Konyha világa - Receptek
by bonair
2011.07.01 14:59

Grillezés, akár szakadó esőben is

Elektromos grillsütő
Szűrés törlése
Grillezés, akár szakadó esőben is

Elérkezett végre a forró nyár, amikor örömmel töltünk sok időt kint a szabadban. A tavaszi, nyári kirándulás, túrázás, teraszos kerthelyiségben iszogatás, beszélgetések időszaka.

S nyáron a legtöbben nagyon szívesen hívjuk át magunkhoz barátainkat beszélgetni, sütni-főzni a szabadban. Az időjárás azonban nem mindig kegyes hozzánk, pedig nincs annál bosszantóbb érzés, mikor ...

Éppen egy nyári zápor, vagy még rosszabb, egy heves szélvihar, jégeső, nagy mennyiségű csapadék zúdul a kertre. Ha az időjósok előre is jelzik, akkor is rém stresszes, hogy vajon le kell-e fújni a baráti összejövetelt, s hogy fognak kisülni a bepácolt ételek a grillen.

Kétségek lesznek úrrá a házigazdán, kevésbé felszabadító és örömteli a grillezés, vendégeskedés így.

Nem kellene elhalasztani a grillpartit

Sikerült végre valahára időpontot egyeztetni a barátokkal, minőségi alapanyagokat beszerezni a hentesétől? No de az időjárás elég változékony, a sok napsütést gyakran váltja fel eső, vihar. Az idő nem mindig kegyes hozzánk, hagy minket zavartalanul grillezni.

Bosszantóbb érzés, amikor a gondosan előkészített mulatságot elmossa az eső. A házigazdának roppant stresszes, hogy vajon el kell-e halasztan a grillezést, mert a szabadban nem fogja tudni kisütni az alapanyagokat.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ne tegye ki magát az időjárási viszontagságoknak!

Grillezés időjárási kockázattól mentesebben

Nem kell többet napsütésért fohászkodni, hogy meg tudjuk tartani a grillezéses összejövetelt, hiszen ma már mindenki számára elérhető az időjárás előrejelzés és fedél alatti grillezési lehetőség.

Egy elektromos grillsütő hű társa lehet Önnek is, amely kánikulában és záporos, zivataros időjárás idején is bevethető. Az előre eltervezett programot így nem kell lemondani, rossz időben a grillsütőt a fedett teraszon, erkélyen vagy akár a négy fal között is beindíthatja.

Grillsütő a társasház erkélyén

Ha nincs fedett terasza a kertben, mert társasházban lakik, s nem vág be nagyon az eső az erkélyre, akkor ott el tud helyezni egy STEBA elektromos grillt. Asztalra tehető grill, lábon álló grillsütő egyaránt megtalálható a német STEBA elektromos készülék választékában.

Asztali grill minden háztartásba

Akár egy raclette vagy kontaktgrill is kerülhet az asztalra, egy társasági esemény középpontjába. Vannak azonban az elektromos grill készülékek között tipikusan asztalra tervezett sütőgető eszközök. A STEBA lábon álló grill készülékei is szétszedhetők és asztalra is tálalhatók. Viszont tipikus asztali grill is kiválasztható, pl. a STEBA VG200, VG90 típusok. A VG200 üvegfedeles grill nagyon sokrétűen használható. Ezekkel a sütögetés nem csak hétvégi esemény, hanem hétköznapi ételkészítés eszközei is lehetnek ők. Egy elektromos asztali grill minden konyhának ideális kiegészítő eszköze. Gyors ételkészítéshez, egészséges grill ételek tálalásához tartson egy STEBA grillt a konyhájában, kamrájában!

5 érv az elektromos grillsütő mellett

  1. Bármikor, bárhol bevethető: erkélyen, hajón, nyaralóban egyaránt hasznát veheti. Rossz idő esetén nem kell lemondani a vendégeket, nem megy tönkre az előre megvásárolt étel.
  2. Nem kell faszénre és gyújtófolyadékra költenie, és órákig várnia, hogy végre kiégjen belőle a gyújtófolyadék, mert csak egy mozdulat és 5 perc alatt felmelegszik a sütő.
  3. Nincs kellemetlen vegyszer szag a gyújtósfolyadéktól és zavaró füst sincs.
  4. Az ideális sütő egyedi kialakításának köszönhetően nem fröccsen ki a zsír. A Steba grillek különleges Low-Fat technológiájának köszönhetően a kisült zsiradék azonnal lefolyik a forró sütőfelületről, ezért nincs égett zsírszag.
  5. A takarítás gyors, kiváltképp a STEBA tapadásmentes grill készülékeinél. Háztartási papírtörlővel akár tisztára törölheti. Nem kell órákat töltenie a parázs őrzésével, a grill takarítással, kormos rács sikálással.

Egészséges grill ételek

Sokkal egészségesebb ételeket készíthet vele, mert szinte nincs szükség zsiradékra a sütés során. Alacsonyabb zsírtartalmú a hús, jól átsült (de nem szenesre égetett) zöldség készíthető

segítségével, mely gond nélkül melegen tartható.

Grillezés télen elektromos grillen

Ha eleredne az eső, ne keseredjen el, és ne mondja le vendégeit! Vonuljanak fedél alá és beszélgetés közben, a STEBA grillt körbe állva süssék ki az előkészített grill alapanyagokat! Elektromos grillsütővel akár még télen is hívhat vendégeket egy kellemes, délutáni sütögetésre. Sebaj, hogy kint farkasordító hideg van, Önök a meleg nappaliban, étkezőben sütögetnek, beszélgetnek, s vígan grilleznek.

Meglátja, az egész család imádni fogja!

Vigye haza a STEBA elektromos grillt, vele a nyári grillezés varázsát, mely egész évre kitarthat!

Válasszon a Bonair elektromos grillsütő választék kínálatából most, hogy akár már holnap grill vacsora készülhessen!