Konyha világa - Receptek
by bonair
2007.08.14 13:55

Grillezett csípős csirkeszaté

Csirke
Szűrés törlése
Grillezett csípős csirkeszaté

Szereti a pikáns, csípős ízeket?
Szeretne egy kicsit különleges ízvilágot, Ázsia ihlette csirke remekét tálalni a szeretteinek?
Készítse el ezt a könnyed, ám csípős csirkeszatét!

Az előkészületek sem igényelnek sok időt, s maga a sütés egy STEBA elektromos grillen csupán néhány percet vesz igénybe. Úgyhogy vendégvárásra fel!

Elő a STEBA kontakt grillt – vagy ha még nincs, akkor a Bonair grillsütő választékából szerezze be és készítse el ezt a pikáns eledelt!

A szaté (satay) valójában mini, nyárson sült hús. Eredetileg Thaiföldről származik.

Igen különlegeset tehetünk az asztalra, ha ezt a receptet elkészítjük. Pikáns ízét a különleges fűszerezés adja.

Hozzávalók:

  • 45 dkg csirkemell filé
  • 2 ek. cukor
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 szál citromfű aprítva v. 2 citromhéjcsík aprítva
  • 1 csípős paprika aprítva
  • 1, 5 kk. őrölt koriandermag
  • ½ kk. őrölt kurkuma
  • ½ kk. őrölt fekete bors
  • ¾ csésze sűrű tejszín v. kókuszdiótej
  • 3 ek. halmártás v. szójamártás
  • 2 ek. zöldcitromlé
  • korianderlevél


+ STEBA Elektromos grill

Kontakt grill vagy Asztali grill 

vagy álló grill is a segítségére lehet e csirkeszaté elkészítésében.


Elkészítés:

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk és hurkapálcára húzzuk.

Egy tányérra tesszük, hogy a végei magasabban legyenek.

Pácot készítünk:

Egy tálba törjük illatos péppé a cukrot, fokhagymát, citromfüvet, csípős

paprikát, koriandert, kurkumát és a borsot. Adjuk hozzá a tejszínt, a

halmártást és a zöldcitromlevet.

Ezzel a páccal öntsük le a húst, a pálcákat ne!

Fedjük le és tegyük 20 percre a hűtőbe.


Kapcsoljuk be a grillt és ha forró, oldalanként 2-2 percig süssük.

Ha megsültek, korianderlevéllel megszórva tálaljuk.