Ipari mobil hűtés

Hatékony ipari mobilklíma nagy nyitott légterekbe teraszokra, műhelyekbe, csarnokokba raktárakba.

A léghűtők gazdaságos hűtési alternatívát nyújtanak akár több száz négyzetméteres területekre, nyitott csarnokokba, teraszokra.

Gyorsan és egyszerűen telepíthetőek, csak áram és víz kell hozzá.

Hogy működik a léghűtő?


13termék 113
13termék 113

A léghűtő működése

Az evaporatív hűtés folyamata, a természetben is létező jelenségeken alapszik. Környezetbarát technológiája révén, a víz egyszerű és természetes párolgási folyamatát használja ki a levegő hűtéséhez.

Mindenkinek ismerős az érzés, amikor a vízből kijőve, az enyhe szél hatására is dideregni kezdünk, mert testfelületünk hűlni kezd. A párolgás hőelvonással jár, így a rólunk folyamatosan elpárolgó víz hőt von el, tehát folyamatosan hűt, és a szél tovább gyorsítja a folyamatot.

A léghűtő működési elve ezen alapszik. A párolgási rendszer alapja a hűtőbetét, amin a víz elpárolog, és a rajta áthaladó levegő lehűl. A hűtőbetétek redőzött cellulóz-lemezekből állnak, aminek a felülete speciális szerekkel van impregnálva, hogy megakadályozzák a betét erodálását, így garantálva a hosszú élettartamot és az egyszerű karbantartást.

A beépített vízelosztó rendszer egyenletesen oszlatja el a vizet a hűtőbetéten, hogy a felülete mindenhol nedves maradjon. A ventilátorok alacsony nyomást hoznak létre, ezáltal a levegő átszívódik a hűtőbetéten.

Egy vezérlőrendszer működteti a vízszivattyút és a ventilátor oszlatja el a hideg levegőt a légtérben. Ez a folyamat maximális hűtési hatékonyságot eredményez.

A léghűtő előnyei

Pénztárcabarát:

  • A technológiának köszönhetően minimális az energiafogyasztása és az üzemeltetési költsége.
  • Villamos teljesítményfelvétele alacsony, ezért használata nem dobja meg a villanyszámlát.
  • Működéséhez az elektromos áramon kívül, csupán csak víz szükséges. A víztank feltöltésével már használatba is vehető.
  • Az üzemeltetési költsége átlagosan mindössze 10%-a a hagyományos légkondicionálóhoz képest, így összességében nagyon gazdaságos.

Kellemes hőérzetet biztosít

A készülék által kifújt levegő 3-10 Celsius fokkal hűvösebb, mint a beszívott.

Továbbá a kifújt levegő enyhe páratartalma is már elegendő egy rendkívül kellemes mikroklíma és hőérzet biztosításához.

A légkondicionálóval ellentétben, nincs egészségügyi kockázata, mert nem fázik meg az ember tőle és nem okoz torokszárazságot.

Nagy választék minden igényhez:

Az eltérő igényekhez, többféle teljesítményű és megjelenésű készüléket kínálunk, szabályozható hűtéssel.

A legnagyobb, hordozható léghűtő 30.000 köbméter/óra légszállítással bír és mintegy 400 négyzetméteres területet is képes hűvösen tartani.

Hordozható és praktikus mobil léghűtő

A légkondicionáló berendezésekkel szemben a léghűtő mozgatható, és a falat sem kell használatához megbontani, fúrni. Szerelésre nincs szükség, így telepítési költség sem keletkezik.

A kerekeknek köszönhetően könnyen mozgatható, így oda állítható, ahol éppen tartózkodunk. A takarékosság elve egyszerű: ott hűtünk, ahol szükség van rá!

Továbbá a léghűtő nagy előnye, hogy nem kell hozzá légtömlő a forró levegő elvezetésére, mint minden mobil klímaberendezésben. Az, hogy nem kell a tömlőt az ablakon, ajtón átvezetni, rugalmassá és egyszerűen használhatóvá teszi.

Tiszta és friss levegő:

Tévhit, hogy a páratartalom miatt a készülék növeli a vírusok, baktériumok és gombák terjedésének kockázatát. A léghűtő nagyon tiszta levegőminőséget biztosít, mivel előszűri a levegőt, így azokat a részecskéket is kiszűri, amelyek baktériumokat vagy vírusokat hordozhatnak.

A víz folyamatosan mozog és alacsony hőmérsékleten marad, ezért a tartály nem algásodik, gombásodik és a legionella baktérium sem telepszik meg benne.

A léghűtők beépített szűrője miatt az asztmás betegek számára is kedvezőbb, míg egy légkondicionáló esetében külön szűrőket kell vásárolni, ami értelemszerűen extra költséget is jelent.

Opcionálisan felszerelhetők UV-lámpás sterilizálóval, ami garantáltan eltávolítja a baktériumokat és vírusokat, így gátolja terjedésüket.

Bárhol és bármikor

Az evaporációs hűtés minimálisan növeli a páratartalmat (2-5%), ezért száraz levegőjű helyen kimondottan hasznosak is lehetnek.

A MASTER léghűtők úgy lettek tervezve, hogy magas páratartalmú környezetben is jól és hatékonyabban működjenek, mint az egyszerű ventilátorok.

Minél melegebb van és szárazabb a levegő, annál jobb hűtést lehet elérni párologtatással.

Ideális nyílt és jól szellőző környezetben történő használatra, mert a nyitott ablakok és ajtók nem okoznak neki gondot, mint a légkondicionálónak.

Kényelmes:

Használatba vétele, kezelése rendkívül egyszerű.

Karbantartást is gyakorlatilag alig igényel, elegendő a hűtőbetétet néha átmosni.

Hasznos komfortfunkciókkal van ellátva: távirányítóval való beállítás, fokozatállítás, időzítő, vízcsatlakozás stb.

A hideg levegő irányát a lamellák segítségével lehet változtatni, amerre szeretnénk.

Az érezhető hűtőhatás a hőmérséklet és a páratartalom függvényében.