Üdvözöljük a Bonair megújult weboldalán, webáruházában. Kérdése van?  Keressen minket a Kapcsolat oldalon elhelyezett űrlapon vagy telefonon hétköznap 8-20h között 1-522-22-10

Kedvenc receptjeink
by bonair
2006.08.10 13:22

Sós lében pácolt csirkemell

Sós lében pácolt csirkemell

Ezt a csirkemellből készült grillhúst azok is imádni fogják, akik a mellhúst száraznak tartják. Ugyanis a sós pácban megőrzi a nedvességtartalmát a hús. Készíthető pulykából, karajból, de akár halból is.

A csirkemellen kívül többnyire olyan hozzávalókat tartalmaz, ami jellemzően van otthon vagy könnyen beszerezhető.

Elektromos grill segít a gyors átsütésben. Van már Önnek grillsütője? STEBA grillsütője?

Ha még nincs, akkor a Bonair elektromos grill választékából remek segítőtársra lelhet nem csak ennek a csirkemell receptnek az elkészítéséhez, hanem számtalan ínyencség, finomsághoz a hétköznapokra vagy ünnepekhez.

A sós lében pácolt csirkemell hozzávalói:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • ¼ csésze durva szemcséjű só
  • ¼ csésze sötétbarna cukor
  • 20 szem feketebors
  • 1 piros chilipaprika szeletelve
  • 2 babérlevél
  • 1 csésze forró és 3 csésze hideg víz
  • 1 citrom vékonyra szelve
  • 1 fej hagyma karikázva
  • 1 fej fokhagyma szétnyomva

A melleket vágjuk ketté, vágjuk le róla a felesleget és mossuk meg.

Készítsük el a pácot.

A sót, cukrot, szemes borsot, chilipaprikát, és a babérlevelet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a forró vizet.

Keverjük el és adjuk hozzá a hideg vizet is.

Öntsük rá a mellekre, adjuk hozzá a citromkarikákat, a hagymát és a fokhagymát.

Takarjuk le és 2 órára tegyük hűtőbe, egyszer forgassuk meg ez idő alatt.

Kapcsoljuk be az elektromos grillt és ha forró, tegyük rá a melleket. Mindkét oldalát süssük át.

Tálalhatjuk grillezett paradicsommal is.

Készíthet még hozzá más grill zöldséget is -attól függően, hogy mit szeret és mi áll a rendelkezésére.

Jó étvágyat kívánunk!

Válasszon elektromos grill készüléket

a Bonair grillsütő kínálatából!