Üdvözöljük a Bonair megújult weboldalán, webáruházában. Kérdése van?  Keressen minket a Kapcsolat oldalon elhelyezett űrlapon vagy telefonon hétköznap 8-20h között 1-522-22-10

Kedvenc receptjeink
by bonair
2008.07.03 16:44

Receptek indukciós főzőlaphoz

Receptek indukciós főzőlaphoz

Újra itt a Nyár! S mi az első 5 dolog, ami eszünkbe jut a nyárról?
Nekünk a top 5 nyári dolog, ami első gondolatra beugrik: Napfény, szabadság, fürdés, sok gyümölcs, zöldség, könnyű ételek.

És akkor a könnyű nyári étel témánál is vagyunk. Akár otthon, akár nyaralóban vagy kempingben is gyorsan elkészíthető, könnyű fogásokat készítünk. Ezt ajánljuk Önnek is, ráadásul még néhány recept tippünket is megosztjuk, s figyelmébe ajánljuk a Bonair termékkínálatában megtalálható hordozható főzőlap lehetőségét, az egylapos indukciós főzőlapot.

Nyári melegben sem otthon, sem nyaralás közben nem kíván a háziasszonyok többsége sok időt eltölteni a konyhában az ebéd-és vacsora készítéssel. A főzési idő indukciós főzőlapon remekül lerövidíthető.

Főzés indukciós főzőlapon

A főzési idő indukciós főzőlapon, a speciális technológiájú lábos használatával remekül lerövidíthető, akár 15-20 percre!

Néhány könnyed, nyári étel receptjét osztjuk meg Önökkel, amelyek elkészítéséhez és elfogyasztásához jó egészséget és jó étvágyat kívánunk.

Gyümölcsleves:

hozzávalók

  • ¾ kg meggy
  • 3 kis rúd fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 1-2 dl méz
  • 1 vanilia pudingpor
  • 1 citrom (bio, kezeletlen)
  • 1,2 l tej

A meggyet megmossuk, (kimagozzuk), lábosban felöntjük kb 4 liter vízzel.

Beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, mézet, s kb fél citromot apróbb darabokra vágva.

Felforralást követően kb 15 percig főzzük.

Fél zacskó pudingport simára keverünk kb 6 evőkanál tejjel, majd a forró levesből merünk rá, s a pudingos lét a leveshez keverjük, s felöntjük a maradék tejjel.

Langyosan, majd a továbbiakban hidegen tálalva fogyasztható kellemes nyári leves.


Uborkaleves

hozzávalók:

  • 0,5 kg burgonya
  • 1 ü ecetes uborka
  • 0,5 kg fürtös vagy kígyó uborka
  • 1 zöldség leves kocka (már bio kocka is van)

A burgonyát kockákra vágjuk, s felöntjük kb 3 liter vízzel.

Beletesszük a zöldség leves kockát (ízesítő vegetát is lehet), s az ecetes uborka alján található fűszernövények kb felét kivesszük, beletesszük a levesünkbe. (kapor, mustármag )

Belevágunk még 3-4 db ecetes uborkát,s főzzük kb 15 percig.

Ekkor botmixerrel átturmixoljuk, s beletesszük az időközben durva reszelőn lereszelt nyers uborkákat, egy teáskanál olivalojat, s ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

További kb 15 percig főzzük, s tejföllel, levesbetéttel tálaljuk.


Tökleves

A tökleves hozzávalói:

  • 1 db zsenge tök
  • 3 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, pici bors, kevés olaj és tej vagy tejföl

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis darabokra aprítjuk. Az olajon megfuttatjuk a répát, majd felöntjük fél liter vízzel.

A tök kivételével az összes zöldséget beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük majd összeturmixoljuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy kellő sűrűségű legyen.

Beletesszük a tökkockákat, vagy csíkokat -attól függően, hogy daraboltuk fel - és újra felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Kevés olajjal elkeverjük a tejfölt , majd a leveshez adjuk.

Csak annyi ideig főzzük, hogy a tök darabok, csíkok megpuhuljanak, de ne essenek szét.

Tetejét finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás krutont.


Jó étvágyat kívánunk e könnyed nyári levesekhez.

Ugye, hogy könnyed, mégis laktató nyári ebéd vagy vacsora készült?

Mindezek rövid idő alatt megfőnek egy hordozható indukciós főzőlapon vagy beépített változaton, akár hagyományos tűzhelyen.

Ha netán valamelyik leves kifutna, akkor az üvegkerámia lapról könnyen letakaríthatja.


Örömteli főzést, kellemes nyári időtöltést kívánunk.

Nézze meg és válasszon főzéshez új eszközt

a Bonair indukciós főzőlap kínálatából!