Kedvenc receptjeink
by bonair

Grill kelbimbó

Vega
Szűrés törlése
Grill kelbimbó

Sokan idegenkednek a kelbimbótól, pedig egy egészséges és változatosan felhasználható alapanyag. Ha párolva nem szereted, vagy annyira szereted, hogy már unod, próbáld ki egy egészen másik megközelítésben: grillezve. Bevetheted húsétel mellé köretként, vagy egy vegetáriánus lakoma keretében akár egy könnyű főételként is.

Hozzávalók 2 személyre

  • 12 db kicsi – közepes kelbimbó
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1/2-1 tk. só
  • 1/2-1 tk. tört fekete bors
  • 1/2-1 tk. vöröshagymapor
  • 1/2-1 tk. fokhagymapor
  • 1/2-1 tk. zellersó (esetleg lestyán)

  • 1 maroknyi aprított bacon (elhagyható)
  • 1 tk. citrom (gyümölcshús) (elhagyható)
  • 1 ek. parmezán sajt (elhagyható)

A grill kelbimbó elkészítése

  1. Először tisztítsd meg a kelbimbókat. Vágd vissza a tövét, úgy, hogy a levelek egyben maradjanak, és szedj le minden sérült, rothadt levelet. Vágd be kissé a kelbimbók alját, egy vágás elegendő.

  2. Ezután tedd a bimbókat sós, forró vízbe, nem több, mint 5 percre. Még egyszer: MAXIMUM 5 perc.

  3. Csepegtesd le a kelbimbót, kend meg kevés olajjal, majd dobd egy tálba, ami a sót, a borsot, a vöröshagyma- és fokhagymaport és a zellersót tartalmazza.

  4. Ha a kelbimbókat egyenletesen bevonták a fűszerek, tedd az előmelegített grillre, és 4 percenként forgatva őket süsd összesen 12 percig.

  5. Tedd vissza a kész kelbimbókat a tálba, és rázd össze, hogy a maradék fűszer is rájuk tapadjon.

  6. Ha gondolod, ráteheted a maradék három, opcionális összetevő bármelyikét.