Üdvözöljük a Bonair megújult weboldalán, webáruházában. Kérdése van?  Keressen minket a Kapcsolat oldalon elhelyezett űrlapon vagy telefonon hétköznap 8-20h között 1-522-22-10

Kedvenc receptjeink
by bonair
2006.10.14 13:37

Diós kapros pesztós csirke

Diós kapros pesztós csirke

Mennyei ízorgia- s gyorsan elkészíthető egy STEBA elektromos grill és aprítógép segítségével.
Na, ha netán már van otthon más márkája, akkor majd lecserélésnél gondoljon a német STEBA-ra, viszont az eszközök már adottak, csupán néhány friss hozzávalóra van szükség, s arra, aki elfogyasztja.

Elbűvölheti családtagjait, szeretteit ezzel a csirke remekművel. Izgalmas ízvilág. Érdemes azért a vendégektől korábban megérdeklődni, hogy a kapor és dió bekerülhet-e az ételbe, mert jócskán vannak, akik távol tartják magukat ezek fogyasztásától.

Ennél a receptnél a csirke íze mellett a sütéshez való előkészítési mód is különleges. Ezzel a módszerrel az egész csirke-vagy bármely szárnyas- könnyen és gyorsan grillezhető.

A grillezés egyszerűen történhet egy STEBA elektromos grillen.

 

Diós-kapros pesztós csirke hozzávalói:

  • 2 nagyobb csirke
  • 1 cs. friss kapor aprítva
  • 1 cs. friss bazsalikom aprítva
  • 5 gerezd fokhagyma aprítva
  • ½ csésze dióbél
  • ¼ csésze reszelt Romano sajt
  • 2 darabka citromhéj + citromgerezdek
  • ¼ csésze citromlé
  • 1 csésze extraszűz olívaolaj
  • 1 kk. durva szemcséjű só
  • 1 kk. őrölt bors
  • ¾ csésze hideg víz

A csirkét megmossuk, a gerincet, a hájat és a belsőséget eltávolítjuk.

Így gyakorlatilag a csirke egyben marad, csak „kiterítve”.

Készítsük el a pestót.!

A kaprot, a bazsalikomot, a fokhagymát, a dióbelet a sajtot és a citromhéjat robotgépben aprítsuk össze.

Adjuk hozzá az olajat, a citromlevet, a sót, a borsot és a vizet.

Keverjük el és ½ csészényit tegyünk félre belőle, a

a többivel kenjük be a csirkét. Takarjuk le és min. 2, de ha lehet, 12 órát tegyük a hűtőbe.


Amikor az ízek összeértek, és eljött az étkezés ideje, akkor vegye ki a hűtőből és az elektromos grillt is készítse elő és kapcsolja be.

Kapcsoljuk be az asztali vagy kontakt grill készülékét és ha már forró, bőrös felével lefelé tegye a grill lapra a csirkét.

Ha megsült, fordítsa meg és kenje rá a félretett pestót. További néhány perc alatt süsse készre.


Tálaláshoz díszítheti citromgerezdekkel, kaporszálakkal.

Grillezett cukkíni, parika is kerülhet még a tálaláshoz a csirke mellé köretnek.


Jó étvágyat kívánunk a fogyasztásához.

Ismerje meg a Bonair grillsütő kínálatát, 
válasszon elektromos grillt a hétköznapi ételkészítéshez!