LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2008.11.13 08:30

Párásítani szeretnék- avagy a főbb szempontok választás előtt

Párásítani szeretnék- avagy a főbb szempontok választás előtt

Felmerül az igény a párásításra? Növelni kellene a páratartalmat lakásában?
Mielőtt megvásárolnánk az első utunkba kerülő párásítót, tisztázzunk magunkban néhány szempontot.

Olykor nem csak magunkban, hanem a Bonair tanácsadójával is tisztázhatja, mi is az igénye, mekkora szobába jó a párásító. Milyen fajta párásító felel meg egyáltalán?

Annyi kérdés merül fel a párásító választás kapcsán! Azt szeretnénk, hogy jelen írásunk alapján alapján könnyebben és okosabban választhasson az egyre bővülő párásító kínálatból.

Az első párásító a szekrény tetején pihen vagy a kukában végezte

12 éves pályafutásunk alatt sokszor hallottunk már az ügyfelektől az alábbihoz hasonlót:

„ vettünk az … hipermarketben vagy … áruházban közel 10 ezer Forintért párásítót, de csak a gondunk lett több, a panaszaink nem szűntek meg, pedig azért vettünk párásítót. Múlt héten kidobtuk.”

„ Hát mi csalódtunk, betettük a dobozába, s a szekrény tetején van már évek óta. Száraz a levegő, de az a párásító sem oldotta meg… „

„Pedig a színe is illik a gyerekbútorhoz, s olyan helyes kicsi is, de mégsem változik igazán a páratartalom. „

Nem elég az, ha megvan a párásító

AHA!! Sokan vannak ám, akiknek van már párásítója! Megvan a párásító. Nem sokat változott a levegő, ezért nem használják. Vagy csupán lusták és a párásító is lustán pihen.

Csak birtokolni szeret? Megjegyzem, hogy nálunk is jócskán akadnak olyan felszerelési tárgyak, eszközök, hogy kellett, jó érzés, hogy VAN! –de valami miatt nem használom.

Netán Ön is rendelkezik már párásítóval – a szekrény tetején, garázsban, padláson?

Ossza meg velünk, hogy Ön miért nem használja!

Jó dolog birtokolni valamit

Férjem tavaly télen teljesen odavolt egy ellipszis trénerért. Hónapokon (akár éveken) keresztül vágyott rá. Egy évvel ezelőtt több héten át keresgélte a megfelelőt. Üzletekben is, de javarészt az interneten. Szinte hobbijává vált, hogy esténként ült a gép előtt, s ellipszis trénert nézett.

Utólag azt gondolom, hogy ez tán felért egy jó edzéssel… :)

Azonban a betegeskedős, itthon punnyadós januári időszakban nagyon elszánt lett, a lázas keresést tettek követték: megvette!!!!!!! Végre! Én meg elviseltem, hogy a nappali dísze (!) legyen, mert legalább most már talán a testét edzi, nem a számítógépet bújja –gondoltam.

Néhány napig edzett a gépen. Azóta most már 10 hónap telt el, az ellipszis tréner a nappaliban várakozik, férjem pedig elégedetten BIRTOKOL. –s vélhetően újabb kütyüket keres –edzésként az internen.

Ismerős? Én is szeretek birtokolni, ezért nem is morgolódom, s gondolom, hogy más is van ezzel így.

Azonban a mi szakterületünkön szeretnénk azt elérni, hogy Ön a birtoklás érzetével elégedett használója is legyen az „eszköznek”, történetesen ha az egy BONECO párásító vagy légtisztító.

Ha még fennáll a párásítási igény, akkor használja

Fontos Önnek az, hogy a birtoklása tárgya MEGOLDÁST jelentsen problémájára? Végül is azt a célt szolgálja, amiért pénzt áldozott rá!

Mérje a páratartalmat, s ha száraz a levegő, akkor egyszerűen csak vegye le a szekrény tetejéről a szépen becsomagolt BONECO párásítót és használja! BONECO tartozék szükséges lehet, minden újabb szezont kezdjen új szűrővel, vízlágyító patronnal. Válasszon BONECO párásító tartozék kínálatunkból!

Nincs még párásítója, de szükség van rá?

Akár csak egy új párásító a vágya, akár a párásítás témájához visszakanyarodva az optimális páratartalom által jó közérzetet szeretne, találjon itt megoldást annak megteremtésére.

Ha nincs tisztában azzal, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni párásító választás előtt, akkor kérje feltétlenül szakember, a Bonair tanácsát.

Párásító választás előtt milyen szempontokat mérlegeljen

Néhány kérdés, gondolat arra vonatkozóan, hogy milyen szempontokat mérlegeljünk a választás előtt:

mekkora helyiséget szeretnénk párásítani vele

 • Kisgyerek, netán csecsemő szobájába kerül majd, vagy egy óriási nappaliba?
 • A növényeket és a bútorokat szeretnénk megóvni a kiszáradástól, vagy légúti problémáinkra keresünk ellenszert? (Utóbbi esetben érdemes orvos tanácsát is kikérni )
 • Egész nap szükségünk lesz rá, vagy csak éjszakára fogjuk bekapcsolni?
 • Milyen gyakran kell tisztítani, szűrőt cserélni benne, mennyi a fenntartási költsége?
 • Milyen zajszinttel működik (azaz mennyire hangos)? Hány literes a tartálya és mennyi vizet párologtat óránként? (Például bírja-e végig az éjszakát, vagy fel kell kelni utántölteni?) Forgatható-e a párakifúvó kupak rajta?
 • Legyen-e beépített páraszabályozója - higrosztátja -, amely folyamatosan ellenőrzi a relatív páratartalmat, és bizonyos érték felett kikapcsol? Vagy ha nincs, mert olcsóbb készüléket választunk, veszünk-e hozzá kívülről csatlakoztathatót, hogy ne párásodjon túl a helyiség?
 • Gondol-e arra, hogy a víz minősége is nagyon fontos – kiváltképp ultrahangos párásító készülék választásánál.
  Az ultrahangos párásító ideálisan szűrt vízzel, desztilált vízzel működik. Ha nincs vízlágyítója, szűrt vize, akkor érdemes elgondolkodni, hogy a csapvízzel vajon mit porlaszthat ki a levegőbe az ultrahangos párásító, s mit lélegez be Ön és családja?
 • Mennyit kell takarítani a párásítót? Milyen gyakori karbantartást igényel egy párásító?
 • Lehet-e a későbbiekben tartozékot beszerezni ahhoz a fajta, márkájú párásítóhoz?
 • Mennyibe kerül a párásító üzemeltetése, a tartozékok éves költsége?

Szeretne felkészült lenni a párásító választásban, a döntést jól előkészíteni?

Gondolja át a fenti kérdéseket, s válaszolja meg. Ezek már közelebb viszik a megfelelő párásító készülék kiválasztásához. Ha már itt a weboldalunkon jár, akkor jó helyen jár, hatékony párásító működhet otthonában hamarosan.

Ismerje meg a Bonair párásító berendezéseit!