Kedvenc receptjeink
by bonair
2006.04.17 12:04

BBQ Marhaoldalas Argentin ihletéssel

Marha
Szűrés törlése
BBQ Marhaoldalas Argentin ihletéssel

Ez a pikáns marhaoldalas recept Észak-Amerikából származik. Ez a hús önmagában is igen ízletes, ezért nem kíván erőteljesebb fűszerezést. Igazi grill csemege.

A sült marhaoldalashoz otthon található fűszerek elegendőek, és egy kiváló BBQ grillsütő,

melyet mi a német STEBA elektromos grill választékából ajánlunk

Az ízletes oldalas kiegészítőhöz, a kreol mártáshoz viszont az alábbi hozzávalók szükségesek:

  • egy evőkanál oliva olaj
  • Creole fűszerkeverék
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • egy kicsi konzerv sürített paradicsom
  • 2-3 dl passzírozott paradicsom
  • 1 fej nagy, húsos paradicsom apróra vágva
  • 2 db piros paprika nagyon apróra vágva
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott zeller
  • bors
  • 1 teáskanál Worchester szósz

Az oldalas elkészítése

Az oldalast tegye sütőfóliába és mindkét oldalát szórja meg fűszerekkel (só, bors) és fokhagymás vajjal vagy fokhagymás olajjal dörzsölje be.

A fóliába zárt oldalast előmelegített BBQ grillsütő rácsára helyezze el. 110-120°C közötti hőmérsékleten süsse kb 8-12 órán keresztül.

Ez idő alatt néhányszor nézze meg, forgassa meg, s ellenőrizze a hőmérsékletét.

Ám ha nincs kedves és ideje a BBQ sütéshez, akkor rövidebb idő alatt, magas hőfokon is átsütheti egy grillen vagy sütőben.

Bármely módon süti át az oldalast, akkor is bőven lesz ideje elkészíteni az oldalas kiegészítőjét.

A leírt hozzávalókat keverje össze egy nagy tálban. Ha apróra vágott lila hagymával még megbolondítaná, ízesítené, akkor bátran tegye meg. Tartsa a hűtőben a tálat, s az elkészült szaftos, omlós marhaoldalas mellé tálalja.

Jó étvágyat kívánunk hozzá

Válasszon elektromos BBQ grill készüléket a Bonair grillsütő kínálatából!