Konyha világa - Receptek
by bonair

Grillezett sütőtök

Vega
Szűrés törlése
Grillezett sütőtök

Zöldség ABC – Mit grillezz télen?

Sütőtök megjelenése, élettani hatásai

Sütőtök az arcra

A sütőtököt egyébként Közép- és Dél-Amerikából hozták be a hódítások során. Európa-szerte kedvelt zöldségnek számít, hiszen nyersen jól tárolható és tápláló. A sütőtök ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag és gyógyító hatással bír. Gyulladásos megbetegedés, megfázás, tüdőgyulladás, emésztési problémák, asztma, allergiás köhögés, és még lehetne sorolni, ezen kívül használják a szeplők elhalványítására is. Fogyasztása szépíti a bőrt, és a pattanások kezelésére is alkalmas. Az Antarktisz kivételével minden földrészen termesztik, és fogyasztják.

Grillezett sütőtök

A sütőtök szezonja szeptembertől januárig tart. Sütőtök darab vásárlása esetén figyelj arra, hogy a külseje hibátlan és lédús legyen. Ha egészben veszed, akkor csak a hibátlan külsőt tudod kivitelezni.

A sütőtökön általában sütni szokták az emberek, de a grillezett sütőtök is igen ízletes. Ilyenkor a felhalmozódott cukor karamell ízt ad neki. A hosszúkás kanadai tök sokkal édesebb. Jól ízesíthető sáfránnyal, tökmagolajjal, kardamommal, szerecsendióval, curryvel is, ha köretről beszélünk. Míg édesség készítésekor vaníliát és szegfűszeget használj.

Grillezett sütőtök

A magját se dobd ki, hiszen müzlibe, salátába, levesbe, rágcsának is megfelelő, arról nem is beszélve, hogy tökmagolajat sajtolhatsz belőle.

Ha már sütőtöknél tartunk, akkor Te faragsz tököt a Halloween-ra?

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.