Kedvenc receptjeink
by bonair
2009.04.22 14:30

Grillen sült hagyma vegyestál

Grillen sült hagyma vegyestál

Azt hiszem nem állítunk valótlant mikor azt mondjuk, hogy a magyarok igen szeretik a hagymát, bármi módon legyen is elkészítve. A grillezés egyszerű elkészítést garantál, ám a végeredmény annál fenségesebb!

Grillen sült hagyma sokak számára ismert, ahogy a parázsban sült hagyma is.
A hozzávalók egyszerűsége miatt lehet köret húshoz vagy pedig egy olcsó grill étel.
A sült hagyma elkészítését mi most STEBA elektromos grillen javasoljuk.
Akár kontakt grill vagy asztali grill, álló grill is lehet a választottja, ha netán még nem rendelkezik egyikkel sem, akkor most itt a Bonair grillsütő kínálatából beszerezhet egyet gyorsan.

Sült hagyma hozzávalók

  • 1-1,5 kg hagyma vegyesen (vöröshagyma, gyöngyhagyma, póréhagyma,
  • mogyoróhagyma, fokhagyma)
  • ¼ csésze extraszűz olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • A mázhoz:
  • ½ csésze balzsamecet
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. cukor
  • 1 ½ ek. szójamártás


A nagyobb vöröshagymákat tisztítsuk meg, vágjuk négybe és húzzuk nyársra vagy hurkapálcikára. Az apróbb hagymákat megpucolva, egészben fűzzük fel.

A fokhagymát vágjuk el héjastul keresztben, a gerezdeket tisztítsuk meg és fűzzük fogpiszkálóra vagy vékony nyársra.

A nagyobb vöröshagymákat vagy mogyoróhagymákat kenjük meg olajjal, a többit olaj nélkül grillezzük. Ízesítsük sóval és borssal.

Kapcsoljuk be a grillt, picit megolajozhatjuk a sütőfelületet is.

Oldalanként kb. 4-8 percig süssük.

Míg sül a hagyma, elkészíthetjük a mázt.

Tegyük a hozzávalókat egy vastag fenekű lábosba és forraljuk fel.

Ehhez használhat a grill mellett egy hordozható egylapos indukciós főzőlapot vagy halogén főzőlapot. Gyorsan és könnyedén elkészítheti rajta egy kislábosban a mázt, ami a grillezett hagyma ízesítője, koronája lesz.

Lassan főzzük, míg szirupos nem lesz (kb. 6-8 perc).

Hűlés közben tovább fog sűrűsödni.

Öntse rá a balzsamecetes, szójaszószos mázat a sült hagymára, s fogyassza jó étvággyal, örömmel!