És, hogy a szakács is szeresse, érdemes grillezve elkészíteni, ami sokkal egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolnák. Az elkészült étel finom lesz, ünnepélyes, hagyományos, de mégis formabontó, ráadásul egészséges is. A grillezett ponty ideális karácsonyi vacsora – készítsd receptünk alapján!

Hozzávalók 4-6 személyre

  • 1 kg ponty, kifilézve
  • 2 ek. liszt
  • 2. ek. olaj
  • 1 l tej
  • 4 gerezd fokhagyma, zúzva

A grillezett ponty elkészítése

A hal húsát tisztítsd meg, kissé irdald be, és vágd tenyérnyi darabokra. (Kellően nagy grillsütő és egy grillrács segítségével egyben is megsütheted.)

Keverd el egymással a tejet, a zúzott fokhagymát és némi sót, majd ebbe pácold be a halat egy éjszakára.

Másnap a grillt melegítsd elő közepesen magas hőmérsékletre. A pontyszeleteket forgasd kissé paprikás lisztbe, majd bőrös oldalával lefelé tedd a grillre. Lehajtott fedéllel, egyszer átfordítva süsd meg a pontyot.

Díszítsd citromkarikákkal és petrezselyemmel.

Tálald friss kenyérrel, és ízléseteknek megfelelő grillezett zöldségekkel, esetleg sült krumplival.

Ha pedig unalmas már a bejgli, legyen a desszert grillezett banán!

A hal sütéséhez ezt ajánljuk:

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.