Konyha világa - Receptek
by bonair
2012.08.03 17:52

Elektromos grillen sült tuti steak recept

Marha
Steak
Szűrés törlése
Elektromos grillen sült tuti steak recept

Készített már marha steaket elektromos grillen? Ha még nem, akkor talán nem is gondolná, hogy
marhát gyorsan, pár perc alatt is el lehet készíteni. Az Ön számára ez meglepő? Persze nem mindegy, milyen a hús, de a STEBA tuti steak receptje került nálunk górcső alá, kipróbáltuk.

Elővettünk hozzá egy fedővel rendelkező grillsütő készüléket a STEBA elektromos grill repertoárjából és beszereztük a marhát. No, ez jóval több időbe telt, mert jó minőségű steak készítését terveztük, s a grill ugye kéznél van, de egy olyan hentes, aki angus marhát, argentín marhahúst árusít, az nincs a közelünkben.
Ismerje meg az argentín marhából készült steakünket!

Elektromos grill bevetésen

A STEBA korábbi tapadásmentes bevonatú grill készülékei már sokak számára bizonyították, hogy a grillezés nemcsak élmény, hanem sikerélmény.

A német STEBA grillek VG sorozatú asztali grilljei, álló grilljei, barbecue BBQ grilljei között számos olyan grill található, mely fedővel rendelkezik, barbecue BBQ sütést tesz lehetővé.

A legújabb STEBA grill, a VG 400 -álló grill került most tesztelésre nálunk.

STEBA VG400 álló grill kerámia bevonattal

Az új STEBA VG 400 álló grill világújdonságnak számít, mivel hatalmas sütőfelülete bevonatos kerámia lap, ráadásul hőmérős fedővel is rendelkezik. Barbecue álló grill, elektromos grill készülék, szerénytelenül azt mondhatjuk róla, hogy egy profi grill.

A speciális kerámia sütőfelület hatalmas, egyszerre sokféle étel sütését, nagyobb vendégsereg kiszolgálását is lehetővé teszi. A fedőn jelzi a grill felforrósodását, jól megkülönböztethető pl. a BBQ grillezés hőtartománya.

Hőfokszabályzós grill

Az elektromos grill készülék oldalán található termosztáton tudja a hőfokot állítani, szabályozni.

Így lehet lassú sütést, ételmelegítést is beállítani, vagy jól feltekerni a hőfokszabályzót és hirtelen, magas hőfokon átsütni az alapanyagot. A steak készítéséhez a hirtelen átsütés, magas hőfok szükséges.

Fedő alatti sütés

A német profi grillmester, Németország 2010. évi grill királya, Frank Huhnke azt tanította nemrég számunkra, hogy a legoptimálisabb, ha fedő alatt grillezünk. Az új VG 400 STEBA grill ideális a fedő alatti sütésre.

A STEBA marha steak receptje

A húst 3-4 cm vastagságú szeletekre szeletelje fel!

A jobb ízhatás kedvéért 3 napig a következő pácban érlelje a hűtőben: 0,5 liter napraforgó olajba keverjen kb 150 g grill fűszerkeveréket, ebbe helyezze a steakhez felvágott hús szeleteket. Marha felsál, bélszín, argentin steak –az Ön döntése, próbálja ki bármelyikből vagy mindegyikből, s érezze, élvezze a különbséget :)

Süsse a STEBA VG 400-as grillen a legmagasabb, 10-es fokozaton a következők szerint:

90 másodpercig az egyik oldalán,

majd azonos oldalon, de 90˘-kal elfordítva 90 másodpercig.

Ezt követően fordítsa meg a hússzeletet, újabb 90 másodperces sütés. Vegye vissza a hőfokot kb 3-as, közepes hőfokra,

s a legvégén újabb 90 fokkal elforgatva 180 másodpercig süsse.

Közepesen sült – medium steak az eredmény.

Argentin steak készült meg még más finomságok is

A képen bal oldalon látható az argentin steak. Mi még más finomságokra is kíváncsiak voltunk, s a grill nagy sütőfelülete szabadon rendelkezésre állt. Így a STEBA grill magához csábított még egy kis sajtot, gombát, paprikát és cornflakes-be bundázott csirkét is.

Szeretne Ön is bundázott csirkét grillezni? Szívesen grillezne gombát vagy paprikát? Kérdése van?

Ismerje meg az elektromos grill előnyeit, élvezze a STEBA grillek előnyeit, tesztelje ajánlott receptjeinket.

Sőt, küldjön be Ön saját receptet, hadd készítsük el mi is, illetve a STEBA grillmester is véleményezhesse, netán meg is jutalmazhassa.

Ha netán Ön a Steba VG 300 vagy a Steba VG 200 típusú grillek valamelyikével rendelkezik „csak”, akkor se keseredjen el, kb 5-ös fokozaton süsse fedél alatt a fentiekben leírt módon a marha steak-et.

Válasszon elektromos grillsütőt a Bonair kínálatából!


Jó étvágyat és örömteli grillezést kíván

a STEBA –a Grillspecialista

Bonair BG Kft csapata