Kedvenc receptjeink
by bonair

Dobd össze ma és grillezd meg holnap!

Elektromos grillsütő
Sertés
Szűrés törlése
Dobd össze ma és grillezd meg holnap!

Miért jó pácolni? Mert az ételeket átjárja a fűszerekben lévő aroma. Puha és ízletes lesz tőle az étel.

Tipp: Pácold be, várj és aztán süssed meg elektromos grillen!
Van, amire érdemes várni…igaz? A pácoláshoz idő kell. De megéri. Néha érdemes kipróbálni más ízeket, sütési és főzési eljárásokat. Jó ha van összehasonlítási alapunk. Ha egy húst fűszerezés után azonnal megsütsz, finom lesz…DE
…ha egy kicsit több időt szánsz rá és a húst előzetesen bepácolod, hagyod pár órát állni (esetleg egy egész estét a hűtőben pihentetni), akkor a sokkal-sokkal ízletesebb lesz. S aztán az elektromos grilleken egyszerűen megsütheted a jól bepácolt ételeket.

Tudtad? Miért jó a pácolás?

  • a fűszernek több ideje van arra, hogy átadja az ételeknek aromáját, ízvilágát,
  • puhább és ízletesebb lesz az étel pácolás után.
Vannak száraz és nedves pácok is. Próbáld ki mindegyiket és készítsd el saját pácreceptedet is!
Türelmes voltál? Kivártad a pácolási időt?
Most már itt az idő, hogy mihamarabb meg is kóstold az ízletes „alkotásodat”, igaz? Ne várakoztasd a családot, barátokat, vedd elő az elektromos grilledet és süssed meg a húsokat.

Miért válaszd a STEBA elektromos grillsütőt?

  • megbízható német minőségi elektromos grillek,
  • kiválaszthatod az igényednek megfelelő elektromos grill sütőt / méret, forma és típus szerint /
  • gyors és egyenletes sütés érhető el az elektromos grillen: a sütőlapba integrált fűtőszál a grill teljes felületén eloszlatja a hőt,
  • az elektromos grillek erős öntvénylapú felületét speciális tapadásmentes felülettel látták el, az étel nem ragad rá,
  • szabályozhatod az elektromos grill hőfokot,
  • az elektromos grillen egyszerűen elkészíthetsz egészséges ételeket a Low-Fat technológiának köszönhetően.
  • Steba elektromos grillsütők

Mik a Low-Fat technológia előnyei?

A zsír az elektromos grill sütőlapjáról, egy speciális tartályba folyik. Így a hús egészségesebb lesz, pórusai lassabban záródnak be, ezáltal benne maradnak a vitaminok, fontos ásványi anyagok. Nem szárad ki, porhanyós, és különösen ízletes lesz. Az elektromos grill zsírgyűjtő tartályában összegyűlt zsiradékot nehogy eldobd! Használd fel különféle szószok, és mártások elkészítéséhez.

Recept tippünk: Bőrös sertéscomb ízletes fűszerekkel

 Hozzávalók: 
  • sertéscomb
  • fűszerek
  • egy elektromos grill
Elkészítés: 
Első lépésként készítsd el a pácot:
  • reszelt fokhagyma,
  • olívaolaj, almabor,
  • oregánó, hagymapor, római kömény, chili por, cukor, só, bors, citromlé.
A sertéscomb bőrös részét vagdosd be.
Tudod miért jó bevagdosni a húst?
Mert jobban behatol a hús rostjai közé a fűszer és mennyei íze lesz ????

Ezt követően alaposan dörzsöld be a páccal a sertéscombot. Aztán tedd a hűtőbe a húst és várjál… lehetőleg egy napot. Másnap vedd elő és indulhat a grillezés! 

Zárható fedelű elektromos grillt használj és készíts a húsnak egy alufólia ágyat, hogy ne égjen meg a grillen. Ebbe tedd bele a húst. A bőrös felével kezdjed, aztán jöhet a többi. Forgasd és locsolgasd jó minőségű barna sörrel vagy a saját levével. Kb. 110-120 Celcius fokon jó 3-4 óra alatt elkészül az isteni étel. Légy türelmes!
Friss salátával, grill zöldséggel tálald! Jó étvágyat!

   

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.