LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2020.05.22 15:46

Hideget fúj a párásító?

párásító
Szűrés törlése
Hideget fúj a párásító?

Sokan nem tartják kellemesnek az ultrahangos párásítók által kifújt „hideg” párát. Úgy érzik, hogy lehűti a szoba levegőjét, nem érzik komfortosnak. Vajon tényleg így van?

Nos, a hőérzet és amit a hőmérő mutat, az eltérő lehet. A szoba hőmérséklete az, amit mérni tudunk. A hőérzetet nem. A hőmérséklet mellett levegő páratartalma jelentősen befolyásolja, hogy mennyire érezzük komfortosnak egy szoba levegőjét.

A párásítóhoz használt hideg víz még ha hideg csapvizet tölt is a párásítóba, akkor is elég rövid idő alatt szobahőmérsékletűvé válik. A jellemző szobahőmérséklet 20-25°C között van, így a párásítóban várakozó víz is ilyen hőmérsékletű. Hűteni minimálisan tudjuk vele a szobát, ám a fűtés hatásfokán és a hőérzetünkön tudunk javítani, ha korábban száraz volt a levegő.

Ultrahangos párásító használata

Az új BONECO ultrahangos párásítók jelenleg a legmodernebb megoldást jelentik egy helyiség gyors és hatékony párásítására. Ezek a párásítók magas frekvenciájú ultrahangos eljárás során mikroszkopikus szemcseméretre bontják szét a víz molekulát, melyet a szoba levegőjéhez fújnak.

Légzéskönnyítés szempontjából egy ultrahangos párásító a leghatékonyabb.

Az apró vízcseppek közvetlen belélegzése gyors és hatékony enyhülést hozhat.

Aki az ultrahangos párásító közelében tartózkodik, az viszont kellemetlennek érezheti a bőrénél kb 10°C-kal hűvösebb párát, légmozgást. Ezért érezzük azt, hogy hideget fúj a párásító

Zavarja a hideg pára?

Valóban igaz lehet, hogy az ultrahangos párásítóból kiáramló hideg pára néhány fokkal „hidegebb”, mint a szoba levegője. Ám ez a szoba levegőjével elkeveredve kellemes légkört biztosít.

De ha Önt zavarja a hideg pára, semmi gond. Érdemes olyan párásító készüléket keresnie, mely a hideg pára mellett képes langyos (előmelegített) pára kibocsátásra is. Egyes ultrahangos párásítók is képesek erre, illetve a BONECO légmosó párásító nem fújja Önre a szétporlasztott párás levegőt, ezáltal kevésbé lehet zavaró a hideg pára érzete.

BONECO ultrahangos párásító langyos pára funkcióval

A svájci BONECO új ultrahangos készülékei rendelkeznek langyos párásítás funkcióval.

Kisebb helyiségekbe: BONECO U350 ultrahangos párásító

Nagyobb helyiségekbe: BONECO U700 ultrahangos párásító elhelyezését ajánljuk.

A BONECO párásító készülékben található fűtőelem egy pillanatra felmelegíti a vizet, s a kiporlasztott pára már nem hideg, hanem testmeleg lesz.

Az előmelegítés funkció bekapcsolásával a fogyasztás kissé megugorhat. A párásító 40-45W-os fogyasztása 130-150W-ra emelkedik, ezzel azért jó, ha tisztában van.

Hideg vagy langyos pára?

Morfondírozhat rajta, hogy vajon melyik lenne jobb, mennyire zavarja a hideg pára. Az a legbiztosabb, ha beszerez egy olyan készüléket, ami ezt is, s azt is tudja! A BONECO ultrahangos párásítói között keresse, s megtalálja!

6 hathatós előny a langyos pára mellett

  • Nyugodtan használható hálószobában, gyerekszobában

  • A párásító teljesítménye 20-25%-kal megnövekszik

  • Az előmelegítésnek köszönhetően a párásító készülék higiénikusabb lesz, a magas hőmérséklet elpusztítja az esetleges élősködőket, kórokozókat

  • A langyos (testmeleg) pára alkalmazása szerencsésebb választás lehet kisebb helyiségekben

  • Az ultrahangos párásító készülék csendesebbé válhat e funkció használata mellett

  • Képes 5-6 dl víz óránkénti kiporlasztására is, ami egy nagyobb 40-80m2 helyiségben is ideális lehet

A párás levegő számos előnyét is élvezhetjük:

  • gyorsan enyhíti a száraz levegő kellemetlen tüneteit (száraz torok érzet) 

  • segít a már kialakult, duzzadt nyálkahártya megnyugtatásában

  • a hagyományos teregetéssel szemben nem lesz nedves a fal, nem penészesedik a szoba

Mindenki egyetért azzal, hogy egy kellemes páratartalmú lakásban jó levegőt venni.

Ha otthonában száraz a levegő, akkor a párásítás a helyes megoldás!

Válasszon hatékony párásító készüléket a Bonair kínálatából most!