Kedvenc receptjeink
by bonair
2006.08.25 12:02

Egészséges grill

Elektromos grillsütő
Szűrés törlése
Egészséges grill

Sokaknak kellemes élményt jelent a grillezés, társasági összejöveteleket, finom falatokat. Grillezésként elsődlegesen a nyílt tűzön vagy faszenes grillen történő sütögetés él a köztudatban.

Aztán a fit étrend számos eleme is grill étel. Jó, ha odafigyelünk táplálkozásunkra, a grillezés menetére, hogy az elkészített étel valóban a szervezetünket táplálja. A német STEBA elektromos grilljei az egészséges grill eszközei.

Faszenes grillezés macerával és kormozással

Ki ne ismerné a bosszúságot, amely a grillezés kezdeténél a begyújtással kezdődik, s folytatódik a parázsba kicsöpögő zsírral, az elszenesedett, kiszáradt húsokkal, valamint a party után a sütőről a korom eltávolításával?

 

Elektromos grill vegyszer és korom nélkül

Mindezek a gondok elkerülhetők, ha elektromos grill készülékkel sütögetünk. Az előkészületek és az ételek elkészülése rövidebb időt vesz igénybe, ami vendégváráskor, családi ebédnél, de hétköznapokon gyors ebéd, vagy vacsora elkészítésekor is kedvező.

Szaftos grillezett húsok

A húsok szaftosak, ízletesek maradnak, nem száradnak ki, s a készülék típusától függően számos előnyt élvezhetünk még (timer, zsírgyűjtő tálca, szélvédő fedél, termosztát).

A tapadásmentes bevonatú sütő felület könnyen tisztítható, a kivehető zsírgyűjtő edényt pedig könnyedén elmosogathatjuk.

A német Steba Low Fat grill

A készülékekben a hagyományos kontakt grilleknél alacsonyabb hőmérsékleten sülnek a húsok, melynek során a lassabban záródó pórusok között kifolyik a felesleges zsír a beépített zsírgyűjtő tálcába.

A kíméletesebb sütésnek köszönhetően az értékes ásványi anyagok, enzimek jelentős részben viszont az ételben maradnak.

Hőfokszabályzós grill

A grillezés hőfokát a beépített termosztáttal szabályozhatjuk. A különféle húsok mellett sajtokat és zöldségeket is süthetünk a STEBA Low Fat grilleken.

Használjon STEBA-t, mint egészséges grillt!

A steba választékában számos beltéri készülék található FG 65 , de a kültéri lábon álló grill készülék beltérben való üzemeltetésre is alkalmas, olyannyira, hogy a grill lába kivehető, és így az asztalra lehet tálalni az ételt a grill készüléken (lásd a kis képen VG 300 álló grill)