Párásító készülék irodába

Amennyiben a vágya egy vagy több párásító irodai felhasználásra, úgy az alábbi párásító készülékek közül javasoljuk a választást.

A megadott maximális szobaméret a helyi adottságok függvényében csökkenhet. Lejjebb görgetve olvassa el, milyen szempontokat vegyen figyelembe, amikor a célja párásító készülék választása irodába.

Hidegpárásító kerüljön -e az irodába vagy melegpárásító?


3termék 13
3termék 13

Párásító készülék választás előtt az iroda méretét, légtérfogatát ismerni kell

Először is az aktuális páratartalmon kívül (hogy mennyire száraz a levegő az irodában), a helyiség méretével legyen tisztában!
Alapterület * magasság szorzata adja meg a légtérfogatot. Amennyiben az ajtót nyitva tartják, úgy az egybefüggő légtérrel számoljon.

Az egyes párásító készülék típusoknál megadjuk a gyári és az általunk javasolt maximális szobaméretet. Ezek az adatok jellemzően a legnagyobb ventilátor fokozaton üzemeltetett készülék által érhetők csak el. Gyakran zavaró a hanghatás, ezért alacsonyabb fordulatszámon működtetik a párásítót. Azt is figyelembe kell venni, hogy a munkaidőn kívüli időszakban (éjszaka, hétvégén) megoldott-e a párásító készülék vízzel történő feltöltése.

Szellőztető rendszerrel rendelkező irodában a párásító növelt teljesítmény igényű

Ha nem normál, szokványos légcsere van, azzal feltétlenül számolni szükséges. A párásítási teljesítmény számításhoz a légtérfogathoz még a gyakori ajtó-és ablak nyitást is figyelembe kell venni.
Ha nem normál légcsere van, ezek is növelik a légcserét, légtérfogatot, s ha szellőztetőrendszer van az épületben, irodában, akkor annak a légcsere adataival is számolni szükséges.

Párásító készülék nagy légtérbe

Amennyiben egyértelmű, hogy az igény nagy légterű helyiségbe párásító készülék, úgy nagy párakibocsátási teljesítményű típusokból történő párásító készülék választást javasoljuk.
Azaz óránként legalább 0,5 l – 1 liter víz elpárologtatását. Ha kisebb teljesítményt választ, úgy több készülékre lesz szüksége.

Párásító készülék elhelyezése az irodában

Az irodában a párásító készüléket célszerű úgy elhelyezni, hogy a beszívott levegő-kifújt pára zavartalanul tudjon keringeni, azaz ne közvetlenül fal vagy bútor mellé helyezze el.
Tekintettel kell lenni a környezetében dolgozókra, hogy a párás levegő sem közvetlenül érje őket, illetve műszaki berendezésektől is tartson kellő távolságot.

Karbantartás fontossága és rendszeressége

A párásítási technológia és az üzemeltetéshez használt víz minősége határozza meg, hogy mennyire karbantartás igényes a párásító. A vízkövesedés a legfőbb ellensége a párásító készülékeknek, ezért a vízkőmentesítésre gyakran lehet szüksége, ha csapvízzel használja.
Ha van lehetősége szűrt vizet, lágy vizet tölteni a párásító készülékbe az mindannyiuk számára kedvezően hathat.

Néhány BONECO párásító készülék rendelkezik öntisztító üzemmóddal, amikor is a gyári vízkőmentesítő hozzáadásával egy belső program elvégzi a vízkőmentesítő karbantartást.
(jelenlegi választékunkban a BONECO U700 ultrahangos párásító és a BONECO H700 hibrid)

Az egyes párásító típusoknál megadjuk, hogy milyen karbantartásra van szükség, s jellemzően milyen időközönként.

A víz higiéniája a párásító készülékben

Ne csak a vízzel utántöltésre és a karbantartásra gondoljon, hanem arra is, hogy hosszú ideig, napokon keresztül ne álljon víz a párásító készülékben!

Higiénikus párásító készülékek

A melegpárásító készülékeknél a víz felforralásával a mikroorganizmusok elpusztulnak, a hidegpárásítóknál pedig szolid segítséget nyújt a BONECO 7017 ezüstrúd alkalmazása, mely évente cserélendő. Gondoskodjon arról, hogy az irodai párásító mindig tiszta vízzel, higiénikusan üzemelhessen!

Párásítási szaktanácsadás és helyszíni felmérés a Bonair-nél

Amennyiben nem épületgépészeti megoldást, beépített párásítási rendszert építene ki, akkor a szabadon álló párásító készülék repertoárunkból választhat igényeire szabottat a fentiekben leírt ismérvek, adottságok figyelembevételével.

Bizonytalan, javaslatot szeretne: melyik típusú párásítót válasszam?
Kérheti a Bonair szaktanácsadási szolgáltatását, akár helyszíni felmérés alapján is.
A Bonair/Kapcsolat oldalon írja meg igényeit!