Konyha világa - Receptek
by bonair
2019.09.10 15:02

Indukciós főzőlap: a behozhatatlan előny

Indukciós főzőlap: a behozhatatlan előny

Amikor a német STEBA gyárral 2005-ben elkezdtünk együtt dolgozni, akkor még rácsodálkoztunk az indukciós főzőlapokra. Számunkra még aránylag újdonság volt.

Hazánkban a kerámia főzőlapok és a gáztűzhelyek voltak elterjedtek a konyhában, illetve a hordozható kategóriában csak a hagyományos, ósdi villanyrezsók.

A németek energiatakarékos szemlélete miatt komoly térhódítást ér el az indukciós technológia.

A STEBA impozáns hordozható indukciós főzőlapjai még újdonságnak számítottak. Kipróbáltuk, kiállításra, nyári utazáshoz vittük magunkkal. Jól vizsgáztak.

A beépíthető indukciós főzőlap (STEBA IK60) bekerült a Bonair látványkonyhájába is. Egymás mellé akár 5-10 db főzőlapot is lehet rakni, ha akar sakktábla-szerűen is, csak a képzelet szab határt az egylapos kis hordozható és beépíthető indukciós főzőlapok alkalmazásának.

MA már két -és négy lábos-helyes indukciós főzőlap is elérhető a STEBA választékában, úgy gondoljuk, hogy érdemes őket jobban megismernie.

Indukciós főzőlapok fő tulajdonságai

Az indukciós gyors. Hatékony. Energiatakarékos. Biztonságos.

Az indukciós főzőlapok egy fejlett technológia szülöttjei. Ismerje meg és használja ki a bennük rejlő lehetőségeket! Egyértelműen XXI. századi technológia a konyhában.

Felgyorsult a világ. A nyerő választás: a praktikus és időt spórló készülékek. Mindenki ilyenre vágyik. Ugye Ön is? Érdemes a technológiai fejlődéseket nyomon követni, mert a legtöbb az emberek kényelmét hívatott szolgálni.

Indukciós elv- mint új technológia a konyhában

Tudja kinek köszönhető a legfejlettebb technológia? James Clark Maxwell jött rá elsőként arra, hogy ha fémet helyez a mágneses mezőbe, akkor hő keletkezik. A konyhatechnológiában csak az 1970-es években jelent meg elsőként ez az eljárás. Kezdetben csak a séfek élvezhették az indukciós eljárás előnyét. De ma már Ön is beszerezhet egy indukciós főzőlapot konyhájába.

Jó vele a konyhában dolgozni, hiszen a hőfokot pontosan lehet szabályozni.

Nagy hőfokon lehet vele húst pirítani vagy éppen alacsony hőmérsékleten csokit olvasztani.

Főzés közben a főzőfelület végig hideg marad. Hogyan lehetséges mindez? Egyszerű fizika. Az üvegkerámia felület alatt mágnestekercs található, mely az elektromágneses mezőt a közvetlenül ráhelyezett fazék, lábos melegítésével éri el.

Csak az edény melegszik fel, a főzőlap nem

Vagyis a lényeg, hogy csak az edény melegszik fel, a főzőlap nem.

Nincs hővesztesség, így energiatakarékos.

STEBA indukciós főzőlap: ezek az előnyök sokkal könnyebbé tehetik a főzést

Energiatakarékos főzőlap

Gyorsan elkészülő ételek kevesebb energia felhasználás mellett?

Kerámia (elektromos) főzőlapja van és csökkentené a villanyszámláját?

Az indukciós főzőlap energiatakarékosabban működik az elektromos főzőlaphoz képest. Az indukciós főzőlap által generált hőmennyiség több mint 80%-át képes használni. Ez annak köszönhető, hogy egy egyszerű lépés marad ki a főzés során: a készülék NEM a főzőlap felületét melegíti fel, HANEM közvetlenül az edényben fejleszt hőt. Gyorsabban felmelegszik az edényben lévő étel. Lerövidül a főzési idő, kevesebb ideig használja a főzőlapot, így kevesebb energiát is használ.

Praktikus konyhai eszköz a főzésnél, s akár magával is viheti, teraszra kiteheti

Praktikus., mert nem kell sikálni és órákig takarítani. Az indukciós főzőlap felületét nagyon egyszerűen lehet takarítani. Mivel a felület nem forrósodik meg, ezért a felületre kerülő étel egyáltalán nem ég oda. Bármilyen nagyságú edényt rátehetünk, szemben a kerámialapos és gázos készülékek esetében. A legtöbb indukciós főzőlap még egy csomó kényelmi funkcióval is rendelkezik, ami a főzést igazi élménnyé teheti.

Az egylapos indukciós főzőlapok könnyen hordozhatók, akár a ház elé, teraszra is kiteheti, az illatdúsabb, szagosabb ételeket kint készítheti rajta vagy nyaraláshoz (apartmanba, hajóra, kempingbe, stb) magával viheti. Ahol áram van, használhatja.

Biztonságos főzés a STEBA indukciós főzőlapokon

Biztonságos az indukciós főzőlap használata, mert csak az edény melegszik meg a főzőlap felülete nem. A kíváncsi és állandóan izgő-mozgó gyermeke van? Akkor egy ilyen főzőlap ideális lehet az Ön számára, mert biztonságos.

Az indukciós főzőlapok esetében egy dologra kell figyelnie: csak speciális főzőedénnyel használhatja. A készülékbe épített edényfelismerő elektronika nem engedélyezi más edény használatát.

Tesztelje otthoni edényeit! Ha hozzátapad a mágnes (acél vagy öntöttvas), akkor alkalmas indukciós főzőlapokhoz.

A német STEBA a vevők igényeire szabott a választékot kínál

Igény szerinti modellek az STEBA indukciós főzőlapok kínálatából

A német STEBA gyár többfajta indukciós főzőlapot gyárt. Van beépített kisebb-nagyobb készülék. Egylapos, kétlapos, domino. Van beépíthető, szabadonálló, hordozható indukciós főzőlap változat is.

Válassza ki az igényének legmegfelelőbbet!

STEBA IK23 a nagy felületű indukciós kedvenc

Tapasztalatunk alapján a kedvenc, a hordozható STEBA IK23 indukciós főzőlap. Egylapos, így könnyen mozgatható. Nagyobb lábosok is elférnek rajta, mivel a 26cm-es átmérőjű főzőlap akár serpenyők vagy befőzőlábos melegítésére is alkalmas. Kisebb edényekhez is jól alkalmazható.

Ha úgy dönt, hogy kipróbálja a legmodernebb technológián alapuló indukciós főzőlapot, akkor mindenképpen nézzen körbe a STEBA kínálatában, illetve a Bonair üzletében.

Cégünk szakszervizt és garanciát biztosít minden STEBA készülékre.

Nézze meg a Bonair indukciós főzőlap kínálatát,

s válasszon most az igényeinek leginkább megfelelő főzőlapot!