Üdvözöljük a Bonair megújult weboldalán, webáruházában. Kérdése van?  Keressen minket a Kapcsolat oldalon elhelyezett űrlapon vagy telefonon hétköznap 8-20h között 1-522-22-10

BLOG
by bonair
2008.07.03 20:24

Indukciós főzőlapok

Indukciós főzőlapok

A gáztűzhelyeket az elektromos, üvegkerámia főzőlapok váltották fel rengeteg magyar háztartásban.
Az elmúlt egy-két évtized lakásfelújítási divatja a tűzhelyek, főzőlapok lecserélését is érintette.

Van, aki örömmel használja a kerámia főzőlapokat, vannak akiknek bosszúságot okoz, illetve a villanyszámlájukat nagyon megterheli.

A nyugat-európai országokban már egyre nagyobb az energiatakarékos főzőlap iránti igény, s ehhez kapcsolódó trend a konyhában az indukciós főzőlap.

Az indukciós technológia olyan élményt nyújt, amit eddig csak a profik élvezhettek. Gyorsabb, kényelmesebb, gazdaságosabb.

Már Ön is élvezheti itt Magyarországon, otthonában a professzionális konyhák, mesterszakácsok technológiáját! A STEBA indukciós főzőlapjaival elhoztuk Önnek.

Indukciós elv, technológia

Az indukció elvét a 19. század közepén dolgozták ki. James Clark Maxwell fizikus fedezte fel, hogy ha fémet helyez mágneses mezőbe, akkor hő keletkezik.

A technológiát főzéshez az 1970-es évek végén használták először.

Mivel a technológia lényege a mágneses indukción alapszik, ezért az indukciós főzőlaphoz olyan főzőedényekre van szükség, ami mágnesezhető.

Mágnesezhető edények szükségesek az indukciós főzőlapokhoz

A legtöbb acél és öntöttvas főzőedény ilyen, az alumínium, réz, üveg és egyes rozsdamentes acél edények azonban nem használhatóak. Egy mágnes segítségével könnyedén ellenőrizhető akár a megvételre szánt, akár a már meglévő edények alkalmassága, mivel az indukciós főzőlapon használható edények vonzzák a mágnest.

Az indukciós főzőlapokon a vastag falú, 3-5 milliméteres edényekkel lehet optimális energiafogyasztást elérni.

Az indukciós főzőlap előnyei

  • Miért ajánljuk a kerámia főzőlap kiváltására az indukciósat?
  • 90% hatásfok
  • 50% energia megtakarítás
  • 30%- kal gyorsabb főzés
  • Biztonságos
  • Könnyen tisztítható

Biztonságos az indukciós főzőlap használata

Az indukciós főzés sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos megoldások.

Nincs nyílt láng, mint a gáztűzhelyeknél, és

sokkal kevesebb a maradékhő, mint a villanytűzhelyeknél,

égési sérülések is elkerülhetők: melegnek érezzük a felületet, de égési sérüléseket semmiképpen nem szenvedhetünk.

A kerámiafelület akkor is hideg marad, ha be van kapcsolva a főzőlap. Mindaddig, amíg nem helyezünk edényt az aktív felületre, semmilyen hő nem jön létre. Ugyanakkor az edény eltávolítása után a kerámiafelület gyorsan lehűl. Ez nagyban csökkenti az esetleges égési sérülések veszélyét.

Az indukciós főzőlapok gyermekes családok és idősek számára ma a főzés legbiztonságosabb módját jelentik.

Könnyen tisztítható üvegkerámia felület

Miután a főzőfelület soha nem forrósodik fel annyira, mint a korábbi technológiák esetén, az étel nem tud ráégni a felületére, ezért a kerámiafelületet könnyű tisztítani, és a szakács is sokkal hűvösebb, kellemesebb hőmérsékletű környezetben dolgozhat. A hő gyorsan és pontosan beállítható. Ha tehát azt látja, hogy mindjárt kifut a tej, nem kell felkapnia az edényt, elég kisebb fokozatra állítani a főzőlapot.

Villanyrezsó helyett egylapos indukciós főzőlap

Az indukciós főzőlapokból sok féle kialakítás ismert már. Egy lapos, dupla főzőlapos, , domino kettes, 4 főző felületes, stb. A főzőfelület méretében és mennyiségében van a nagy különbség és abban, hogy beépíthető-e vagy szabadon álló indukciós főzőlap.

A szimpla, egylapos indukciós főzőlap hordozható, mobil.

Ajánljuk hétvégi házakba, nyaralások alkalmával, otthonra.

Könnyen elcsomagolható, szállítható, mozgatható, elővehető.

Ideális tartozéka vagy kiegészítője egy-egy háztartásnak vagy nyaralónak.

A német STEBA aktuális Bonair által forgalmazott indukciós főzőlap választéka lehetőséget biztosít Önnek, hogy igényeire szabottan válasszon a hordozható főzőlap, szabadon álló vagy beépíthető indukciós főzőlap közül.