Kedvenc receptjeink
by bonair

Grillezett pizza party

Grillezett pizza party

Egy igazi finom pizza és pár pohár jó ital az út a relaxáció és az egészséges társadalmi élet felé. Ezzel biztosan megleped a családodat, barátaidat egy hosszú hét után.

Térj át a faszenes grillről az elektromos grillsütőre!

Pizzasütés előtti teendők

  1. Ügyelj rá, hogy olyan grillezett pizza recepted legyen, ami előírja, hogy a kelt tésztának egy éjszakát a hűtőben kell kelnie. A hideg környezet lelassítja az élesztő folyamatot, így jobb ízű lesz a pizzatészta és javítja a szerkezetét.
  2. Amikor kiveszed a hűtőből, akkor hagyd 1-2 óráig szobahőmérsékleten a kelt tésztát, mielőtt elkezdenéd a grillezett pizza elkészítését. Így nem szakad majd olyan könnyen a tésztád.
  3. Mielőtt a feltétet rátennéd, szórj a tetejére egy kis kukoricadarát/búzadarát, hogy kevésbé ragadjon.
    pizzasütő lemez

  4. A grillrácsra tegyél sütőpapírt vagy speciális pizzasütőt.
  5. Szórd meg ízlés szerint feltéttel a pizzádat!

 

Grillezett pizza elkészítése hagyományos grillen pizzakővel

Gyújts tüzet. A pizzakő alatt egyenletesen oszlasd el a faszenet. Ha túlmelegszik a pizzakő, akkor a tészta alja megég és kiszárad, míg a teteje ragacsos, nyers marad. Ezért erre nagyon ügyelj! A pizzaköves megoldással több grillezett pizza is készülhet egyszerre anélkül, hogy még több parázsnak kéne lennie alatta.

A pizzatészta egyik felét 3-4 percig süsd, majd ezt követően tedd rá az általad használni kívánt feltétet. Fedd le, és süsd újabb 5-6 percig.
pizzakő

Grillezett pizza elkészítése elektromos grillen

Tegyél kukoricadarát vagy búzadarát a grillezett pizza alá, hogy ne tapadjon a grill felületéhez. Alacsony hőfokon (~ 150°C) süsd meg a tészta egyik felét 3-4 perc alatt, majd tedd rá ízlés szerint a feltétet. Így lefedve süsd 180°C-on kb. 10 percig.

Készítsd el a saját házi grillezett pizza prototípusodat. Felejtsd el a házhoz szállítást, hiszen így egyedi ételt készíthetsz függetlenül attól, hogy milyen módját választod a grillezésnek. Használtad már az elektromos grilled grillezettpizza elkészítésére?