Konyha világa - Receptek
by bonair

Épített kerti grill saját kezűleg?

Épített kerti grill saját kezűleg?

Egy igényesen megépített kerti grill a kert dísze lehet, arról nem is beszélve, hogy a barátoknak, rokonoknak mennyei ételeket készíthetünk benne. Fontos, hogyha arra adjuk a fejünket, hogy mi magunk építsünk egy grillt, akkor körültekintőnek és alaposnak kell lennünk.

Hogyan építsünk kerti grillt?

  1. Keressük meg a megfelelő helyet, melynek kiválasztásakor vegyük figyelembe az uralkodó szélirányt, a fényviszonyokat, illetve milyen távolságra legyen a házunktól.
  2. Ne építsük közvetlen a  talajra, mert a nagy súly miatt idővel megsüllyedhet. Hogy ez ne következzen be, ássunk egy kb. 30 cm mély gödröt, az aljára tegyünk  25 cm vastagságú kavicsot, majd öntsük ki 7,5 cm vastag betonréteggel.
  3. Vegyünk egy grillező- és széntartórostélyt, egy hamutálcát és találjuk ki a beosztást úgy, hogy a grillezőrostély variálható legyen. Vegyük figyelembe a téglák vagy építőkövek méretét, és hagyjunk rá 2 cm-t.
  4. Húzzunk ki egy zsinórt a falak ferdeségének elkerülése végett, és folyamatosan ellenőrizzük építés közben is a fal vízszintességét.
  5. Mi most a kémény kötéses megoldást választottuk, ami azt jelenti, hogy mindig a sarkoknál kezdjük el rakni a téglákat és minden egyes sorban a függőleges fugák egy fél téglányival el vannak tolva.
  6. A fugát mindenhol hagyjuk 1 cm vastagon, és alaposan simítsuk el.
  7. Tetszés szerint beleépíthetünk elemeket, kéményt, esetleg dekorálhatjuk stb. Amennyiben kéményt is készítünk, akkor újságpapírral béleljük ki a belül, hogy ne koszoljuk össze a grill belsejét.
  8. Ha elkészültünk és megvártuk, hogy megszáradt, vegyük is használatba családunk és barátaink nagy örömére.

(x)

Ha nem is épített..

Nézd végig a Bonair Shop grillsütő ajánlatát!
bonairshop.hu

(x)

Természetesen többféleképpen is építhetünk magunknak kemencét vagy kerti grillt, ez csak az egyik megoldás. Készítsük el a kert hangulatának megfelelően. Mindezt kivitelezhetjük már előre legyártott szürke betonelemekből is, ha könnyíteni szeretnénk a dolgon, illetve felszerelhetjük egyéb extrákkal is, mint például egy nyársszett hozzávaló tartóval.

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.