LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2018.08.03 13:13

A párásítás csodákra képes

párásító
Szűrés törlése
A párásítás csodákra képes

Az otthoni környezet, és életminőségünk javítása szempontjából a párásítás hasznosabb, mint gondolná. A párásítás ugyanis sokoldalú, praktikus megoldás, melyre nem csak a téli időszakban van szükség. Természetesen, ha Önnél a páratartalom megfelelő, akkor már nyert ügye van, s komfortos lehet az életkörülménye.

A jó közérzethez nélkülözhetetlen a jó levegőminőség.

Mely egyik alkotóeleme a páratartalom – mely együtt kell, hogy járjon kellemes hőmérséklettel és alaposan tiszta levegővel.

Ezek hármas ötvözete biztosítják az Ön számára az egészséges levegőminőséget, jó hőérzetet, elősegítik a jó közérzetét.

Nem hiába a cégünk, a Bonair szlogenje a Jó Közérzet Otthonában- mivel termékkörünk az otthoni jó közérzet, komfortos élet megteremtését szolgálja. A több évtizedes tapasztalatunk alapján a levegőminőség javítására is van már kellő rálátásunk.

Lakása levegőjének páratartalmára egész évben ügyelni kell

Általános probléma, hogy a modern, jól szigetelt, sőt légkondícionált lakás relatív optimális páratartalma drasztikusan lecsökken, hol a klíma használata miatt, hol pedig a téli fűtés szezon miatt. A hideg levegő kevesebb párát tud megtartani mint a meleg. Nyáron a klíma szárítja a levegőt, télen a fűtés miatt lesz szárazabb otthona levegője. Télen amikor szellőztet, friss, de igencsak száraz levegőt enged be. Minél nagyobb a kinti és a benti levegő közötti hőmérséklet különbség annál szárazabbá válhat a levegő.

A fűtés szárítja a levegőt

A központi fűtés, sőt a padlófűtés meg még inkább kiszárítja a nyálkahártyát. Ennek kruppos köhögés, szemszárazság a vége. Ezekben az időszakokban a levegő páratartalma akár 20% körüli értéket is mutathat, de az egészséges határ 40-50%, ami kisgyermekes családoknál még mindig kevésnek számít.

A klíma láthatóan kivonja a vizet

Nyáron egyre többen használnak klímát a szobában, emiatt a relatív páratartalom lecsökken és szárazzá válik a levegő. Honnan látszik mindez szabad szemmel? Ha megnézi, a klíma víztartályát, vagy a kinti csepegtető csövét, látható, hogy jön belőle a víz. Nos ez a kondenzvíz az, amit kivon a levegőből, mert honnan is lehetne máshonnan?

A párásítás házilagos módszerei ideiglenesek

A levegő páratartalmának feltornázására több módszert is tudunk ajánlani. Ilyenek például a magas vízigényű növények tartása a lakásban melyek amellett, hogy a víz nagy részét visszajuttatják a szobába, tisztítják is a levegőt. Használhat párologtató edényeket, amiket a fűtőtestre érdemes kihelyezni vagy annak környékére.

Párologtató vagy párásító

A párologtató edényeknél jóval hatékonyabbak az elektromos párásító készülékek.

Az elektronikus szabályzással, páratartalom szabályzóval rendelkező párásító képes a szoba levegőjének páratartalmát folyamatosan optimális szinten tartani, csupán a vizet kell pótolnia benne.

Svájci BONECO párásítók

Hatékony párásító készüléket keres? Jó helyen jár!

A Bonair választékában a kiemelkedő szerepet kapnak a svájci BONECO párásítók. Már több mint két évtizede bizonyítják számunkra és ügyfeleink számára, hogy a hatékony párásítás, nagy légtér párásítása a BONECO által történhet meg.

Párásító tartozék utánpótlás is folyamatos, több mint 10 éve forgalmazott párásítóhoz is árusítunk jelenleg is vízszűrő patront, nedvesítőbetétet.

Ismerje meg a BONAIR párásító választékát!

Ne várjon tétlenül a csodára! Tegyen Ön otthona jobb levegőminőségéért, családja jobb közérzetéért!

Válasszon a légtér méretéhez és igényeihez leginkább igazodó szobai párásítót a Bonair kínálatából most!