Kedvenc receptjeink
by bonair

4 módszer, amivel grillsütő nélkül lehet grillezni

Elektromos grillsütő
Szűrés törlése
4 módszer, amivel grillsütő nélkül lehet grillezni

Nincs otthon grillező? Nincs probléma vele! Van néhány grillsütő nélkül is működő módszer, hogy anélkül süthessünk otthon grillezett ételeket, hogy utána riasztani kelljen a tűzoltókat.

Fedezd fel újra a sütőbe/mikrohullámú sütőbe épített grill funkciót

Gondolj rá úgy, mintha, egy fejenálló grillsütő lenne: itt a a sugárzó hő felülről érkezik. Az eredmény nem lesz ugyanolyan, hiszen nincs se füst, se közvetlen érintkezés a sütőfelülettel, de a legtöbb gyorsan készülő grillrecept így is finomra készíthető. A lassan vagy közepesen lassan sült ételek azonban nem igazán lesznek olyanok, amilyeneknek lenniük kellene, ha házon belül akarunk ilyesmit alkotni, érdemes meggondolni egy beltéri grillsütő beszerzését.

Ha nem vagy nagy rajongója a sikálásnak és koszvakarásnak, tegyél egy tepsit vagy sütőlapot az ételt tartó rács alá, hogy felfogja a kicsöpögő zsírt, és javasolt az alufóliás betakargatás is. A sütés során elég egyszer megfordítani az ételt, egy átlagos steak vagy más hússzelet nagyjából 8-10 perc alatt készül el.grillsütő nélkül

Használj grillező lapot

A tűzhelyre tehető öntöttvas grillező lapok elvezetik a felesleges zsiradékot és ha eléggé felhevültek, szép csíkokat is hagynak az ételen. Hátrányuk, hogy nehezek és sok helyet foglalnak, kis konyhákba nem túl ideálisak. Ezek is alapvetően hirtelen sütéshez valók.

Használj füstölt hozzávalókat

Füstölt hozzávalók felhasználása az ételkészítés, pácolás, fűszerezés során az egyik legjobb módszer a tökéletes ízhatás érdekében, grillsütő nélkül. Létezik füstölt só, füstölt paprika, olívaolaj és folyékony füst is.

Üzemelj be egy beltéri füstölőt

A grillezés és a füstölés persze nem ugyanaz, de az igazi grillezett ételekhez hozzátartozik az enyhén füstös íz. Ma már anélkül is tudsz füstölni, hogy füstös konyhát és nagy fekete kéményeket építenél, léteznek viszonylag kicsi, könnyen használható, háztáji füstölésre alkalmas készülékek.grillsütő nélkül  

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.