Konyha világa - Receptek
by bonair

Grillezett naan kenyér

Vega
Keleti konyha
Szűrés törlése
Grillezett naan kenyér

Miért adnál bolti kenyeret grillezett ételeid mellé? Az indiai naan kenyér grillen is tökéletesen elkészíthető, nem feltétlenül van szükség hozzá speciális kemencékre. Grillezett ételhez készíts grillezett kenyeret! A grillezett naan kenyér receptjét a folytatásban találod.

 

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 600 g kenyérliszt
  • 1 csomag, nagyjából 2 teáskanál instant élesztő
  • 1,5 tk. só
  • 2 tk cukor
  • 450 g joghurt
  • 100 g olvasztott vaj

A grillezett naan kenyér elkészítése

Keverd el a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot. Add hozzá a joghurtot, gyúrd össze és dagaszt 5-10 percen keresztül. Hagyd meleg helyen, letakarva duplájára kelni, nagyjából két óráig.

Borítsd a tésztát lisztezett gyúródeszkára és vágd 12 egyforma darabra. Formázz mindegyikből golyót, és egymástól távolabb elhelyezve, keleszd újabb két órán keresztül.

Melegítsd fel a grillsütőt magas hőmérsékletre.

A tésztagolyókból formázz nagyjából 20×25 cm-es téglalapokat. Grillsütőt méretétől függően, tegyél 2-3 téglalapot a grillre. Ne mozdítsd el, amíg az alja kissé meg nem pirul, aranybarna nem lesz. Egy nagy spatula segítségével fordítsd meg a kenyereket és süsd barnára a másik oldalát is. Vedd le a kenyereket a grillről, és azonnal kend meg olvasztott vajjal. Tedd a kész kenyereket egy konyharuha alá egy tálra, amíg elkészülsz a többi kenyérrel is.


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.