkal, hogy az ultrahangos párásító tisztítása könnyen, rutinszerűen menjen.

Lássuk, mik a Bonair tanácsai az általunk forgalmazott ultrahangos párásító karbantartásához!

“Vidéki családi házba, légtisztító, minek ilyen úri-muri?”
“Zöldövezetben lakunk, ott jó a levegő! Nem gondolnám egyáltalán, hogy nekünk miért szükséges légtisztító!”
A Bonair-nél a negyedszázados pályafutásunk alatt már nagyon sokféle légtisztítási igénnyel találkoztunk. Ám akik minket megtalálnak, azok már probléma tudattal rendelkeznek.

Amikor ismerős vagy vállalkozói körben bemutatkozom, elmondom, hogy a levegőminőség javításával foglalkozik a vállalkozásom, s érdeklődöm, hogy az illető környezetében milyen a levegő, akkor a túlnyomó többség kizárólag a városi szmogra, a porra, vagy az allergiára asszociál.

Nemhogy fehér Karácsony nem volt, havat sem igazán láttunk eddig – csak képeken.
A kemény hideg is elmaradt, sőt meglepő esős napokban volt részünk.
Ami nyáron kifejezetten hiányzott, azt ősszel, illetve télen bepótolja a természet, megkaptuk az eső áldást. Vélhetően hasznos a sok csapadék a mezőgazdaságban, a földeknek, viszont sok bosszúságot jelenthet otthonunkban az esőzések általi magas páratartalom.

Hogy lehet a fűtési számlát csökkenteni? Ez most sok háztartásban komoly napirendi téma. Arra kevesen gondolnak, hogy a fűtés költség megtakarításhoz akár egy párásítóra is szüksége lehet.

Pedig hasznos kiegészítője lehet a lakásnak, a rezsimegtakarításnak.

Számos energiatakarékossági tipp és ötlet került már publikálásra, ám a páratartalom és hőmérséklet közvetlen kapcsolatával még nem láttuk, hogy foglalkozott volna valaki. Mivel a  légállapot javítás a szakterületünk, ezért fontosnak érezzük, hogy felhívjuk erre a figyelmét.

A pollenallergia tünetei intenzíven jelentkezhetnek tavasszal
Tavasszal, amikor hirtelen felébred a természet, rügybe, virágokba borulnak a fák, akkor a levegő szennyezettség a pollenek által is erősödik. S tudjuk, hogy milliók szenvednek légúti allergiától.

Ők azok, akik fűre-fára érzékenyek.

A légúti allergiások, s köztük a pollenallergiások száma kiemelkedően jelentős.
A tavaszi virágzó természet látványa sokak számára lelket melengető, ám sokaknak rettenetes könnyezéssel, tüsszögéssel is jár.

A párásító készülékek ideális elhelyezése függ attól, hogy hidegpárásítóról, vagy melegpárásítóról van szó.

Megkérdeztük vásárlóinktól, mi a véleményük az ultrahangos hidegpárásítóról.

Néhány vélemény és tipp azoktól, aki már használják.

Sokan azért nem vesznek párásítót, mert attól félnek, hogy az üzembehelyezés után nem sokkal zöldes vagy feketés penész-lakótelepek épülnek majd a szoba falain. A félelem nem is volna egészen alaptalan, ha nem lehetne szabályozni a párásító készülékeket. Szerencsére ma már lehet, de vajon hogyan?

Vannak egyszerű házi praktikák a páratartalom növelése érdekében, és ezek valóban segíthetnek növelni a páratartalmat, de semmiképpen sem helyettesíthetik a modern párásító eszközöket. Eláruljuk, miért nem.

Ha kisbaba van a családban, még jobban oda kell figyelni a páratartalomra. Egy kisbaba több törődést, odafigyelést igényel.

Bár hangyával még valamivel gyakrabban találkozunk a hétköznapokban, manapság a legelterjedtebb párásító az ultrahangos párásító. Nem ok nélkül vált ennyire népszerűvé.

Ha problémát jelentenek a nyirkos falak, a nehezen száradó ruhák és festékek, az elhomályosult ablakok és a penész, nem nehéz meghozni a döntést: IDE PÁRAMENTESÍTŐ KELL! Ezek után viszont könnyen a bőség zavarában találhatja magát, hiszen csak annyit tud, hogy szeretné csökkenteni a pára mennyiségét a levegőben, a piacon viszont mindenféle ár- és tudásszintű gépek tucatjai közül választhat. Szerencsére, ha tudja, mire kell, hogy odafigyeljen, nem annyira bonyolult megtalálni az igaziz, mint ahogy elsőre tűnt.

Amennyiben Ön nem egy orchidea vagy páfrány, biztosan nincs szüksége magas, 60% feletti páratartalomra a lakásban.  Sőt, nemcsak, hogy nincs szüksége rá, de több területen is komoly problémák forrása lehet, ha otthonának klímája hasonlít egy esőerdőére. Miért lenne fontos, hogy a lehető leghamarabb nekilásson a páratartalom egészséges keretek közé terelésének? Olvassa el cikkünket, és megtudhatja!

Itt az Ősz, még kellemes napsütéses idő van, de hamarosan megjön a hideg és be kell kapcsolni a párásítót.

Még most ellenőrizzük, hogy megfelelően működik e a párásító, ne akkor kelljen a szervizbe rohanni amikor már vadul köhög a gyerek.

Kell -e a légtisztító mellé még egy párásító is? Mikor van szükség kombinált párásító légtisztító megoldásra? Aki csak futólag átnézni az interneten vagy egy boltban a légtisztító kínálatot, rengeteg olyan készüléket láthat, amelyik mind a két feladatot igyekszik ellátni. A gyártók azt ígérik, csak egyetlen készülék szükséges a tökéletes minőségű levegőhöz, de vajon valóban működőképesek ezek a “két legyet egy csapásra” típusú megoldások?

Jól ismert háztartási készülék gyártók termékválasztékéban megjelent ultrahangos párásító. Külsejét tekintve többségük egyértelműen gyerekszobába való párásító.

A párásító használatáról szóló ismertetők többsége az őszi, téli hónapokat emeli ki, mint a fő párásítási időszakot, holott, ha belegondol a párásító egész évben használható.

Sokszor ébred reggelente úgy, hogy kiszárad a torka? Állandó köhögési inger gyötri? Nem biztos, hogy a vitaminhiány a probléma – száraz köhögés esetén ellenőrizze a páratartalmat!

Amikor ultrahangos párásító gépet veszünk, nagy kérdés az, hogy vajon ki lehet-e használni egész évben, vagy pedig a párásító használata pusztán a téli, hűvös levegőjű hónapokra korlátozódik? Senki nem szeret olyanra költeni, amiről úgy érzi, hogy csak ideiglenes megoldás. Jó hírem van, az ultrahangos párásító egész esztendőben nagyon jó szolgálatot tesz, csak éppen másképp működik a párásítás az évszakokban.

A fűtés bekapcsolásával egy időben a párásító készülékek is elő szoktak kerülni nyári tárolóhelyükről. A megfelelően párásított, 50-60%-os relatív páratartalmú levegő nemcsak egészségesebb, mint a szárazabb, de segíthet a fűtésszámlán való spórolásban is. Egy kellően párás levegőjű 21 °C-os szoba ugyanolyan melegnek tűnhet, mint egy száraz levegőjű 26°C-os. Ahhoz azonban, hogy a párársító használata valóban egészséges legyen, ahhoz a rendszeres tisztítás és karbantartás is szükséges van. A jól karbantartott párásító nemcsak biztonságosabb, hanem hatékonyabban is működik, és a meghibásodások valószínűsége is kisebb.

 

Eljött az idő, amikor a fogyasztóvédelem a párásítókkal kiemelt ellenőrzés keretében foglalkozik. A vizsgálat a szabványoknak való megfelelőségre terjed ki, a hatékonyságra nem.
A 2020-ban életbe lépett EU-s szabványok alapján fókuszba került a párásítók egészséget károsítható hatásának felülvizsgálata.
Ez már valóban fogyasztóbarát megközelítés.

Több évszázados tapasztalat, hogy a sóbányákban, tengerparton élők  a sós pára hatására ritkábban betegszenek meg légúti fertőzésektől. Nem csoda, hogy egyre népszerűbbek az egészségre vágyók között a különféle sóbarlangok és sókamrák, de nem mindenkinek van lehetősége ilyen helyekre járni. fertőző betegséggel nem is ajánlott a nyilvános sókamrák látogatása. Lehetséges vajon otthon is élvezni a sókamra előnyeit? Egy arra alkalmas párásító készülék segítségével igen! A folytatásban azt is elárulom, hogyan…

Divatba jöttek a kicsi, formatervezett, szemet gyönyörködtető illóolaj párologtatók. De mire is jók? Párásítanak vagy csak illattal töltik meg a lakást?

Mindent megteszünk, hogy otthonunkban jól érezzük magunkat: szép bútorokat veszünk, kidekoráljuk a falakat, s további kiegészítőket szerzünk be. Az otthoni kellemes klímához a levegő minősége, illata is hozzátartozik.

Hagyományosan a párásítás szezonja a fűtés beindításával együtt, november környékén indul. Pedig aki klíma segítségével hűti magát a kánikulában, annak fontos lenne gondolnia a mellékhatások elkerülésére. Ebben segít a nyári párásítás.

A téli időszak nemcsak a fűtési szezon, párásítási szezon, hanem az ilyenkor gyakran beköszönő légúti betegségeké, a nátháé is.

Minden gyógyszernek lehetnek káros mellékhatásai, főleg, ha nem megfelelően használják azokat. Ugyanez igaz a párásítókra is: ha nem elég körültekintő, többet árthatnak, mint amennyit használnak. Nem kell azért nagyon aggódni párásító használat kockázatai miatt: csak kérdezze meg róla kezelőorvosát, gyógyszerészét(nem) olvassa el bejegyzésünket, hogy megtudja, mi az, amire mindenképpen oda kell figyelnie.

Adjunk ultrahangos párásító készüléket ajándékba! Vajon hasznosabb-e, ha a szokásos pelenkacsomag és babaruhák helyett egy gyerekszoba párásító a köszöntő ajándék az első látogatásnál? Döntsék el Önök!

Eszter, a Bonairshop egyik törzsvevője mosolyogva mesélte el a történetét: a munkatársaimtól első babalátogatáskor egy ultrahangos párásító gépet kaptunk. Persze férfiak, így a műszaki dolgokban gondolkodnak – párásító gyerekszobába minek?

A mostani járvány helyzet teljesen kiborított. Az eddigi megszokott életünk felborult. Mindent újra kellett terveznünk. Na, de úgy néz ki, hogy látjuk már az alagút végét. Vagy mégsem?

A mostani járvány helyzet teljesen kiborított. Az eddigi megszokott életünk felborult. Mindent újra kellett terveznünk. Na, de úgy néz ki, hogy látjuk már az alagút végét. Vagy mégsem?

Tudom, hogy a járvány visszaszorításához megfontolt gondolkodásra és megfelelő higiénés előírások maradéktalan betartására van szükség.

Milyen párásító eszközök állnak rendelkezésre, ha túlságosan száraznak tűnik a szoba levegője? Ma már párásító eszközként idejétmúlt a szobaszökőkút, többféle modern és praktikus megoldás közül is választhat az, aki gondoskodni szeretne lakása egészséges levegőjéről. 

Párásító eszközök “csináld magad” stílusban

A modern párársító eszközök megjelenése előtt is szenvedtek az emberek a száraz levegő tüneteitől (könnyezés, köhögés, légúti megbetegedések stb.), de jobb megoldás híján házi módszerekhez voltak kénytelenek folyamodni. Ilyen a vizes ruhák teregetése a lakásban, különféle kancsók és edények elhelyezése a radiátoron, csobogók, szobaszökőkutak működtetése, vagy forró víz párologtatása a szobában. Ez utóbbi meglehetősen balesetveszélyes is, de a legfőbb probléma a házi módszerekkel, hogy teljes mértékben szabályozhatatlanok. Lehet, hogy minden erőfeszítésünk ellenére száraz marad a levegő, vagy épp ellenkezőleg, mire észbe kapunk, már penészedik a fal.

A nyirkos, hideg, borult idő nekünk nem kedvez, a légúti fertőzéseket okozó baktériumoknak és vírusoknak viszont annál inkább.

Ilyenkor gyakrabban kapunk el különféle betegségeket, melyeknek tünetei lehetnek a nátha, a köhögés, az orrmelléküregek fájdalma és főként gyermekeknél a fulladásos tünetek is.

Bár a nátha nem gyógyítható, az előbbi tünetek megelőzését és enyhítését is segítheti a szakszerű nyákoldás.

Mindenre van valami házi praktika. A relatív páratartalom optimalizálására is. Biztosan ismer legalább egyet a felsoroltak közül: teregetés a szobában, fűtőtestre helyezett kerámia párologtatók, benedvesített függönyök… Ugye ismerősen hangzanak? Ez a természetes párologtatás?

Páratartalom emelése házi praktikákkal.
Nem hatékonyak, hatásukat csak lassan fejtik ki és vannak bizony negatív hatásai is: túlpárásított lakások, penészfoltok a falakon, vízköves párologtató edények. S a helyzet kissé súlyosbodik, ha örökmozgó kisgyerek van a családban. A fűtőtestre helyezett tálkák és a kiteregetett ruhák párásítási módszerei ebben az esetben nem éppen szerencsés megoldások.

A párásító beszerzésén gondolkodóknak szeretnénk kicsit segíteni a választásban. Kezdjük a legelterjedtebb típussal, a hidegpárásítókkal.

Hidegpárásítás alatt természetesen nem azt kell érteni, hogy a készülék nyár közepén is hóvihart és jeges fuvallatokat varázsol a nappalinkba, nem hóágyúról van szó. A “hideg” ez esetben a melegítés hiányát, szobahőmérsékletet jelent. Nagyobb légtérben semmiféle hőérzetbeli problémát nem okozhatnak. Kifejezetten fázósaknak, kis szobába viszont esetleg érdemes lehet beszerezni egy langyos párásítót.

Az Ön szervezete és lakókörnyezete is jelzi, ha valami nem megfelelő.Apró jelekre is érdemes odafigyelni, mert elég könnyen megoldható, ráadásul további  problémák és károk is megelőzhetők vele.

Figyeljen oda egészségére, környezetére s oldja meg HOSSZÚ TÁVRA az optimális páratartalmú környezet kialakítását. Érdemes körültekintően kiválasztani a MEGOLDÁST, mely hosszú évekre elfeledteti Önnel ezt a gondját.

Ha légtisztító készülék vásárlásán gondolkozik, valószínűleg felmerült már Önben is a kérdés: valóban szükségem van erre?

Életünkben rengeteg olyan helyzet adódhat amikor szükségünk van egy kis plusz segítségre, ami egészségünkre jó hatással van. Ezért egy párásító készülék nem csak télen, egész évben hasznunkra válhat.

A levegőben terjeng a sok káros anyag ami hatással van egészségünkre, közérzetünkre. Ez a probléma nem csak a nagy hőségben, hanem a téli fűtési időszakban sem kímél minket.

Ultrahangos párásító segítségével ideális szinten tudja tartani a lakás páratartalmát.

Mindennapi problémát jelent, hogy a lakásban amiben élünk nem biztosítottak a megfelelő feltételek. Gondoljon csak  az egyik legfontosabb tényezőre, a levegő páratartalmára. Ha ez nincs megfelelő szinten, hiába jó az egészségi állapota, azt veheti észre, hogy a reggeli ébredések egyre kellemetlenebbek lesznek. Gyakran jelentkezik: torokkaparás, száraz nyálkahártya érzés, az alvás sem lesz olyan pihentető, rosszá válhat a közérzete.

Több mint 20 év.

Kevés vagy sok? Attól függ miből.

A közismert ultrahangos párásítók mellett létezik a párásítóknak egy másik, kevésbé ismert típusa is: a nedvesítőbetétes párásító. Ha párásító vásárláson gondolkozik, érdemes megismerni – ezeket kell tudnia a nedvesítőbetétes párásító készülékekről:

Indokolt-e ekkora nagy párásító készülék kínálat? Miben különböznek a párásítók? A párásító választékot vizsgáltam.
A héten az idei párásító választékot vizsgálgattam, s új párásító típusokra bukkantam.

Bár az idő enyhült, s a közelmúlt csapadékos időjárása még keveseket sarkall a páramérők figyelésére, azért már több helyen felmerül a párásítási igény.

A párásító választék vizsgálatát most kivételesen nem a neten kezdtem, hanem az üzletekben.
Egyes üzletek polcain óriásinak mondható a párásító választék, megkérdőjelezhető, hogy Magyarországon van-e alapja ennek.
Korábban Ausztriában, Németországban járva azt figyeltem meg, hogy a párásító választék meglepően szűk a hazai (magyar) kínálathoz képest.