LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2016.01.20 17:41

Itt a párásító szezon, megjöttek a mínuszok!

Itt a párásító szezon, megjöttek a mínuszok!

Párásító szezonnak a fűtési időszakot nevezzük. A túlszigetelt házak, nyílászáró cserés panel lakások levegője már nem feltétlenül szárad ki a fűtési időszakban, néhol inkább a magas páratartalom okoz teendőt.

A páratartalmat mindenképpen ajánlott mérni, figyelni. A jó közérzethez -emberek, növények, kisállatok számára -jellemzően 50% körüli páratartalom szükséges hazánkban.

Amikor a páratartalom érték 30% körül vagy az alatt van, akkor száraz a levegő, nedvességtartalma pótlásra szorul. Vízzel kínáljuk, csak nem pohárban töltünk, loccsantunk a levegőbe, hanem…

Hatékony párásítás megoldására elektromos párásító készülék használatát javasoljuk.

Cégünk, a BONAIR két évtizede foglalkozik párásító forgalmazással, a svájci BONECO párásító gyár hivatalos magyarországi forgalmazói vagyunk. Tudjuk, hogy mit ajánlunk, s azt is, hogy Önnél hogy lesz komfortos, megfelelően párás a szoba.

Téli változó páratartalom értékek

A december és a január nagyon mozgalmas és érdekes hónap páratartalom szempontjából is. Sok lakásban, házban van gond a páratartalommal. Van, ahol túl magas, van, ahol túl alacsony. Ön szokta mérni?

Magas a páratartalom

Van, akinél dől az ablakokon a víz, nem száradnak a ruhák, sőt, még a penész is megjelenik. Ezek a tünetek a magas páratartalomra utalnak.

Akik ilyen problémával keresnek meg minket, azoknál a tapasztalatok, mért páratartalom alapján a páramentesítő készülék választását és használatát ajánljuk. A kompresszoros párátlanító jelenthet megoldást az optimális páratartalom biztosítására.

Optimális a levegő, a páratartalom

Legyen Önnél optimális a relatív páratartalom érték folyamatosan – 45-55% körüli érték - figyelje meg páramérőn, hogy mikor mennyi …. S gondoskodjon olyan párásító vagy párátlanító készülékről, mely a későbbiekben szabályozza, beállítja Önnél az ideális szintet.

A hidegebb téli időszakban, amikor a külső hőmérséklet már erősen negatív értékeket mutat, akkor nagyobb intenzitással szükséges fűteni a lakóhelyiségeket.

Az erősebb fűtéssel jobban csökken a levegő nedvességtartalma, ezért sokaknak pedig a száraz levegő okoz gondot.

A száraz levegő tünetei

Jellemzően arról panaszkodnak ügyfeleink, s mi magunk is érzünk olykor hasonlókat, ha alacsony a páratartalom:

köhögési inger gyötör, kiszárad a torok, garat nyálkahártyája

szemviszketés, szemszárazság

orrszárazság, kisebesedés

ha ilyen egészségügyi tüneteket tapasztal, feltétlenül mérje meg a levegő páratartalmát, mert e bosszantó gondok hátterén valószínűleg könnyen segíthet a páratartalom növelésével.

Páratartalom növelése párásító használatával

A párásításnak kezdetleges vizes törölköző teregetés házilagos módjainál kicsit jobb, ha egyszerű párologtató elhelyezését alkalmazza. Ám ha alaposan figyelemmel követi a páramérőt, akkor nagyon nagyon csekély páratartalom növekedést tapasztalhat a radiátorra akasztható párologtató használatával. Vannak igazán hatékony párásítási eljárások is.

Svájci BONECO vagy olcsó kis párásító

A svájci BONECO választéka háztartási párásító készülékekre szakosodott.

A többféle párásító választék az Ön igényeire szabott megoldásokat kínálja.

Ma volt épp olyan vásárlónk, aki azt mondta, hogy sok éve több noname, majd „márkás” olcsó párásítókkal próbálta megoldani a lakásában a párásítást, ám tavaly ezeket kidobta, s egy BONECO U650 készüléket vásárolt. Meghökkentő különbséget tapasztalt, s igazán elégedett.

Mivel több szobájuk is van, most az újabb BONECO készülékekért jött hozzánk.

Önnél optimális a páratartalom?

Ha netán nem, akkor mikor látogat el hozzánk?

Szeretettel várjuk új üzletünkben, Budapesten (Kőbányán a 3-as villamos vonalán), az Éles saroknál.

Itt megnézhető párásító választék és szaktanácsadás várja.

A weboldalunkon pedig itt készülhet még rá az aktuális párásító kínálatunkra.

Nézze meg a Bonair párásító választékát!