Kedvenc receptjeink
by bonair
2008.10.27 14:13

Grillezett padlizsánszeletek Caprese salsával

Grillezett padlizsánszeletek Caprese salsával

A padlizsán, elkészítéstől függően, nagyon változatos ízeket tud produkálni. Ez a recept talán eltér az eddig ismertebb padlizsános alap grill recept változattól, de úgy gondoljuk, hogy nem bánja meg, ha kipróbálják!

Hozzávalók

  • 2 vékony, hengeres padlizsán karikázva
  • 2 ek. só
  • 3 ek. extraszűz olívaolaj
  • 2 kk. szárított oregánó
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 kk. őrölt csípős pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 ek. aprított petrezselyem zöld

A salsához:

  • 1 nagy paradicsom kockára vágva
  • 1 friss mozarella kockára vágva
  • 3 friss bazsalikomlevél aprítva
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • só, őrölt feketebors

Egy elektromos grillsütő. Pl. ideális választás egy STEBA asztali vagy kontakt grill.


Az elkészítés menete

A padlizsánszeleteket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk.


Kapcsolja be a grillt.

Egy STEBA elektromos grill remek választás (a Bonair grillsütő kínálatából), mert pár perc alatt felmelegszik és elég rövid idő alatt elkészül rajta az étel.

A padlizsánt öblítsük le, majd szeleteljük fel, és kicsit megszáradva tegyük egy sütőlemezre. Kenjük meg kevés olajjal és szórjuk meg a fűszerek felével. Fordítsuk meg és a másik oldalával is tegyük ugyanezt.

Tegyük a grillre a padlizsánt és mindkét oldalát süssük meg, hogy puha legyen.

A grillről levéve a padlizsánt hűtsük szobahőmérsékletűre.


A salsához tegyük a paradicsomot, a mozarellát, a bazsalikomot, az olajat és a

citromlevet egy tálba, de ne keverjük össze! Közvetlenül tálalás előtt sózzuk,

borsozzuk, utána rázzuk össze, de csak addig, míg a hozzávalók összekeverednek.


A padlizsánszeletekre halmozza rá a salsa mártást és úgy tálalja.