Kedvenc receptjeink
by bonair

Grillezett brokkoli

Grillezett brokkoli

Lehet brokkolit grillezni? Természetesen igen, és az eredmény nagyon finom lesz! Talán még azoknak is ízleni fog a grillezett brokkoli, akik egyébként ódzkodnak ettől a nagyon zöld (és nagyon egészséges) zöldségtől.

Hozzávalók

  • 3 ek. szójaszósz
  • 3 ek. balzsamecet
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej brokkoli, rózsáira szedve
  • Só ízlés szerint
  • 1 ek. frissen aprított petrezselyemzöldje

A grillezett brokkoli elkészítése

  1. Forrósítsd fel a grillt magas hőmérsékletre
  2. Keverd össze egy habverővel vagy egy villával a szójaszószt, az ecetet és az olajat, forgasd meg benne a brokkoli rózsáit. Ízlés szerint sózd meg.
  3. Grillrácsot használva, gyakran forgatva süsd a brokkolit nagyjából 10-12 percen keresztül, amíg a külseje egy kicsit oda nem kap és ropogóssá nem válik.
  4. Tedd a megsült brokkolit egy tálra, hintsd meg egy kevés olívaolajjal, apróra vágott friss petrezselyemzölddel és esetleg nagy szemű tengeri sóval.

Mi az a grillrács?

Egy eszköz, ami megkönnyíti az ételek grillről való levételét, megfordítását. Ha egyszer kipróbálod, utána nem is fogod érteni, hogyan grillezhettél eddig nélküle!

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.