KLÍMA

Elviselhetetlen meleg van a hálószobában vagy irodában? Klímaberendezés beszerzése előtt áll?

Gondolkodik, hogy split klíma vagy mobil klíma mellett döntsön?

A fűtés megoldás klímával az aktuális gondja? Nézzen körül klímaberendezés kínálatunkban!

Hűtés-fűtés klímával

Mind a split klímaberendezések terén, mind a mobil klímáknál egyre elterjedtebb igény van arra, hogy a klíma fűtéssel is rendelkezzen. Nézze meg választékunkat, böngésszen a klímaberendezések technikai paraméterei között, ahol fűtés hőszivattyúval illetve elektromos fűtéses klíma is előfordulhat.

Mobil klíma elhelyezése másik helyiségben

Egyes mobil klímaberendezések hűtési mechanizmusa „megfordítható”, azaz nem kell, hogy a klímát is bepréselje abba a kis szobába, amit le akar hűteni, hanem kirakhatja az előszobába, folyosóra, s a gégecső és egy faláttörés segítségével (lyukon át)  a befújt hideg levegőt élvezheti. 

A mobil klímák gégecsöve esetenként kicsit meghosszabbítható, de hatásfok vesztéssel jár, ezért úgy tervezze a mobil klíma elhelyezését, hogy attól kb max 3 méter távolságban megoldott legyen a faláttörés, levegő kivezetés.

Mobil klíma hálószobába, irodába              

Mobil klíma hálószobába, irodába- mobil klíma páramentesítésre, mobil klíma párátlanításra – sokféle felhasználó igényre találhat megoldást itt a mobil klíma választékunkban. Faláttörést, ezermester feladatokat nem vállalunk, csak a mobil klímát és kiegészítőit értékesítjük.

Klíma hűtőteljesítmény meghatározás- hány kilowattos legyen a klíma

Épületgépész mérnökök szakterülete, hogy számos tényező alapján kiszámítsák a hűteni kívánt helyiség hűtőteljesítmény igényét.

Befolyásoló tényezők például: mennyire szigetelt tető, hány emelet van felette, mekkora üvegfelülettel rendelkezik, milyen a falvastagság és mennyire szigetelt, hányan tartózkodnak a helyiségben, milyen hőtermelő eszközök vannak még ott, van-e árnyékolás.

Tehát nem elegendő csupán azt mondani, hogy egy 12 négyzetméteres szobába klímát akarok. A belmagasság, a nyitva vagy zárva tartott ajtó és a fent írt hőterhelési példák mind mind befolyásolják a hűtőteljesítmény igényt. Az sem mindegy, hogy split klíma vagy mobil klíma kerül elhelyezésre (milyen magasságban lesz a kifújt levegő).

Ökölszabály azért persze létezik, s van ahol a klíma teljesítmény megválasztását még a rendelkezésre álló áramellátás is lekorlátozza.