Konyha világa - Receptek
by bonair
2007.06.30 14:49

A kényelmes grillezés titkai

Elektromos grillsütő
Szűrés törlése
A kényelmes grillezés titkai

Tapasztalataink alapján összegyűjtöttünk praktikus tanácsokat, amik grill készülékeink használatát megkönnyítik, fokozzák a grillezés élvezetét. Általuk az Ön számára is kényelmessé válik a grillezés!

Tanácsaink elektromos grill használóknak szólnak.

Bonair jótanácsok, hogy a grillezés kényelmes és sikeres legyen

Fontos, hogy az első sütés előtt „égessük ki” a grill lapot, ami annyit tesz, hogy beolajozás után, maximum hőmérsékleten 10-15 percig hagyjuk bekapcsolva az elektromos grill készüléket.

Az elektromos grilleknél fontos és célszerű az ételnek megfelelő hőfokot választani, így elkerülhető az odaégés vagy esetleg a nem elegendő átsülés.

Célszerű először az alacsonyabb hőfokot igénylő ételeket elkészíteni, mivel az öntvény sütőlap nagyon jó hőtartó és így nem kell várni a visszahűlésre.

A barázdált sütőfelület a húshoz, míg a sima a zöldségekhez, sajthoz kiváló!

Ha pácolt húst süt elektromos grillen, kerülje a mustáros, joghurtos pácot, valamint a száraz fűszernövényeket (pl.Provanci) ugyanis károsíthatja a sütőlap bevonatát. (a tapadásmentes bevonatot a sav megmarhatja, illetve a száraz fűszer nagyon erősen rá tud égni)

Az ételt mindig fa vagy hőálló műanyag eszközzel forgassa, a tapadásmentes bevonat kímélése miatt!

Az olajos grillpác igazán praktikus az elektromos grillhez, hiszen nem kell utána az olajozással törődni. Ráadásul, ha előző nap bepácolja a húst, puha és ízletes lesz.

Alaposan csöpögtesse le az olajban pácolt húst vagy zöldséget mielőtt a sütőfelületre helyezi! Ezzel növeli a sütés hatásfokát, s elkerüli az olaj szétfröccsenését.

Bátran pakolja meg az egész grill lapot, hiszen az integrált fűtőszál egyenletes hőfokot biztosít a teljes felületen!

Ha elkészült a sült, de nem szeretné, hogy kihűljön, tegye 1-2-es fokozatra a termosztátot és a grill készülék a fogyasztásig melegen tartja az ételt!

A burgonya ízletesebb, s gyorsabban átsül, ha előzőleg megpárolja (rövid ideig előfőzi)

A zsírgyűjtő tálcában összegyűlt fűszeres olajat ne öntse ki, hiszen fenséges mártást készíthet belőle a húshoz!

A sütés közben keletkezett pörzs anyagot még melegen érdemes egy papírtörlővel letörölni, így a takarítással sem kell hosszan bajlódni!

Grillezés elektromos grillen szakácstudás nélkül

Bízunk abban, hogy ha a fenti javaslatainkat megfogadja, s az általunk forgalmazott német elektromos grill készülékeket használja, akkor a grillezés kényelmes és pozitív élmény lesz. Még szakácstudást sem igényel, hiszen előre pácolt húsokat is könnyedén beszerezhet. Csak ki kell sütnie, ezt meg elvégzi az elektromos grill! Válasszon asztali vagy álló grill változatot!

Jó étvágyat! valamint

Kellemes grill élményt, magasztos ízélményt kívánunk az elektromos grillen sültekhez.