LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2015.01.27 14:04

A párásító hasznossága influenza járvány idején

A párásító hasznossága influenza járvány idején

A légúti megbetegedések kivédésében fontos szerepet játszik az optimális páratartalom. Párásítóval kellően párás a szoba levegője, nem száradnak ki a nyálkahártyák, ezáltal csökken a megbetegedés esélye.

Ugyanis a baktériumok, vírusok könnyebben megtelepednek a száraz nyálkahártyán, így száraz levegő esetén megnövekszik az emberek légúti fertőződési esélye.

Az optimális páratartalom mind a környezetünknek, mind pedig a szervezetünknek, egészségünknek kedvez. Milyen páratartalom az optimális? Amikor a relatív páratartalom érték 40-60% között van, akkor mondhatjuk azt, hogy kedvező a levegő nedvességtartalma, komfortos a környezetünk, elősegíti a jó közérzetet.

Ha száraz a levegő, akkor párásítás szükséges. Cégünk, a Bonair immáron közel két évtizede forgalmazza a svájci BONECO párásító készülékeket. Ezáltal párásítás szakértelmet sikerült már szereznünk, úgy gondoljuk, hogy kellő tapasztalattal rendelkezünk.

Influenzaszezonban fontos a páratartalom mérése

Itt a január, s a rendszerint vele járó influenza szezon.

Tudta-e, hogy a légúti megbetegedések kivédésében fontos szerepet játszik az optimális páratartalom?

Ugyanis amikor száraz a levegő -azaz a levegő nedvességtartalma, páratartalma alacsony –,

akkor a nyálkahártyák könnyebben kiszáradnak, s a kiszáradt nyálkahártyán könnyebben tapadnak, telepednek meg a vírusok, baktériumok.

Párásítson, ha száraz a levegő

Ezért gyakran hallani olyan orvosi ajánlást, hogy párásítson.

A fejlett párásító készülékek rendelkeznek szabályzási lehetőséggel, ezért a páratartalmat az optimális szintnek megfelelően Ön tudja szabályozni.

Páraszabályzós párásító készülékek

A svájci BONECO párásítók automatikusan az optimális páratartalmat képesek tartani a beépített páratartalom mérő, szabályzó egység vagy pedig önszabályzás által.

Védekezzen a légúti megbetegedések ellen! Biztosítson a lakásában, irodájában 40-60%os páratartalmat, s védje ki a baktériumok, vírusok támadását.

A Bonair választékában található párásító készülékekkel egyszerű a párásítás.

A párásítókról, párásító választékról a párásító menüpontban tájékozódhat. A megfelelő párásítóval támogassa egészségét, növelje komfortérzetét.

Bonair párásító választéka