Kedvenc receptjeink
by bonair

Grillezett köret: fűszeres édesburgonya recept

Grillezett köret: fűszeres édesburgonya recept

Grillezett húsokhoz grillezett köret illik. A belül puha, kívül ropogós, édeskés ízű édesburgonya avagy más néven batáta nagyszerű választás, még azoknak is, akik szeretnének vigyázni az alakjukra: finom, egészséges (tele van hasznos tápanyagokkal) és viszonylag kevés kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók 6-8 adaghoz (köretként)

  • 1 tk. paprika
  • 1 tk. őrölt köménymag
  • 1 tk. csilipor
  • 1/8 tk. cayenne bors
  • 4 közepes édesburgonya, meghámozva, mindegyik 8-8 szeletre vágva
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • Nagyszemű só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek. aprított friss petrezselyemzöldje

A fűszeres édesburgonya elkészítése

Ez a grillezett köret a legtöbb grill ételhez hasonlóan nagyon egyszerűen elkészíthető.A fűszerkeverék elkészítéséhez keverd össze a paprikát, a köménymagot, a csiliport és cayenne borsot egy kis edényben, majd tedd félre.

  1. Tedd az édesburgonya gerezdeket egy nagy méretű tálba. Öntsd rá az olíva olajat és forgasd meg a burgonyát, hogy az olaj mindenhol egyenletesen ellepje. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal.
  2. Melegítsd fel a grillsütőt közepesen alacsony hőmérsékletre. Grillezd a batátkat 40 percen keresztül, lefedve. Akkor van kész, ha ellenállás nélkül bele tudsz szúrni a burgonya közepébe egy hústűt.
  3. Fűtsd fel még jobban a grillt, a lehető legmagasabb hőmérsékletre, és süsd az édesburgonyát addig, amíg minden oldaluk meg nem barnul, azaz nagyjából két-két percig oldalanként.
  4. Helyezd át a kész édesburgonyát egy tálra és szórd meg az előkészített petrezselyemzöldjével. Tálald frissen, forrón.

Jó étvágyat kívánunk!

Süsd gyorsabban – grillezett köret fele annyi idő alatt

A kontakt grill készülék két oldalról sugározza a hőt az ételre, így a sütési idő a felére csökkenthető. A te konyhádból sem hiányozhat, szerezd be a linkre kattintva!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.