Grillezett köret: fűszeres édesburgonya recept
Grillezett húsokhoz grillezett köret illik. A belül puha, kívül ropogós, édeskés ízű édesburgonya avagy más néven batáta nagyszerű választás, még azoknak is, akik szeretnének vigyázni az alakjukra: finom, egészséges (tele van hasznos tápanyagokkal) és viszonylag kevés kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók 6-8 adaghoz (köretként)
- 1 tk. paprika
- 1 tk. őrölt köménymag
- 1 tk. csilipor
- 1/8 tk. cayenne bors
- 4 közepes édesburgonya, meghámozva, mindegyik 8-8 szeletre vágva
- 1/4 csésze olívaolaj
- Nagyszemű só és frissen őrölt fekete bors
- 1 ek. aprított friss petrezselyemzöldje
A fűszeres édesburgonya elkészítése
Ez a grillezett köret a legtöbb grill ételhez hasonlóan nagyon egyszerűen elkészíthető.A fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a paprikát, a köménymagot, a csiliport és cayenne borsot egy kis edényben, majd tedd félre.
- Tedd az édesburgonya gerezdeket egy nagy méretű tálba. Öntsd rá az olíva olajat és forgasd meg a burgonyát, hogy az olaj mindenhol egyenletesen ellepje. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal.
- Melegítsd fel a grillsütőt közepesen alacsony hőmérsékletre. Grillezd a batátkat 40 percen keresztül, lefedve. Akkor van kész, ha ellenállás nélkül bele tudsz szúrni a burgonya közepébe egy hústűt.
- Fűtsd fel még jobban a grillt, a lehető legmagasabb hőmérsékletre, és süsd az édesburgonyát addig, amíg minden oldaluk meg nem barnul, azaz nagyjából két-két percig oldalanként.
- Helyezd át a kész édesburgonyát egy tálra és szórd meg az előkészített petrezselyemzöldjével. Tálald frissen, forrón.
Jó étvágyat kívánunk!
Süsd gyorsabban – grillezett köret fele annyi idő alatt
A kontakt grill készülék két oldalról sugározza a hőt az ételre, így a sütési idő a felére csökkenthető. A te konyhádból sem hiányozhat, szerezd be a linkre kattintva!