LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair

Babaszoba párásítás nyáron is? Igen, egész évben.

párásító
gyerekszobába
Szűrés törlése
Babaszoba párásítás nyáron is? Igen, egész évben.

Ha kisbaba van a családban, még jobban oda kell figyelni a páratartalomra. Egy kisbaba több törődést, odafigyelést igényel.

A babaszoba párásítása közismerten télen fontos, amikor a fűtési szezon beindulásával a levegő szárazabbá válik. De kevesen tudják, hogy a gyerekszoba párásítása a tavaszi és a nyári időszakban is kell.

A gyerekszoba megfelelő levegőjére mindenképpen érdemes odafigyelni. Sok családban nagyobb odafigyelést kap az ételek higiéniája, a padló felmosása, vagy éppen a mosás, mint a levegő minősége, páratartalma. Pedig a jó levegőt nem hiába hívják éltető levegőnek.

A babaszoba párásítás, a megfelelő egyenletes páratartalom biztosítása sok kellemetlenségtől, kényelmetlenségtől óv meg minket. A babaszoba párásítása különösen akkor fontos, ha télen erősen fűtünk, mert akkor a páratartalom relatív 40% alá esik és ez kiszárítja a szemet és a  torkot.

Azonban nem sokan tudják, hogy a párásítás a tavaszi és a nyári időszakban is szükséges. A páratartalom jelentősen lecsökken, ha száraz meleg van. A nagy hőség könnyebb elviseléséhez sok helyen beindítják a klímát, de ez bizony kiszárítja a levegőt, ilyenkor mindenképpen párásítsunk. Érdekes tény, hogy az ultrahangos hidegpárásító használata a forró napokon egy kis enyhülést, hűvösebb közérzetet is okoz, így nem csak gyerekszoba párásítás javasolt, hanem az egész lakásban, a hálószobában is jó hasznát vesszük egy jó minőségű párásító készüléknek.A tavaszi-nyári pollendús időszakban, az arra érzékenyeknél igazi enyhülést hozhat egy ultrahangos párásítóval történő Salvus vizes inhalálás. A jótékony hatású Salvus pára megkönnyítheti az allergiás időszakot is.

De van még egy reális ok a babaszoba párásítás mellett. Gondoljuk el, a pici baba testéhez képest nagy tüdővel rendelkezik, mivel nagy oxigénfelvevő-képesség kell a testarányaihoz képes szintén nagy agya megfelelő fejlődéséhez.

Míg egy kamasz, vagy épp egy felnőtt testtömegének nagy része csont és izom, addig a baba arányai mások. Sok oxigéndús levegő kell neki, így a kis tüdő nagyobb munkát végez. Egy sportolókkal végzett kutatás azt is megmutatta, hogy egy eleven kisgyerek arányaihoz képest annyit mozog, mint egy kemény edzés alatt egy sportoló!

Ha nem gondoskodunk a jó  babaszoba párásítás megoldásáról, akkor a baba nyálkahártyája, a torka jóval hamarabb kiszárad, mint egy felnőttnek.

A kiszáradás kruppos köhögéshez, fulladáshoz vezet, amitől bepánikol, és egy ördögi spirálba kerül: minél jobban akar levegőt venni, annál inkább jön a kruppos köhögés.

 

A gyerekszoba párásításhoz a hideg párafelhőt kibocsátó ultrahangos párásítók a legalkalmasabbak. Ebből se mindegy melyik: a jó gyerekszoba párásítás csendben működik, egyenletesen porlaszt, és kikapcsol magától, ha eléri a bababszoba párásítása az ideális szintet. A gyerekszoba párásítás esetén nem szabad túltolni a dolgot. A túl magas páratartalom penészesedéshez, befülledéshez vezet, amiben a gombák, gombaspórák szaporodhatnak el és az pedig allergiás légúti tünetekhez vezet. Ezért az ideális párásító gép rendelkezik szabályozó automatikával.

A babaszoba párásítás tökéletes megoldását abban az országban találták ki, amely eleve a tiszta hegyi levegőjéről híres, ez pedig Svájc. Minőségben a svájciak nem ismernek kompromisszumot, így a gyerekszoba párásítást is ezen a színvonalon végzi a BONECO gyár ultrahangos párásító készülékcsaládja.

Most elgondolkozik azon, hogy lehetne olcsóbb megoldást találni… De a kisgyerek jó minőségű ételéről és játékairól nem ez jut először az eszébe. Az az igazi gondoskodás, amire a nap 24 órájában szüksége van, vagyis a jó levegő, a babaszoba párásítás biztosítása.

Ezek a magas minőségű gyerekszoba párásítás terén már bizonyított készülékek megtekinthetők bemutatótermünkben, illetve webshopunkból folyamatosan rendelhetők raktárról. Nézze meg!