Kedvenc receptjeink
by bonair

Pác grillcsirkéhez

Csirke
Szósz, pác, marinád
Szűrés törlése
Pác grillcsirkéhez

Kellene egy gyorsan elkészíthető és finom pác grillcsirkéhez? Ehhez a recepthez jó eséllyel minden hozzávaló megtalálható a konyhádban már most is. 

Ha viszont esetleg mégsem, arra biztatlak, hogy a következő bevásárláskor mindenképpen szerezd be azokat, pár csirkecomb társaságában, mert megéri kipróbálni!

Hozzávalók

Fűszerkeverék

  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. bors
  • 1/4 tk. cayenne bors
  • 1/2 tk. pirospaprika
  • 1/2 tk. őrölt kömény

Ez a fűszerkeverék önmagában is megállja a helyét, érdemes tartani belőle grillcsirkétől függetlenül is a kamrában egy adagot.

  • ½ csésze olívaolaj
  • 2 gerezd aprított fokhagyma
  • 3ek. aprított vöröshagyma
  • ½ csésze friss, aprított petrezselyemzöldje
  • 1½ csésze sör

A sörös pác elkészítése

  1. Töltsd ki az olívaolajat egy mérőpohárba
  2. Keverd össze a fűszereket és az olajat. Add hozzá a fokhagymát, a hagymát és a petrezselymet. egy villával keverd el alaposan. Lassan (habzani fog!) öntsd fel sörrel.
  3. Egy zárható műanyag zacskóban öntsd rá a csirkecombra a pácot. Nyomd ki a lehető legtöbb levegőt a zacskóból és zárd le. Kicsit forgasd meg, hogy biztosan mindenhol érje a pác a húst.
  4. Hagyd hűtőben pihenni legalább egy órán keresztül, de akár egy egész napig is. Érdemes néhány óránként forgatni, hogy folyamatosan mindenhol érje a pác a csirkét.

Sütéshez legjobb, ha grillsütőt használsz, például egy ilyet: 

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!