Konyha világa - Receptek
by bonair

A jó szegyhús ismérvei

Marha
Szűrés törlése
A jó szegyhús ismérvei

Tudtad, hogy a legjobb BBQ alap a szegyhús? Kövess engem, mert megtudhatod, mi alapján válassz szegyhúst, amiből igazán jó dolog sülhet ki a grillpartyn.

Mikre figyelj, ha szegyhús a választott grilleznivalód?

Légy minőségellenőr

Különböző kategóriákba sorolják a marha szegyhúst: Prime, Choice és Select. Nyilván ez más-más árkategóriát is jelent. A 3 kategórián belül is van felső, középső és alsó osztály a hús minőségét illetően. Nagyon vizsgáld meg a forrást, akitől beszerzed a húst és vigyázz a magad és vendégeid egészségére. A szegyhús mindenképpen legyen márványos és lágy a megvásárláskor.

Ha nem találod az előzőeket, akkor a Certified Angus Beef (CAB) is tökéletes választás.

Tömegvásárlás

A vásárláskor nem mindegy az emberek száma, illetve azt is figyelembe kell venni, hogy kinek milyen a gyomra kapacitása. A szegyhús sok zsírt tartalmaz, ezért a hosszú főzési folyamat során egyre kisebbé zsugorodik össze. Ezért figyelj a megfelelő mennyiségű hús megvételére, inkább legyen több, mint kevesebb.

Törekedj a puhaságra

A szegyhús a helytelen főzés következtében megkeményedhet. Ilyenkor összeolvad a benne lévő zsír és kollagén, ez okozza a hús keménységét.

Egyben vagy szeletelve?

Lehet kapni előre szeletelt szegyhúst, ami könnyít a kezdők helyzetén. Ha mégis egyben veszed meg, akkor olyat válassz, ahol van rajta zsír, így lassabban szárad ki a főzés közben.szegyhús

Számít a vastagság!

Legyenek egyenletesen vastagok a szeletek, hiszen ha a széle vékonyabb, akkor az kiszárad, megég, a közepe pedig nyers marad.

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.