Gyümölcscentrifuga

FRISSEN FACSART GYÜMÖLCSLÉ KÉSZÍTÉSE

Akár reggel, akár napközben szeretne egy egészséges gyümölcslevet elfogyasztani, ahhoz, hogy az a poharába kerüljön, a gyümölcs házából, húsából ki kell nyerni a levét.

No, ha nem akarja elrágcsálni, szívószállal kiszívni, akkor egy gyümölcslé készítő gép segítségére lesz.

Aszalt gyümölcsök, zöldségek, aszalványlapok készítése

Egészséges tartósítás az aszalás, ehhez válasszon itt aszaló készüléket!


9termék 19
9termék 19

Frissen facsart gyümölcslé készítése különféle módokon

A gyümölcslének leggyakrabban használt alapanyagok nálunk a citrusfélék.

A citrom, narancs, mandarin remek leveses gyümölcs, s ahhoz, hogy a levét kinyerje, több megoldás is létezik.

Ha a manuális szívóeszköz és citrusfacsaró után már elektromos szerkezetre, könnyebb és gyorsabb lékészítési eljárásra vágyik, akkor a citrusprés és gyümölcscentrifuga kiváló választás lehet.

Külöböző gyümölcslé készítő gépek- citrusprés, lassúprés

Mivel nem csak a citrusélékből nyerhetünk ki egészséges gyümölcslevet, így a citrusprés sok más esetben nem célravezető megoldás gyümölcslé készítésére. Almalé, körtelé, szőlőlé meggylé - és még sorolhatnánk - ízletes savanykás, édes gyümölcslevek. Ha kipréseli a héjukból a levüket, akkor az enzim-és vitamin tartalom által is egészségét támogató italt fogyaszthat el. A lassú prés kíméletesen préseli ki a gyümölcs levét, ügyelve annak rost és enzim tartalmára.

Lékészítő gyümölcscentrifuga és társai

A gyümölcscentrifuga végeredménye ránézésre -elkészítéskor - hasonló lesz, mint ha lassú préssel készítenénk a gyümölcslevelet. Azonban a gyümölcs rost- és enzim tartalmát az elektromos motor általi centrifugálás kicsit kellemetlenebbül érinti, így a gyümölcslé alkotórészekre válik az elkészítést követően.

Gyümölcs facsarás vagy préselés
Ha Ön már tudja, hogy mi a különbség a facsarás és a préselés között, műanyag és fém prés tengely használat által is, akkor valószínű, hogy tisztában van azzal, hogy az egészségét mi támogatja jobban, milyen kritériumok mentén és formában szeretné elkészíteni a gyümölcslevet, melyik gyümölcsprés legyen a konyhai társa.

Gyümölcscentrifuga

Kis lyukú, nagy lyukú - s milyen teljesítményű. Főként ebben különböznek a különféle gyümölcscentrifugák.

Ami még egy fontos ismérv lehet a választásnál, hogy a gyümölcscentrifuga szűrője rozsdamentes acél legyen.

Lassú prés

A gyümölcscentrifugánál jellemzően kicsit halkabb és kíméletesebben bánik a gyümölcsökkel, így azok rost-és enzim tartalmát megóvja. Nem melegszik fel a motor, a gyümölcs rostjait annak hője nem károsítja.

A lassú prés a hozzáértők szerint jobban támogatja az egészséges lékészítést.

Citrusprés- kézzel nyomná vagy karos prés legyen
Citrom vagy narancs facsarása elektromos citrusprésen. A karos citrusprés azért előnyös, mert a gyümölcshöz nem is kell hozzáérnie, nem kell nyomnia, az illóolajok vagy netán vegyszerek nem szívódnak fel a bőrén. Játszi könnyedséggel cserélgetheti a fél citromot vagy narancsot a citrusprés felső részén hajthatja rá a préselő kart és aránylag halk brümmögés kiséretében a reggeli gyorsvágtában, kókadtságban elkészítheti az egészséges gyümölcslevét.

Válassza ki a fenti gyümölcslé készítő készülékek közül az Ön számára előnyöset és élvezze a frissen készített gyümölcslé jótékony hatását! S ha tartósítás aszalóval a vágya,  akkor a STEBA aszaló készülékei közül válasszon!