
Pác grillcsirkéhez
Kellene egy gyorsan elkészíthető és finom pác grillcsirkéhez? Ehhez a recepthez jó eséllyel minden hozzávaló megtalálható a konyhádban már most is.
Ha viszont esetleg mégsem, arra biztatlak, hogy a következő bevásárláskor mindenképpen szerezd be azokat, pár csirkecomb társaságában, mert megéri kipróbálni!
Hozzávalók
Fűszerkeverék
- 1 tk. só
- 1/2 tk. bors
- 1/4 tk. cayenne bors
- 1/2 tk. pirospaprika
- 1/2 tk. őrölt kömény
Ez a fűszerkeverék önmagában is megállja a helyét, érdemes tartani belőle grillcsirkétől függetlenül is a kamrában egy adagot.
- ½ csésze olívaolaj
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 3ek. aprított vöröshagyma
- ½ csésze friss, aprított petrezselyemzöldje
- 1½ csésze sör
A sörös pác elkészítése
- Töltsd ki az olívaolajat egy mérőpohárba
- Keverd össze a fűszereket és az olajat. Add hozzá a fokhagymát, a hagymát és a petrezselymet. egy villával keverd el alaposan. Lassan (habzani fog!) öntsd fel sörrel.
- Egy zárható műanyag zacskóban öntsd rá a csirkecombra a pácot. Nyomd ki a lehető legtöbb levegőt a zacskóból és zárd le. Kicsit forgasd meg, hogy biztosan mindenhol érje a pác a húst.
- Hagyd hűtőben pihenni legalább egy órán keresztül, de akár egy egész napig is. Érdemes néhány óránként forgatni, hogy folyamatosan mindenhol érje a pác a csirkét.
Sütéshez legjobb, ha grillsütőt használsz, például egy ilyet: