LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2011.11.05 15:19

Szmogriadó! Erősen szennyezett a levegő

Allergia
Légtisztítás
Szűrés törlése
Szmogriadó! Erősen szennyezett a levegő

A házipor minden lakásban jelen van. Van, akit kevésbé, van, akiket jobban zavar. Együtt élünk a porral, a levegő szennyezettséggel. Kevesen figyelnek arra, hogy milyen koncentrációban van jelen a por a levegőben.

A nagyon-nagyon finom por intenzív jelenléte a levegőben a szmog. Hála a mérőműszereknek, s azoknak, akik figyelnek rá, csökkenthető a szmog, Illetve védekezhetünk a szmog ellen.

A szálló por magas koncentrációja miatt sok városban szmogriadót rendeltek el, ahol nincs is szmogriadó, ott is sokhelyütt az egészségügyi határérték feletti értéket mértek. ,

Csökkenteni kell a szálló finom por mértékét, az egyértelmű. Otthon levegőtisztással. Ezen felül még mit tehet?

Tudjon meg többet, hogyan lehetséges a finom por csökkentése a lakásban, az Ön környezetében!

Szmogriadó- autózás korlátozása

Tartózkodjon sokat friss levegőn! Ugye gyakran hallotta már ezt a jótanácsot?

Most meg pont az ellenkezője hangzik el, ráadásul még az is lehet, hogy gyalog kell munkába, iskolába menni, mert az autóját sem használhatja. Kész káosz, zűrzavar ez a szmogriadó!

Sok bosszúságot okoz, hogy korlátozták a forgalmat, sokan nem is tudnak autójukkal közlekedni, s mérgelődnek, hogy a tömegközlekedést kell választaniuk.

„Azoknak, akik szilárd-, illetve olajtüzelésű berendezéseket működtetnek, át kell térniük más energiahordozóra vagy üzemmódra, csökkenteniük kell kibocsátásukat vagy felfüggeszteniük az üzemeltetést.” rendelkeznek jogosan a vezetők.

Sok gond, kellemetlenség, azonban ne felejtsük el, hogy mindez a saját érdekünkben történik.

Szmog- finom por- káros a légzőszervekre

Belegondolt már, hogy a szmog leginkább kellemetlen és káros hatása az egészségünket érinti, légzőszerveinkben okozhat problémát? A legérintettebbek az idősek és a gyerekek. A gyerekek, akik a földhöz legközelebb szívják a poros levegőt.

Mit tehet Ön az egészsége védelmében?

Védje magát, családját, kisgyermekeit!

Pormentes levegő segít a szervezete védelmében

Mit tegyen, amikor a szálló por koncentrációja magas értékű?

Kivételesen leginkább zárt térben tartózkodjanak!

Keveset szellőztessenek!

Lélegezzenek be szűrt, tisztított levegőt!

Levegőtisztító működése segítse otthon a por csökkentését!

Amikor már tüdőgyógyászhoz kell fordulni

A Svábhegyi Gyógyintézetben a szokásos betegforgalom erőteljes növekedését tapasztalták a héten, a következő napokban akár a napi betegszám duplázódására is fel vannak készülve - közölte az intézet csütörtökön. Mint kiemelték, a szmog az allergiás és az asztmás gyerekeknek okozza a legnagyobb gondot, de nemcsak a légzőszervi betegeknek jelent problémát a mostani helyzet. Egyre több olyan gyereknél jelentkeznek allergiás és asztmás tünetek, akiknek korábban soha nem voltak légzőszervi problémáik. Az alacsony babakocsiban tolt csecsemők különösen nagy veszélyben vannak.

Nem csak a nagyvárosokban van szmog, szennyezett levegő

A szálló por magas koncentrációja miatt már sok városban szmogriadót rendeltek el, azonban ahol nincs is szmogriadó, ott is sokhelyütt az egészségügyi határérték feletti értéket mértek.

Több éve figyeljük a por koncentráció méréseket, s megállapíhatjuk, hogy nem csak a nagyvárosokban van erősen szennyezett levegő. Egyrészt az a környék, ahol ipari tevékenység zajlik, nagyobb kockázatú, másrészt a hegyvidék völgyes lankái, ahol könnyebben megül a poros levegő.

Kiváltképp, ha például ott sokan szilárd tüzelőanyagot égetnek. Ez okozhatja gyakran, hogy az északi középhegységben és a Mecsek lankáinál is szmogos levegő mérési adatok születnek.

HEPA szűrős légtisztító a szobában hatékony levegőszűrésre

A levegő hatékony szűrésére a HEPA szűrős légtisztítókat ajánljuk, illetve az úgynevezett légmosó készülékeket, melyek párásítás közben mérséklik a levegő szennyezettségét is.

A HEPA egy nemzetközileg elismert, 99,98%-os szűrési hatásfokkal bíró szűrő. Nem elegendő, hogy HEPA szűrős légtisztítója legyen, fontos, hogy mekkora légteret képes hatékonyan megszűrni. A légtisztító készülék választásánál, használatánál elengedhetetlen ismérv a ventilátor légszállítása, a HEPA szűrő felületének mérete. Kérje szakember tanácsát.

BONECO légtisztító szmog szűrésére

Helyezzen el lakásában, irodájában –abban a helyiségben, ahol a legtöbbet tartózkodik légtisztító készüléket, s lélegezzen tiszta levegőt!

Svájci légtisztító gyártó a BONECO, mely termékpalettáján a levegő pormentesítésére alkalmas készülék bőven akad.

A szmog az az a lebegő por kiszűrésére alkalmas készülékek:

BONECO 2261 HEPA szűrős légtisztító

AIR-O-SWISS 2071 HEPA szűrős légtisztító és párásító-kombi

BONECO 2055 és 2055D légmosó

Szerezzen be BONECO légmosót vagy HEPA szűrős levegőtisztítót!

Használja és élvezze otthon a BONECO légmosó készülék vagy légtisztító áldásos hatását.

Óvja szeretteit, kicsinyeit, s tartsa őket most inkább tiszta levegőjű környezetben, a lakásban.

Bezárkózás szmogriadó esetén

Töltődjenek fel közösen otthonukban, éljenek át örömteli pillanatokat közös játék vagy főzés kapcsán.

Tálaljon fenséges grill fogásokat, készítse el azokat a recepteket, amelyekre már régóta vágyott. Ne feledkezzen meg komfortos foteljéről sem, melyben jólesik a pihenés, olvasás, a varázslatos feltöltődés.

A bezártságot élje meg inkább elégedettséggel, azzal a tudattal, hogy Ön tesz az egészségéért.

Szmog esetén is gondolkodjon pozitívan, éljen tudatosan, s lélegezzen mélyeket a lakásában már megtisztított levegőből.

Otthoni tiszta levegő -belső kirándulás

A svájci BONECO / AIR-O-SWISS légtisztító készülékek használatával úgy is érezheti, hogy a svájci Alpokban van. Képzelje maga elé a hegycsúcsokat, havas sáncokat, s szippantson a tiszta, hegyi levegőből! Akár a túrabotját is magához veheti, szárnyakat adhat képzelőerejének, a lényeg, hogy élvezze az otthon töltött időt, egészséges levegő belégzését.

Ha még nincs Önnek svájci légtisztító berendezése, akkor nézze meg a Bonair légtisztító választékát s szerezzen be most.

Néhány órán belül vagy 2-3 munkanapon belül már használhatja is.

Szmogmentes levegő legyen Önnél már ma! Óvja saját és családtagjai egészségét!

Tegyen érte, hogy mielőbb tiszta levegőt lélegezhessen!