LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2010.09.21 14:10

Falszárításhoz kompresszoros páramentesítő

páramentesítés
Szűrés törlése
Falszárításhoz kompresszoros páramentesítő

talajvíz felszívódik a házba, vizesedik a pince, a ház fala. Beázás után is gyakori, hogy nedves a fal, vizesedik. Egyrészt látványként is bosszantó, másrészt ha tudatosul bennünk, hogy a vizes falak következménye egészségügyi probléma is lehet, akkor még inkább zavaró a nedves fal látványa.

A fal kiszárítása ilyenkor egy komoly feladat. Nem lehetetlen küldés! Kompresszoros páramentesítő nagy segítséget jelent és gyorsítja a falszáradást.

A nedves, beázott lakásokban tenyésznek az allergének, és egy kutatási beszámoló szerint az ilyen környezetben élő gyerekeknél gyakrabban lép fel légúti allergia. A páramentesítő berendezés felgyorsítja a falszáradási folyamatot, szabályozza a páratartalmat.

A Bonair termékválasztéka az optimális páratartalom kialakításához biztosít berendezéseket, így kompresszoros páramentesítő készülék repertoárunkból is választhat.

Nedves lakásba kompresszoros páramentesítő

Amikor a beázott lakás vizes fala okoz gondot, szárítani kell a falakat, akkor alapvetően a páratartalom csökkentése a fő feladat. A levegő nedvességtartalmát, a páratartalmat hatékonyan csökkenteni kompresszoros páramentesítő berendezéssel lehet. A naponta 10-20 liter pára elvonására képes háztartási páramentesítő készülékek működésében fontos szerepet játszik, hogy milyen hőmérsékleti körülmények vannak, mekkora a páratartalom és biztosított legyen az elektromos áramellátás.

Falszárításhoz párátlanító a Bonair-től

Amennyiben beázott a lakása, nedvesek a falak, úgy csökkentse mielőbb a páratartalmat. Ugyanis a baj még csak most kezdődött! Ne várja meg, míg a penész is megjelenik, aztán meg abból eredően egészségügyi problémák keletkeznek. A tüdőre is káros hatással lehet, illetve légúti allergiás reakciók léphetnek fel. S az hosszan eltarthat…

Nedves falak környezetében valószínűbb a légúti allergia

A nedves falak, túl magas páratartalom a gombaspóráknak kedvez. Azok pedig irritálhatják az emberi szervezetet, légúti allergia léphet fel.

Ehhez a témához kapcsolódik egy cikk, melynek megjelöljük a forrását és az alábbiakban adjuk közre a fordítását.

A nedves, beázott lakásokban tenyésznek az allergének

A nedves lakás fokozza a gyermekek légúti allergiáját?

Egy finn kutatócsoport közel 1900 gyereket figyelt meg hat éven át. Azoknak a gyerekeknek, akik a szüleik szerint nedves lakásban éltek, a 16 százalékánál allergiás náthát (szénanáthát) diagnosztizáltak, szemben a kontrollcsoport 12 százalékával. A nedves lakás ez esetben azt jelentette, hogy látható beázás vagy penész volt a mennyezeten, falakon vagy padlón, illetve érezhető volt a penész szaga.

A kutatás vezetője, dr. Juoni Jaakkola szerint az asztma és az allergia sok esetben gyakoribbak az alacsony jövedelmű családokban, ezért figyelembe vették a vizsgált személyek társadalmi-gazdasági helyzetét, illetve a másodlagos dohányfüstöt.

A megoldás: Páramentesítő készülék, párátlanítók

Kiderült azonban, hogy a nedves lakókörnyezet és a légúti allergia közötti kapcsolat továbbra is fennállt, azok a gyerekek, akinek a lakása penészes vagy nedves volt, a vizsgálati időszak hat évének a végén 55 százalékkal többen voltak allergiásak bármely allergénre.

Dr. Clifford Basset, New York-i professzor szerint egy ember „allergiás ujjlenyomatának”, azaz az egyes allergiák valószínűségének a megállapítása nagyrészt két dologtól függ, a környezettől és a genetikától.

– Ha egy beteg allergiás, gyermekének 20-30 százalék esélye van arra, hogy ugyanaz az allergiája alakuljon ki, ha mindkét szülő beteg, ez a szám 50-70 százalékra nő. A genetika meghatározó tényező. Ha valaki penészes házban lakik is, ha nincs rá hajlama genetikailag, nem lesz allergiás a penészre. Mindezek ellenére a nedves, penészes környezet elősegítheti a leggyakoribb allergének terjedését, ide tartozik még a poratka is.

A finn kutató szerint a szülőknek oda kell figyelniük a penészre és a nedvességre, és biztonságosabb környezetet kell teremteniük gyermekeik számára.

Forrás: AOL Health