Kedvenc receptjeink
by bonair

Nyárson sült grillcsirke recept

Csirke
Szűrés törlése
Nyárson sült grillcsirke recept

Nincs is jobb, mint villára tűzni egy bekapni egy nagy falatot az illatozó, omlós grillcsirke legfinomabb részéből. Egész grillcsirkét sütni jó: a család legkülönbözőbb ízlésű tagjai is megtalálhatják a maguk csemegéjét.

Grillcsirke hozzávalók 2-3 személyre

  • 1 egész csirke (1,5 -2 kg)
  • 2 ek. só
  • 2 ek. olvasztott vaj

A nyárson sült grillcsirke elkészítése

  1. Törölgesd szárazra egy papír törlőkendővel a húst. Hintsd meg sóval a bőrt is és a testüreget is. Sütőpapírba csomagolva hagyd egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben pihenni.
  2. Egy villa segítségével a hús minden részére szúrj lyukakat. Tűrd a szárnyakat a csirke alá és spárgával kösd össze a lábakat
  3. Tűzd nyársra a csirkét, majd grillsütőben süsd 30-45 percen keresztül. Akkor van kész, ha a bőre aranybarna, és a maghőmérő a hús legvastagabb részén eléri 70 °C-ot.
  4. Ha megsült, hagyd egyben pihenni még 10 percen keresztül, majd távolítsd el a nyársat, vágd darabokra és tálald az illatozó grillcsirkét még melegen.

Jó étvágyat kívánunk!

Javasolt grillsütő grillcsirke sütéséhez: