LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2007.11.29 16:35

Mi alapján válasszon párásítót?

Mi alapján válasszon párásítót?

Egy párásító kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni. Az első, hogy milyen problémára keresünk megoldást: krupp, gyakori felső légúti hurut, reggeli száraz köhögés, fa bútorok kiszáradása... Aztán van még néhány szempont. Párásító választás a Bonair segítségével…

Párásító választás előtt

Egy párásító kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni. Az első, hogy milyen problémára keresünk megoldást (pl. krupp, gyakori felsőlégúti hurut, reggeli száraz köhögés, fa bútorok kiszáradása, allergia, stb). Aztán még van néhány más szempont is. Lássuk csak!

Egészségügyi probléma esetén is lehet szükséges a párásítás

A száraz levegő következménye lehet számtalan légúti megbetegedés vagy bőrprobléma is. Amennyiben az orvosi vizsgálatok eredménye negatív, illetve az egészségügyi gond a száraz levegőre vezethető vissza, akkor gondoskodni szükséges a párásításról, egy jó párásító beszerzése válik időszerűvé.

Ha van orvosi javaslat, azt mindenképpen érdemes figyelembe venni a párásító készülék kiválasztásakor. Gyakran javasolják az orvosok a hidegpárásító használatát.

A párásítandó helyiség mérete és szerkezete

A második fontos szempont, hogy hol, milyen és mekkora helyiségben szeretnénk a párásítót használni (háló, nappali, családi ház, panel lakás), illetve egész nap vagy csak éjszaka van szükség párásításra.

Nem mindegy, hogy valaki egy 10m2-es panel lakás szobájába keres párásítót, vagy egy 200 m2-es faszerkezetes családi ház egy légterű nappalijába.

A nyitott légtér felmérése fontos: alapterület és magasság szorzata adja azt a légköbméter adatot, amit a párásítási igény meghatározásánál alapul kell vennünk.

Milyen funkciójú a helyiség, ahol a párásító beüzemelése történik

Azt is érdemes szem előtt tartani például, hogy egy újszülött csecsemő szobájába szánjuk a párásítót.

Hálószobába célszerű kifejezetten csendes párásító készüléket választani, ha csak nem nagyothalló valaki. Hálószobai elhelyezésnél a zajszint lehet döntő szempont. AOS 2051 a leghalkabb párásító készülékünk

Nem utolsó szempont a készülék megjelenése sem, de azért a funkcionalitást érdemes főként szem előtt tartani!

A párásító fenntartási és üzemeltetési költsége és karbantartás időráfordítás igénye

Szempont lehet az is, hogy a párásító készüléknek mennyi a fenntartási költsége milyen takarítási igénye van. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem kell takarítani a készüléket, csak esetleg nem heti hanem havi rendszerességgel kell rá időt szánni.

Kicsi párásító a szobába

Slágertermékek a kisméretű párásítók. Azonban a külső alapján történő választásnál arra nem gondol a kedves vásárló, hogy számára is fontos szempont lenne még:

Mennyi vizet tud óránként elpárologtatni a párásító készülék?

Milyen gyakran kell a párásító tartályt feltölteni?

(kis tartálynál akár éjszaka kétszer kellene felkelni hozzá :)

Ha nincs beépített higrosztát

(kikapcsol ha elérte a kívánt páratartalmat és bekapcsol ha lecsökken a pára szint )

a készülékben, s nem szabályozható a páratartalom, akkor még a túlpárásítás veszélye is fennáll, illetve akár továbbra is alacsony maradhat a páratartalom.

Sajnos a legtöbb olcsó párásító készülékből hiányzik.

Érdemes elgondolkodni, mielőtt néhány ezer Forintos megoldás mellett dönt, hogy az a kicsi párásító valóban megoldás lesz-e a páratartalom növelésére és optimális szinten tartására!

Az elmúlt években számos ismert háztartási készülék gyártó termékpalettáján jelent meg párásító, ezek jellemzően 1-1 típusra (ultrahangos) korlátozódott távol-keleti beszerzésű darabok, s a hazai vízminőséghez, vásárlói igényekhez korántsem alkalmazkodnak.

Megszületett a döntés, jöhet a párásító

Ha a fenti szempontokon elgondolkodott, s igényét összeszedte, akkor jöhet a párásító választás. A Bonair BG Kft. Párásító választékában több mint 20 féle párásító készülék található meg. Így az Ön igényének leginkább megfelelő készülék kiválasztására az országban egyedülálló lehetőséget biztosít cégünk. Szaktanácsadással segítjük, megkeressük a leginkább az Ön helyiség adottságaihoz és igényeihez illő párásító megtalálásában.

11 éves múltunkkal, a svájci BONECO és AIR-O-SWISS készülékekre nyújtott 3 éves garanciával, csere lehetőséggel az elégedett felhasználók táborát bővítheti Ön is.


Ismerje meg a Bonair párásító választékát!