Kedvenc receptjeink
by bonair
2008.03.14 14:05

Grillezett kukorica fokhagymás-petrezselymes vajjal

Grillezett kukorica fokhagymás-petrezselymes vajjal

Elektromos grillen készítjük a kukorica csövek grillezését.
Ehhez javasoljuk a Bonair által forgalmazott grillsütőket.

STEBA kontakt grill vagy asztali grill kiváló választás ennek a könnyed nyári kukorica ételnek – netán köretnek az elkészítéséhez.

Egy kitűnő és egyszerű recept egy egyszerű étel különlegessé és ízletesebbé tételéhez.
Petrezselyem helyett használhatunk kaprot, bazsalikomot vagy tárkonyt.
Saláták kiegészítői is lehetnek a sült kukoricaszemek.

Hozzávalók:

  • 4 cső csemegekukorica, zöld levélburkában
  • 6 ek. szobahőmérsékletű vaj
  • 2 ek. aprított petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • só, őrölt fekete bors

+ Egy elektromos grill


Az elkészítés menete

Kapcsolja be az elektromos grillt.

Míg felmelegszik, hajtsa hátra a kukorica héját és kösse össze.

Így egy „fogót” kapunk. Tisztítsa meg a kukoricát a szálaktól. (a kukorica haját távolítsa el)

A vajat tegye keverőtálba, majd adja hozzá a petrezselymet és a

fokhagymát és habverővel verje, kavarja-keverje krémesre.

A sütés megkezdése előtt kenje meg a csöveket vajjal és tegye az elektromos grill sütőlapjára úgy, hogy a „fogó” alá tegyen fóliát. Sütés közben néha kenje meg vajjal.

8-12 perc után kész. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.