LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2008.04.28 20:13

10 jó tanács pollen allergia esetén

Allergia
Szűrés törlése
10 jó tanács pollen allergia esetén

Akár minden negyedik, ötödik honfitársunk szenvedhet a fák, virágok pollenjeitől. Kora tavasztól őszig hullámzó időközönként a gyönyörű zöld növényzet csak látványban szemet gyönyörködtető, mert többeknél már inkább könnyfakasztó.

Duzzadt szemek, heteken át folyó orr, könnyező szem, tüsszögés és sok más kellemetlen tünettel reagálhat szervezete a növények pollenjeire.

Bőrön keresztüli allergia vizsgálat kimutathatja, hogy mely növényekre, s pontosan mire allergiás. Van, amikor az allergia teszt nem is jelzi, de az immunrendszere visssza-visszatérően reagál a természetben egyes növényfajoknál vagy bizonyos időszakokban, s légúti betegséghez hasonló tüneteket produkál.

Mit tehetünk a megelőzés, illetve a már kialakult allergia enyhítése érdekében? Természetesen a teendő mindig az allergia kiváltó okától, erősségétől is függ.

Pollenallergia tüneteinek mérséklésére jótanácsaink

Csokorba gyűjtöttünk (pontokba szedtünk) néhány hasznos tanácsot, hogy pollenallergia esetén hogyan védekezzen.

Allergiás tünetek első jelentkezésekor (tüsszögés, orrfolyás, könnyezés) forduljon orvoshoz.

Amennyiben már korábban megállapított allergia tünetei jelentkeznek, úgy az orvosi segítség mellett figyeljen az alábbiakra.

10 jótanács pollen allergia esetén

Lehetőleg éjszaka szellőztessen, s célszerű eső utáni időszakban intenzívebben szellőztetni.

Ha autóval jár, ne húzza le az ablakot, belső levegő keringtetést működtessen!

Hetente húzzon tiszta ágyneműt és mosson minél sűrűbben (akár naponta) hajat!

Minden nap vegyen fel tiszta ruhát, ha hazaér, öltözzön át! Sok allergén megtapad a textileken, szabadban tartózkodás után cseréljen ruházatot.

Érdemes lakó és munkahelyi környezetében HEPA szűrős légtisztító berendezést elhelyezni, mely megtisztítja otthonát, irodáját az allergénektől (por, poratka, pollen, szőrök), így nincs folyamatos irritációnak kitéve. Megelőzési szempontból is ajánlott!

Gyakran porszívózzon és töröljön port!

Padlószőnyeg helyett válasszon járó- vagy laminált lapot, ha sok szőnyege van, gondoskodjon rendszeres és alapos tisztításukról, esetleg kiselejtezésükről.

A pollenszezon kezdete előtt legalább két héttel menjen orvoshoz és kezdje el szedni a már bevált gyógyszereit.

Nyaralás tervezésekor – a bosszúságok elkerülése érdekében - érdemes előre tájékozódni a környék pollen szennyezettségéről, illetve magas (1600 m feletti) célpontot választani.

Csökkentse vagy hagyja el a tejtermékek fogyasztását, mert váladékképző hatásuk van, így fokozzák az orrfolyást!

Szoba levegőjének pollenmentesítése

Zárt helyiségben a szoba levegőjét pollenektől mentesíteni képesek a svájci BONECO HEPA szűrős légtisztítók. A megfelelően kiválasztott légtisztító berendezés tökéletes tisztaságú, pollenmentes levegőt biztosít Önnek a szobában. Ezért azokba a helyiségekbe, ahol sokat tartózkodik (alvás, munka, stb kapcsán) helyezzen el levegő tisztító berendezést.

Hálószobai légtisztító, irodai légtisztító mind megtalálható a Bonair kínálatában

https://bonair.hu/legtisztito

Tudjon meg többet a légtisztítás hatékonyságáról, a pollen kiszűrésére alkalmas légtisztítók fajtáiról, elhelyezésükről!

A légtisztító kiválasztásával kapcsolatban kérdése van? Tel: 061-522-2210