LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2017.12.04 18:47

BONECO párásító egészségügyi intézményekben

párásító
Szűrés törlése
BONECO párásító egészségügyi intézményekben

Többször előfordul, hogy úgy találnak meg minket a kedves ügyfelek, leendő párásító tulajdonosok, hogy egészségügyi panaszukkal orvosnál jártak, s a kórházban, rendelőben BONECO párásítóval találkoztak.

Természetesen nagyon örülünk annak, ha a két évtizedes munkánknak olyan eredménye van, hogy az orvosok is megtapasztalják és elismerik a párásítás jótékony hatását, s a munkájuk során BONECO párásítót használnak, alkalmaznak.

A svájci BONECO párásító készülékek nem orvostechnikai, gyógyászati eszközök. Eddig még nem jártuk végig a bürokrácia rögös és nagyon drága útját az OGYEI minősítés, EMKI eljárás érdekében.

Így az egészségpénztárra elszámolható párásító körébe csak addig sorolhatók a párásítóink, amíg az egészségpénztár az OGYEI minősítési dokumentáció nélkül elfogadja.

Kijárta az iskolát, minden vizsgán bizonyított, de diplomája nincs- egyetemista diákhoz hasonlítható a mi BONECO párásító gyerekünk. Papírja nincs, de egészséges levegőt párásít.

Ultrahangos párásító az orvosi rendelőben

Tudomásunk szerint jellemzően allergológusok, tüdőgyógyászok vagy gyerekkórházak használnak BONECO ultrahangos párásítókat. Néhány intézményt mi is támogattunk már párásítóval, ám sokszor meglepnek, hogy milyen újabb helyszíneken jelenok meg BONECO párásító készülék.

A légúti gyulladások mérséklésére, a kruppos tünetek enyhítésére, majd az otthoni közegben pedig a prevencióra az orvosi inhalátorokon kívül a BONECO ultrahangos párásítók is alkalmasak lehetnek.

Lélegzőkúra, inhalálás BONECO ultrahangos párásítóval is lehetséges

Tüdőgyógyászoktól, gyerekorvosoktól hallhattuk már, hogy sós oldatot inhaláljanak azok, akiknél a légúti gyulladások mérséklése, légutak tisztítása szükséges. Az inhalátorok az ultrahangos párásítókhoz hasonlóan ultrahang által porlasztják szét a vizet, ám nagyon fontos, hogy nagyon apró szemcseméretre (1 mikron közelire), s ezáltal alkalmas a kifújt pára inhalálásra, lélegzőkúrára.

Az ultrahangos párásítók jellemzően nagyobb szemcseméretre porlasztják szét a vizet, ezért alkalmatlanok erre a feladatra. Tudomásunk szerint az országban előforduló párásítók közül csak a BONECO márka képez kivételt, mivel az orvosi inhalátorhoz hasonlóan apró szemcseméretre porlaszt.

A légúti betegségek megelőzésében fontos szerepe van az ideális páratartalomnak

Ideális páratartalom kialakítása otthon vagy az oviban

Felnőttek számára is fontos, ám kisgyerekes családoknál nélkülözhetetlen a páratartalom figyelése, s a 40-60% közötti szinten tartása. Miért is nélkülözhetetlen?

Mert a légúti megbetegedésekben, kruppos tünetek kialakulásában szerepet játszhat a száraz levegő.

Száraz levegő kártékony lehet

Amennyiben hosszabb távon száraz levegőjű környezetben él, úgy a nyálkahártyája is kiszáradhat, s fogékonyabbá válhat a baktérium-és vírusfertőzésekre. A kisgyerekek még fejletlen légutai, hörgői könnyebben begyulladnak, s veszélyesebb állapot tud kialakulni. A rettegett krupp a páratartalom optimális szinten tartásával elég jól kivédhető, megelőzhető.

Kruppos tünetekkel a kórházba

A fulladó, beteg gyermekükkel kórházba szaladó szülőket az orvosok krupp esetén inhalálással kezelik, s javasolják az otthoni párásítást. Hidegpárásító szükséges mindenképpen, a kicsi gyulladt légutainak a megnyugtatása, a szűkület enyhítése.

A hideg párás levegő jótékonyan hat a kisgyerekek légutaira.

BONECO párásító a kórházban

Többször hallunk olyanról, hogy a kórházban nemcsak orvosi inhalátort, hanem BONECO párásítót használtak a tünetek enyhítésére.

A múlt héten az egyik ügyfelünk azt említette, hogy a dunaújvárosi kórházban látott BONECO ultrahangos párásítót.

Mi nem is tudtunk róla, nem mi adtuk oda ajándékba párásítót. (Pl. Bethesda kórháznak, Heim Pál gyerekkórház számára már párásító adomány volt a Bonair részéről)

Jó célt szolgál a párásítás

Örülünk, hogy az általunk több mint két évtizede fogalmazott BONECO jó célt szolgál, s tényleg javít a komfortérzeten, egészségi állapoton. Sajnáljuk azokat, akik a száraz levegő következményeként megbetegedtek, s örülünk annak, ha orvosi segítséggel, majd a párásító használatával a légúti bajoktól megmenekülhettek. Számos hozzánk forduló ügyfél történetéből megállapíthatjuk, hogy érdemes a páratartalmat figyelni, s azt az optimális szinten tartani, ezzel támogatva a jó egészségi állapotot, s megelőzve a légúti fertőzéseket, kruppos tüneteket.

A BONECO nem orvostechnikai eszköz

Noha egyértelműen látjuk, hogy humán egészségügy terén jó célt szolgál, s egészségügyi intézményekben is használják a BONECO ultrahangos párásítókat, mégsem orvostechnikai eszköz.

Az orvostechnikai eszköz minősítés számos bonyolult, szigorú követelmény rendszer alapján került meghatározásra.

Egészségpénztárra elszámolható párásító

Eddig még nem szereztük be a szükséges dokumentumokat, nem fizettük be a tetemes eljárási díjat. Sajnos, minket, a magyar forgalmazót terhel minden ilyen utánajárás és költség.

A BONECO egészségpénztári elszámolása lehetséges volt korábban, manapság már OGYEI engedélyhez meg még ki tudja mihez kötött.

Ahogy az évek, úgy a jogszabályok, egészségbiztosítási lehetőségek is változnak. Egyelőre várjuk, hogy milyen intézkedések várhatók hosszabb távra.

BONECO ultrahangos párásítók a háztartások, családok párásítója

Annak ellenére, hogy több orvosi rendelőben, kórházban a közegészségügy céljait szolgálják a BONECO ultrahangos párásítók, azok a háztartások, családok számára készültek.

A szabályozható páratartalommal és páraintenzitással, valamint az óránkénti 4-6 dl párakibocsátásával egy BONECO ultrahangos párásító a családok kényelmét és egészségét szolgálja.

Egy digitális, páraszabályzós párásító még számos más hasznos funkcióval is rendelkezik a BONECO-nál. Akár aromaterápiára is használható hidegpárásító, langyos pára funkcióval ellátott, légtisztítással kombinált párásító, számos változatban elérhető.

Ismerje meg BONAIR párásító választékát!