LÉGTISZTÍTÓ

A jó minőségű levegő Önnek is jár

Nem csak légúti allergiásoknak lehet igénye légtisztító készülékre. Akár városlakó, akár falun élő is szenvedhet a szmogtól, a levegő szennyezettségétől, vagy a padlófűtés miatt a portól.

Ezekre a gondokra egy-egy hatékony légtisztító jó megoldást jelenthet. A helyiség adottsága, környezeti ismérvek és saját igénye (pl pollenallergiára légtisztító) alapján válasszon légtisztító kínálatunkból!

Ismerje meg őket alaposabban, nézze meg légtiszító kínálatunkat!

Különféle légtisztítók, különböző légtisztítási technológia

A Bonair légtisztító választéka egyre bővül és a szélesedő felhasználó igényekhez igazodik.

HEPA szűrős légtisztító, beépített ionizátor, applikációval vezérelhető légtisztító, aromaterápiára is alkalmas, párásító és légtisztító egyben, autó légtisztító, levegő sterilizálás, stb stb számtalan igény felmerül és néhány készülék már kombináltan tartalmazza a különféle funkciókat és okos légtisztító is.

HEPA szűrős légtisztító

A Bonair légtisztító kínálata többnyire HEPA szűrős légtisztító berendezések választékát sorakoztatja fel. A HEPA egy nemzetközileg elismert rövidítés, s bármelyik altípusú HEPA szűrőről is legyen szó: bevizsgált, egyértelműen hatékony légtisztítási szűrő teljesítményről van szó. Egyes HEPA légtisztító berendezés típusok ionizátoros légtisztító jelzővel is illethetők, mivel az ionizátor esetnekénti használatával a légtisztítás hatásfokát növelni képesek.

Azonban attól, hogy egy légtisztító vagy klíma, porszívó HEPA szűrővel rendelkezik, nem jelenti azt, hogy az adott helyiség levegőjét hatékonyan képes megszűrni. A HEPA szűrő mérete, felülete és a légtisztító légszállítási teljesítménye befolyásolják. A bevizsgált légtisztító készülékeknél a CADR mutató segít a kiválasztásban, mekkora a maximális légtér, amiben megvalósul a tökéletes légtisztítás.

UV-C fénytechnológia, levegő fertőtlenítés

A HEPA szűrős légtisztítás és ionizátor mellett egyes légtisztító készülékekben az UV-C fény is megtalálható, mely a levegő megszűrése mellett a levegőben található baktériumok és vírusok mérséklését segíti.

Válasszon a helyiség adottságok és igényei ismeretében levegő tisztítási megoldást az alábbi légtisztító kínálatunkból!

Mire ügyeljen légtisztító választásnál?

A gyárilag megadott légszállítási adatok és javasolt szobaméret adatok a legmagasabb ventilátor fokozaton történő üzemeltetésre vonatkoznak.

Mivel szobai légtisztító a választási igénye, ezért a zajszintet is érdemes figyelembe venni. Ha alacsonyabb fokozaton használja a légtisztítót, akkor a légtisztító zajszint legalacsonyabb értékét vizsgálja meg, hogy elég csendes-e: beszélgetni, koncentrálni, aludni is tudjon mellette. Azonban az alacsony fokozaton, csendes légtisztító működéssel üzemeltetve a légszállítása és a légtisztítási hatékonysága a megadott maximum érték töredéke. 

Mit jelent a CADR mutató?

A CADR egy nemzetközi fogalom, mérőszám, a Clean Air Delivery Rate szavak kezdőbetűs rövidítése. Az AHAM-tól (Association of Home Appliance Manufacturers, azaz Otthoni Készülékeket Gyártók Egyesülete) indította el és szigorú szabványok mentén történő analizálást, bevizsgálási folyamat eredménye a CADR érték. 

Azt fejezi ki, hogy egységnyi idő alatt a légtisztító berendezésen áthaladó levegőből a füstöt, port, polleneket a leghatékonyabban mekkora helyiség méret esetén tudja kiszűrni.  Azt vizsgálják és láttatják, hogy mennyi tiszta levegőt áramoltat ki a légtisztító készülék a szűrési folyamatot követően illetve ezt optimálisan  mekkora helyiségméret esetén.  

Melyik légtisztítót válasszam  20 m2-es szobába?

Az ilyen kérdések megválaszolásához az ügyfeleknek újabb kérdéseket dobunk fel, csakis úgy tudunk hasznos tanácsot, kielégítő légtisztítási megoldást nyújtani. Ezért gondolja át a légtisztító választási döntéshez az alábbiakat:

  • mekkora légterű (alapterület és belmagasság szorzata) és milyen funkciójú szoba légtisztítását szeretné megoldani
  • zárva tartja-e az ajtót vagy jellemzően nyitva, mekkora az ezáltal kibővült légtér
  • milyen hatásfokkal szűrje meg a levegőt
  • mitől kell megszűrni a levegőt, mi a cél (pl. légúti allergia mely esete áll fenn pollenallergia, porallergia, stb)
  • milyen zajt képes a nap döntő többségében elviselni - légtisztító zajszintje
  • szeretne-e még a légtisztítás mellett más funkciókat is  pl. aromaterápiás légtisztító, párásítóval kombinált légtisztító, stb.

Ezek ismeretében, felénk történő feltárásával tudjuk elkezdeni a légtisztító választási tanácsadást, hogy melyik légtisztító készüléket ajánljuk 20 négyzetméteres szobába.

Ismerje meg a Bonair légtisztító választékát! Válasszon igényeire szabottan vagy kérjen szaktanácsadást!