Konyha világa - Receptek
by bonair
2008.07.15 21:35

Grill teszt

Elektromos grillsütő
Szűrés törlése
Grill teszt

Nyár, napsütés grillsütés. Míg a romantikusok várják a faszénen felragyogó parazsat, a céltudatosabbak gyorsan begyújtják a gáz-, vagy elektromos üzemű grilljeiket. De vajon melyik után fenségesebb a lakoma?

Németországban elterjedt az árucikkek tesztelése, erre szakosodott újságok készítenek különféle termékteszteket.

Az elismert német terméktesztelő magazin a Stiftung és Warentest nemrég a grilleket vette górcső alá. Az általunk is forgalmazott német Cloer és STEBA márkák elektromos grill készülékei is bekerültek tesztalanyként.

A Cloer 6589 és a STEBA VG 300 álló gill JÓ eredményt és kellemes ajánlást kapott az elektromos grill kategória. Így bátran ajánljuk Önnek a jövőben is a német elektromos grilleket.

Grill készülék teszt a német tesztmagazinban

Faszenes grill, gázüzemű és elektromos grillek – ilyen sokféle grill fajta sorakozott fel a grill tesztelőknél. A különböző grillezési technológia szerint külön kategóriákba sorolták a tesztelésre beválasztott grilleket.

Az elektromos grill kategóriában többek között német beszállítóink, a Cloer és Steba grill készülékeit is tesztelte a német „Stiftung Warentest“ magazin.

A teszt eredmények szűkített változatát leközölte e hónapban a magyar Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület által kiadott Kosár magazin is.

Az elektromos grill kategóriába beválasztott

Cloer 6589 típus JÓ

STEBA VG 300 JÓ minősítést ért el.


Részlet a grill teszt eredményéből, kiértékeléséből:

„Bár kétségtelenül a faszenes a legromantikusabb sütögetési mód, a teszt tanulsága szerint annak másik sokat hangoztatott előnye

– miszerint a faszén, és a parázs zamatosabbá teszi az ételt – már nem érvényesül.

Mindenesetre, akinek a grillezés rituáléja a lényeg, feltehetőleg eltántoríthatatlan lesz ezután is – és ez így van rendjén.

Akinek viszont a hangsúly az étkezésen, az elkészített ételen van, az nyugodtan hagyatkozzon tesztünk végeredményére, és válasszon inkább elektromos grillsűtő készüléket. Ezek szerepeltek a teszten a legjobban (kettő is „jó” minősítést ért el), ráadásul olcsóbbak, mint a hasonló erényeket felvonultató gázüzeműek.”