Légmosó párásító

Légmosó- ami átmossa a levegőt

A légmosó neve utal a funkciójára: átöblíti, átmossa a levegőt. Ezáltal párásítja a levegőt és közben valamelyest megtisztítja a nagyobb méretű szálló szennyeződésektől.

A légmosó elsődlegesen párásító.

Így akkor válasszon légmosó készüléket, ha párásító igénye van. Amennyiben intenzívebben vagy elkülönülten szeretne a lakásban légtisztítást is megoldani, úgy ismerje meg a hibrid párásító-légtisztító készülékeket vagy az önálló légtisztítókat is.


5termék 15
Raktárról azonnal átvehető 
INGYEN SZÁLLÍTÁS
Termék állapota:
Gyári ÚJ
96 990 Ft
5termék 15

Válasszon a Bonair légmosó választék különféle típusaiból

A légmosó a párásítási technológia a névadója, mivel a légmosó készülékek párásítás közben a levegőben szálló szöszöktől, portól is mentesítik valamelyest a levegőt.

Párásító és légtisztító egyben

A BONECO légmosó család hibrid változatai légtisztításra külön funkcióként is használhatók, s levegőszűrővel rendelkeznek. Az itt található légmosó készülékek párásítás közben mérséklik a levegőben lebegő szöszök, szennyeződések, pollen mennyiségét. (nincs kifejezett levegőszűrőjük, elkülöníthető légtisztítás funkciójuk)

Mi a különbség az egyes légmosók között?

A vízmennyiség, azaz a légmosó víztárolási kapacitása. Illetve a pára kibocsátás, párásítási hatékonyságban is lehet különbség.

Vajon a kényelmét szolgálná, ha külső víztartállyal, egyszerre nagyobb adag vízzel is el tudja látni a légmosót? Ha nem túl pici a szoba, simán elfogy kb fél nap alatt az alap légmosó kb 4 liter vize, így ha sok időt tölt távol vagy éjszaka sem akar felkelni, akkor célszerű a plusz tartályos légmosó típust választania, ezáltal a párásítási megoldásra kb 12 liter víz áll a rendelkezésére, s elég 1-2 naponta utántöltenie. (erősen függ a helyiség adottságoktól)

A svájci BONECO légmosó több évtizedes múltja, több generációja

A modern BONECO légmosók nedvesítő-szűrőbetéttel rendelkeznek, mely üvegszálas textilből készül és mosható, könnyen kezelhető, ráadásul hosszú élettartamú. A légmosó alsó tálcájában található ívízben mártózik meg (a forgatómotor segítségével) a nedvesítő-szűrőbetét és a légmosó ventilátora áramoltatja a levegőt, segíti a párás levegő kiáramlását. 

A korábbi svájci BONECO légmosó generáció - kb 2000-es évektől közel 20 évig - műanyag tárcsákkal rendelkeztek, a speciálisan kialakított tárcsák forgatásával párásították a levegőt és mosták ki belőle a szálló szöszöket.

A légmosó higiéniája
A légmosó higiénikus párásító, ha betartja a használati utasítást és odafigyel a karbantartására. Igazán könnyű dolga lesz egy új generációs BONECO légmosóval, mivel a tartozékait felhasználó-és környezetbarátként alakították ki.

A légmosóban a víz min.2 naponta cserélendő, illetve az alsó tartályt az összegyűjtött szennyeződések miatt kiöblíteni szükséges. Ez egy egyszerű házi teendő, a légmosó tálcáját nagyon könnyű kiöblíteni, s ha  alaposabb mosásra vágyik, akkor akár mosogatógépbe is beteheti. A tálcában várakozó víz higiéniáját a BONECO ezüstrúd támogatja. 

Hosszú élettartamú és mosható nedvesítő-szűrő betét

A BONECO légmosó nedvesítő-szűrőbetétje a ruhákkal együtt is mosható mosógépben. Intenzív párásítási időszakban a légmosó nedvesítő-szúrőbetétjét célszerű kb havonta kimosni.

A légmosó használható csapvízzel
Míg az ultrahangos párásítóknál a csapvíz, kemény víz használata csak vízszűrő, vízlágyító kiegészítővel javasolt, addig a légmosó készülékek csapvízzel szűrés nélkül használhatók. Amennyiben rendelkezésére áll lágy víz, úgy a légmosó karbantartás gyakoriságán, saját magán segít, ha a légmosót nem csapvízzel, hanem lágy vízzel használja. A légmosók sokkal kevésbé kényesek, hosszabb élettartam várható.

Légmosó kontra ultrahangos párásító
Az elmúlt évtizedekben fergeteges népszerűségnek örvendő ultrahangos párásítók számos családnál leszerepeltek már. Ennek több oka is lehet: pl. nem hatékony párásító volt a választásuk vagy olyan, amit csapvízzel nem lehet használni, s emiatt gyakran meghibásodott, fehér port fújt, s megutálták a rendszeres takarítást,  tartozék vásárlást, illetve az ultrahangos párásító karbantartás igénye többeket eltántoríthatott.

A BONECO légmosó karbantartása nagyon ügyfélbarát és környezetbarát. Csapvízzel használható légmosó, az ásványi anyagokat nem porlasztja ki, a vízkő nem okoz egyhamar meghibásodást. A karbantartása rém egyszerű és a kényelmes háztartásokban mosógép és mosogatógép is bevonható. 

 

Nézze meg a légmosó videó bemutatót, ismerje meg az egyszerű használatát és karbantartását!

Tegye a kosarába, oldja meg légmosó bezserzést és aztán élvezze a környezete nyújtotta komfortot!

Válogasson kedvére és igényeire szabottan a BONAIR párásító választék elemeiből!