Kedvenc receptjeink
by bonair
2021.03.08 14:54

Édes gofri az ünnepi asztalra

Édes gofri az ünnepi asztalra

Saját készítésű édesség? Nehéz kitalálni, hogy mit süssön, pláne, hogy nem szeretne süteménnyel vagy tortával bíbelődni, de azért kicsit el is kápráztatná szívesen a vendégeit?

Kevés idő van az előkészületre? Mégis jó lenne valami frissen készülő édesség?

Mi legyen akkor az édesség? Készítsen gofrit!

A gofritészta összeállítása egy negyedórán belül elkészülhet, s a hűtőben tárolhatja.

Amikor a vendégeknél az édesség kínálása kerül sorra – pláne, ha már más finomságokkal, netán sós gofrival is traktálta őket -akkor úgyis kell egy kis emésztési szünet. Beszélgetés közben pedig vidáman, s akár közösen is elkészíthetik a desszertet, az édes gofrikat.

Három gofri recept- ha már ünnep, legyen ütős, habzsolós!

Az igazán gyors gofrisütés érdekében használhat 3 gofrisütő készüléket is. Azonban ha van egy Cloer gofrisütője az is elég lehet, azon gyorsan és remek módon kisülnek az alábbi finomságok, édes gofri tészták.

Kakaós gofri

  • 250 g liszt,
  • 200 g cukor,
  • fél pohár víz,
  • 2 púpos evőkanál kakaó,
  • 200 g vaj,
  • 4 tojássárgája,
  • 1 kávéskanál sütőpor


Zabpelyhes gofri

  • 180 g zabpehely,
  • 4 egéáyz tojás,
  • 100 g porcukor,
  • 100 g margarin(olvasztva).
  • 4 ekanál víz,
  • 1/2 kisüveg mandulaaroma,
  • 1 lapos teáskanál sütőpor.

A zabpelyhet, a cukrot a tojássárgáját, a vizet és a sütőport 5 percig robotgéppel keverje.

A végén hozzáadni a tojásfehérje habot és még 4 percig kézimixerrel összedolgozni.

Finom mandulás gofri a vasárnapi asztalra

a német Cloer receptúrája

  • 20 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 3 tojás,
  • 1 csom. Vaniliás cukor,
  • 1 evőkanál rum,
  • 125 g darált mandula,
  • 450 g liszt, kb 440 ccm víz –ahogy szükséges (én még kis tejet is öntöttem hozzá),
  • reszelt citromhéj,
  • ½ csomag sütőpor
  • reszelt almát is lehet hozzátenni

Elkészítés: a vajat, cukrot, vaniliás cukrot krémesre kikeverjük, ezt követően a tojások sárgáját hozzáadjuk. A sütőport a liszttel elvegyítve hozzákeverjük, s a folyadékkal összedolgozzuk, s végül a rumot hozzáadjuk. A végén a tojások fehérjével keverjük össze. A tésztának enyhén folyósnak kell lenni (kanállal merhető)


A legfinomabb még melegen, frissen kisütve.

Hogy ezt gyorsan megtehesse, süsse a gofrit tapadásmentes, dupla gofrisütőben!

A Cloer 1329 dupla gofrisütő pompás segítség a konyhában az éhes szájak kielégítésére és a dicsérő szavak, hümmögések bezsebelésére.

Sok éhes szájat lehet gyorsan jókedvre deríteni és megtölteni! Jó móka és finom ízvilág az egész családnak!!!

Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk

Ha még nincs jó minőségű gofrisütő a háztartásában, akkor szerezzen be egy Cloer-t a Bonair kínálatából!