LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2016.05.02 18:11

A levegőtisztításról az asztma világnapján

Allergia
Légtisztítás
Szűrés törlése
A levegőtisztításról az asztma világnapján

Minden évben, az asztmával kapcsolatos tudatosság, és a kezelés fontosságára való figyelmeztetés jegyében kerül megrendezésre a GINA (Global Initiative for Asthma) kezdeményezésében az asztma világnap.

A levegő tudatos kezelésével a korlátok nélküli életért -ez cél, s a levegőtisztítás erősen kötődik ahhoz, hogy jobb legyen a közérzetünk.

A könnyedebb légzés elérésének érdekében mi is sokat tehetünk, tudatos életmódváltással, és a levegő minőségére való figyelmességgel, a minket körülvevő levegő kezelésével.

Az asztma kezelése kapcsán fő célunk a tünetek enyhítése, vagy teljes megszüntetése kell legyen!

Légtisztító használata, párásítás alkalmazása befolyásolhatja az asztmás beteg életminőségét.

Mivel cégünk, a Bonair légtisztító kereskedő, forgalmazó két évtizede, így van már némi rálátásunk a légtisztítás előnyeire. Az asztma világnapja jó apropót teremt most, hogy a levegőtisztítás téma legyen.

A levegő tisztításával az asztmás tünetek enyhítése érdekében

Mivel az asztma javarészt allergiás eredetű légúti megbetegedés, és tünetei többnyire gyerekkorban jelentkeznek, hajlamosak vagyunk kezelését, a panaszok enyhítését félvállról venni, és afféle gyermekbetegségnek titulálni. Pedig egy globális jelenségről van szó, a WHO (World Health Organization) adatai szerint több, mint 300 millió ember szenved asztmától – és ebben a statisztikában értelemszerűen azok nem szerepelnek, akik félvállról veszik a betegség tüneteit, vagy valamilyen oknál fogva nem vesznek részt egészségügyi kezelésben. Sőt, ez a szám az előrejelzések alapján várhatóan az elkövetkezendő években is csak növekedni fog.

Mivel a kiváltó okok jelentős része a levegőben terjed, és így jut a légutakba, valamint az asztmás légutak sokkal érzékenyebbek az átlagos légutaknál, fontos figyelmet fordítani a minket körülvevő levegőre, annak minőségére.

Az asztma leggyakoribb tünetei

Az asztma ismertebb tünetei a nehéz légzés, az akár rohamszerűen jelentkező köhögés, szorító mellkasi érzés, de a fulladástól való félelem pszichés problémákkal is társulhat.

Az okok javarészt a levegőben keresendőek

Az asztma kialakulásával kapcsolatban egyénenként változó arányban több tényező is okolható. Ezek egy része genetikánkban keresendő – valljuk be, az ezzel való küzdelem felvétele nem igazán életszerű – más, jelentős része viszont környezetünkben, a minket körülvevő világ ingereiben keresendő – és itt már figyelhetünk, sőt tudatosan figyelnünk is kell a szervezetünket ért hatásokra! Az asztma kiváltói között találjuk a legismertebb allergéneket, úgy mint a polleneket, a házi port, különféle állatszőröket, dohányfüstöt, légúti fertőzések széles skáláját, a főként városi életmódhoz köthető légszennyezést, az ebből fakadó terhelést, de a megerőltető, fokozott sporttevékenység, vagy a tartósan fennálló stresszhatás is vezethet asztma kialakulásához.

Jó levegőt lélegezni

Először is, a jó levegő friss, oxigéndús, megfelelő páratartalmú és egyéb szennyeződésektől mentes. Ugyan kevesen engedhetjük meg magunknak, hogy levegőt venni egy érintetlen, emberi tevékenységtől mentes hegyvidékre, egy friss vizű patak partjára költözzünk, a levegő kezelésének problémájára különféle megoldásokkal szolgálhatunk.

A megfelelő mennyiségű oxigén problémájának megoldása könnyedén orvosolható rendszeres, minőségi szellőztetéssel. Csakhogy ezzel a levegőben található káros szennyezőanyagokat, például különféle allergéneket, szmogot, port is otthonunkba engedünk. Arról nem is beszélve, hogy az otthon levegője rendkívül száraz lehet, ami szintén irritációhoz vezethet.

A BonAir mit tesz a tiszta levegőért?

A megfelelő páratartalom biztosítására, valamint a levegő tisztítására kínál cégünk, a Bonair párásító és légtisztító készülékeket. A beltéri levegőminőség javítására kiváló megoldást kínálnak a svájci Boneco Heathy Air termékei.

BONECO svájci légtisztító készülékek

A megfelelő, 40 és 60% közötti páratartalmat könnyedén beállíthatjuk, és felügyelhetjük párásító, vagy amennyiben a levegő tisztítására is szeretnénk figyelmet fordítani, légmosó segítségével. A Boneco Healthy Air P500-as légtisztító pedig szinte tökéletes légtisztításra képes, mivel a levegőben található szennyeződések 99,95%-át kiszűri, valamint igényeink szerint fókuszálhatunk a különféle szennyeződések szűrésére három különböző filter közüli választási lehetőséggel (baby, allergy, smog).

Az otthon tiszta levegője

Ha a problémát okozó anyagok mennyisége legalább az otthon levegőjében csökken, akkor várhatóan a tünetek is ritkábban jelentkeznek. Ha nem is tudunk mindenhol, minden alkalommal figyelmet szentelni a levegő kezelésének, érdemes legalább otthonunkban optimális páratartalmú, szennyeződésektől a lehetőségek szerint leginkább mentes légteret biztosítani – hogy az egész nap megterhelt tüdő, légutak, legalább otthon megpihenhessenek, és fellélegezzen!

Természetesen a levegő szűrése, tisztítása nem alkalmas az orvosi kezelés kiváltására, de a tünetmentes állapot elérése sok tényező függvénye, és ennek érdekében valóban komplex megoldásokkal kell készülnünk. Sokat tehetünk magunk és környezetünk egészségéért a kiváltó okok, ingerek csökkentésével, sőt akár minimálisra csökkentésével.

Ismerje meg a BONAIR légtisztító kinálatát!