LEVEGŐ KEZELÉS BLOG
by bonair
2022.10.12 09:51

5 ok, ami miatt több családi házba kell(ene) légtisztító

Allergia
Légtisztítás
Szűrés törlése
5 ok, ami miatt több családi házba kell(ene) légtisztító

“Vidéki családi házba, légtisztító, minek ilyen úri-muri?”
“Zöldövezetben lakunk, ott jó a levegő! Nem gondolnám egyáltalán, hogy nekünk miért szükséges légtisztító!”
A Bonair-nél a negyedszázados pályafutásunk alatt már nagyon sokféle légtisztítási igénnyel találkoztunk. Ám akik minket megtalálnak, azok már probléma tudattal rendelkeznek.

Amikor ismerős vagy vállalkozói körben bemutatkozom, elmondom, hogy a levegőminőség javításával foglalkozik a vállalkozásom, s érdeklődöm, hogy az illető környezetében milyen a levegő, akkor a túlnyomó többség kizárólag a városi szmogra, a porra, vagy az allergiára asszociál.

Amikor rátérünk, hogy zöldövezetben lakik, vagy az irodájuk is zöldövezetben, vízközelben van, ott aztán max pollen van, egyébként meg hát jó a levegő, mert sok a fa a környéken, akkor itt érzékelhető, hogy nem mértek még náluk télen légszennyeződést, ezért van a roppant határozott elképzelése arról, hogy náluk tuti jó a levegő.

Ön is zöldövezetben él, dolgozik, ott tartózkodik a legtöbbet? S azt gondolja, hogy jó a levegő minősége?

Lehet, hogy paradigmaváltásra van itt szükség?!

Légtisztítási igény erősödhet a levegőminőség romlásával

Még csak a 2022.évi fűtési szezon kezdetén járunk, ám mi a Bonair-nél azon a véleményen vagyunk, hogy az előző éveknél nagyobb számban válik szükségessé levegőtisztító berendezés használata a magyar családi házakban, mint az előző években.

Levegőtisztítás családi házban

Ha Ön a légtisztító használatát a légúti allergiával köti össze, s Ön szerint családi házban, zöldövezetben nem szükséges a levegőt tisztítani, max csak az allergiásoknak lehet szüksége légtisztító berendezésre otthon,

nos akkor kiváltképp figyeljen, szánjon ránk 2 percet!

Romlik a levegőminőség a családi házas lakókörnyezetben

Mire alapozzuk az állításunkat, miszerint végeredményben romlik a levegőminőség a családi házas környezetben?

Miért kellene most a családi ház tulajdonosoknak, zöldövezetben lakóknak még inkább odafigyelni a levegő minőségére, s azt javítani? Több családi házban légtisztító készüléket használni?

Nos, 5 lépésben elmondjuk, bemutatjuk, miért is szennyezettebb a levegő:

 1. A családi házak többségében még gázkazán van, a fűtést eddig azzal biztosították.

  Idén a gázszámla csökkentése miatt több helyen működtetik a klíma berendezést vagy egy elektromos fűtőventilátort.
  Akár a falra szerelt klíma, akár egy kis hősugárzó: ventilátorral tereli a meleg levegőt.

  A földre, bútorokra leszállt port szinte folyamatosan a levegőben keringetik, sokkal több port lélegzünk be, s a por látványa is zavaróbbá válhat.

  A szálló por mérséklésére javasoljuk azokban a szobákban, ahol sok időt tölt, s ahol ventilátoros fűtést használ, használjon légtisztító berendezést is!

  A légtisztító működtetésével segíti a légáram kialakítását, a szoba melegét egyenletesebbé tenni, ám a levegőben lebegő por mennyiségét hatásosan tudja csökkenteni vele. (persze a megfelelő szobamérethez kiválasztott hatékony légtisztítóval)

 2. Többen tüzelnek szilárd tüzelőanyaggal

  Maga a száraz tüzelőanyag égésterméke a levegőbe kerül, ha ráadásul nedves fával tüzelnek, akkor még több füst származik. Zöldövezet, jó levegő csak egy paradigma, mivel a zöldövezeti családi házas környéken baromi magas légszennyezettség értékeket mérhetünk télen.

  Ráadásul az sem mindegy, hogy mennyi ideig marad meg ez a füstös levegő (van-e szélmozgás, illetve mennyire van völgyben a házunk, stb)

  Érdemes odafigyelni a levegőminőségre (részecskemérő) és magas értékek esetén a tüzelőanyagon változtatni illetve beltérben légtisztítót használni.

 3. Kandallóban tüzelés – égéstermék, hamu, finom por a lakásban

  A meghitt téli idill: család, gyerekek, pihe-puha cica is a kandallónál dorombol, melegszik. Az édes otthon központi melegét egy beltéri tüzelésű kályha, kandalló adja. Most télen több elhanyagolt kandalló, régi sparhelt, kályha begyújtásra, gyakoribb használatra kerül.

  Amikor a folyamatos meleg érdekében kinyitjuk a tűztér ajtaját, óhatatlanul füst áramlik ki, ami intenzív mennyiségű finom port is magával hordoz. Kályhával, kandallóval fűtésnél porosabb a szoba. Azonban ezt a finom port belélegezzük, a légzőszervünket terheljük vele.

  Kímélje meg tüdejét, mérsékelje a szálló por, füst mennyiségét szobai légtisztító használatával!

 4. Újságok, festékes anyagok, szemét égetése a közelben, zöldövezetben

  A fűtési költségek csökkentése több szomszédnál eredményezheti azt, hogy olyan hulladékot égetnek el, amit korábban nem tettek volna.

  Újságok, festett régi ablakkeretek, géprongyok, s elvetemültebbeknél még akár ételcsomagolás, s más műanyag szemét is bekerülhet a tűzbe, aminek melegét még csak-csak élvezheti, de az égéstermékkel nem csak a saját levegőjét, egészségét rontja, hanem s környékbeli szomszédok levegőjét is mérgezi.

 5. Többen tartózkodunk, zárkózunk be egy-egy fűtött szobába, helyiségbe

  Ahol csökkentik a fűtött terek, szobák számát -akár házakban, akár munkahelyeken is- egy-egy fűtött helyiségben többen tartózkodnak.

  A kellemes és drága meleget kevésbé akarják a szellőztetésekkel kiengedni, ezért ideálisabb, ha megszűrt levegőt lélegezhetünk be.
  A téli időszak, a bezárkózások a légúti fertőzések tárházát hordozzák,
  megfelelően kiválasztott légtisztítóval mérsékelheti a bacik és a vírusok mennyiségét, terjedését.


Fűtési költség megtakarítás mellett az egészségtudatosoknak energiatakarékos légtisztító használatát javasoljuk

Ha már fűtési költség megtakarítás terén tudatosan dönt, akkor javasoljuk, hogy vegye figyelembe az egészségügyi kockázatokat is nem csak a szoba max. hőmérséklete terén. Óvja-védje családja egészségét!

A levegő szennyezettségének mérséklésére használjon hatékony légtisztító berendezést!

A svájci BONECO gyár kiváló levegőszűrői már több mint 50 éve segítenek az otthoni levegő minőségének a javításában, egészsége védelmében.

Energiatakarékos légtisztító készülékek a Bonair kínálatában elérhetőek. Nézze meg itt!

BONECO légtisztítók